Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

Кротоне - Пескара
Стадион: "Ецио Скида", Кротоне
Дата: 10.12.2016г.
Час: 19:00

Въпреки че поведе на Милан с 1:0 Кротоне допусна обрат и намери 11-ата си загуба в сезона преди седмица. Единствените добри новини от миналия кръг са тези, че никой от останалите отбори на дъното не спечели.

Пескара успя да вземе точка от Каляри след 5 кръга от загуби, но се очакваше по-добър резултат след като Каляри изигра почти час от срещата с играч по-малко.

Това е сблъсък за 6 точки на дъното и със сигурност ще е напрегнат от двете страни. Кротоне се подобри след старта си и може да демонстрира самочувствие за една от редките си победи.

Прогноза: Кротоне - Пескара 1:0

 

Сампдория - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 10.12.2016г.
Час: 21:45

Сампдория успя да победи Торино с 2:0 в последния кръг и да се покачи до 9-ата позиция в таблицата. Сега този отбор няма загуба в 5 поредни кръга и лошата серия резултати беше преживяна.

Дербито с Рома беше загубено от Лацио и това със сигурност е имало ефект върху морала сред играчите. За капак това постави тима и на 4 точки от "вълците" и Милан в таблицата. Сега на равни точки с подобрилия се Наполи Лацио може да се окаже извън топ 4 местата скоро. Съставът обаче е в перфектно здраве и има нужното да задържи и подобри класирането си.

Преди срещата с Рома резултатите бяха отлични с 4 победи в 5 кръга и сега се очаква продължение за Лацио.

Прогноза: Сампдория - Лацио 1:2

 

Каляри - Наполи
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 11.12.2016г.
Час: 13:30

Каляри взе точка от Пескара когато игра почти цял час с човек по-малко. Не само това, но и трите точки не бяха невъзможна задача в срещата след като изравняване в добавеното време донесе точката на опашкаря.

Наполи успя да прогресира след групите в Шампионска лига и сега може отново да се концентрира над връщане в топ местата в Италия. В този състав няма никакви проблеми освен липсата на Аркадиуш Милик, за който споменато, че изпреварва графика за възстановяване.

Каляри не е постоянен в резултатите и представянията си, като в момента се придържа в средата на класирането със смесена форма. Наполи подобри играта си и се определя като фаворит.

Прогноза: Каляри - Наполи 1:2

 

Аталанта - Удинезе
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 11.12.2016г.
Час: 16:00

Аталанта не успя да продължи прекрасната си поредица резултати на гости на "Ювентус Стейдиъм" след загубата с 3:1 от лидера в класирането. Все пак обаче резултатите могат отново да се върнат към това, което виждахме в последните седмици с оглед на противника.

Удинезе вече се намира на 10 пункта над опасната зона, а формата беше подобрена като след двете поредни загуби тимът постигна триумф над Болоня с гол в последната секунда последната седмица. Тимът е в добро здраве и може да надгради над победата си.

И двата отбора могат да са доволни от представянето до момента, като Аталанта далеч надминава всякакви очаквания, намирайки се близо до топ местата в Серия А. Със сигурност домакините ще целят връщане към победите.

Прогноза: Аталанта - Удинезе 2:1

 

Болоня - Емполи
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 11.12.2016г.
Час: 16:00

След като загуби минимално на гости на Удинезе миналата седмица Болоня пропадна до 16-та позиция в класирането, точно пред опонента си от този кръг. Опасността за битка на дъното за загубилия тази среща е огромна тук.

Емполи загуби в последните 3 кръга и със сигурност ще търси подобрение срещу отбор, който може да счита за подобна класа. Предпоставките и откъм здраве са налице след като само Фредерик Весели е с контузия в тима на фона на 4 липсващи за домакините.

Очаква се балансиран мач и опит за недопускане на грешки от двете страни. 

Прогноза: Болоня - Емполи 0:0

 

Палермо - Киево
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 11.12.2016г.
Час: 16:00

Новият наставник в Палермо Еугенио Корини започна както се очакваше - а именно без победа след като срещата с Фиорентина беше загубена поради късен гол.

Киево не се намира в най-добрата си форма, но на фона на домакинът, който няма нищо различно от загуби в последните месеци, нещата изглеждат сравнително добре. Само Качаторе е наказан за гостите и те ще целят победата тук.

Работата на Корини може да започне да се усеща тук, като към момента трудно може да се прогнозира в каква посока ще тръгне тимът.

Прогноза: Палермо - Киево 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
369