Реал Мадрид е силно обезпокоен от ситуацията около Бейл


Н. Гавазов

Реал Мадрид е силно обезпокоен от ситуацията около Бейл

Реал Мадрид сериозно е обезпокоен от засилващия се интерес на Манчестър Юнайтед към Гарет Бейл и е принуден да побърза с новия контракт за своята звезда. Напомняме, че уелсецът е определян за трансфера цел на "червените дяволи" още по време на представянето си за Тотнъм, който напусна през 2013 година за 83 милиона паунда.

По-рано днес стана известно, че агентът на 27-годишния футболист се е срещнал с Жозе Моуриньо и Ед Удуърд, като разговорите са станали по настояване на Бейл, който е недоволен от отношението на Реал Мадрид.

Според слуховете, Удуърд е голям фен на Бейл и е амбициран да осъществи трансфера на Гарет, което ще бъде поредното гръмко изявление на клуба след неотдавнашния рекорден трансфер на Пол Погба за 89 милиона паунда. Съобщава се, че Юнайтед е готов да предложи на играча от националния отбор на Уелс заплата от 17.7 милиона паунда на година.

Всичко това е предизвикало паника на "Сантяго Бернабеу", където са обезпокоени поради две причини: първо, новата висока заплата на Бейл рискува да постави под заплаха цялостната система на възнагражденията в клуба, включително финансовата стабилност на Реал Мадрид. Второ, в испанския гранд се страхуват да не загубят уелсеца. Точно поради това Реал започва спешни преговори с Бейл за нов договор, въпреки че сегашното съглашение изтича след три години.

 

  Сподели
74