Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 7-ми кръг на Примера Дивисион

Реал Сосиедад - Бетис
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 30.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниел Трухийо

Реал Сосиедад допусна трета загуба за сезона и втора поредна като гост. В предишния кръг играчите на Еусебио Сакристан отстъпиха с 2:0 от Ейбар в регионалното баско дерби. В момента клубът от Сан Себастиан е на 11-то място със 7 точки. С травми за баските са Агирече, Мартинес, Берчиче и Тоньо, а Елустондо е наказан.

Бетис пък постигна втори успех за кампанията и първи пред собствена публика. В последния си мач от Примера "зелено-белите" се наложиха с 1:0 над Малага. Така севилци вече са с 8 пункта и са на 10-та позиция в колоната. Треньотът Густаво Пойет няма да може разчита на Наваро и Санабрия, а до последно под въпрос ще са Манди, Пецея, Мартин, Хоакин и Петрос.

Прогноза: Реал Сосиедад - Бетис 0:0


Гранада - Леганес
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Сантяго Хайме

Съставът на Гранада инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента. В предишния кръг андалусци отстъпиха с 1:3 при визитата си на новака Алавес. В момента южняците се намират на предпоследното 19-то място в подреждането и са един от двата отбора в Примера, които все още нямат победа за сезона. Табану, Фулкие, Соние, Кърхин и Силва са аут.

Абсолютният дебютант в Ла Лига Леганес отново не успя да запише исторически първи успех у дома. В предишния кръг тимът от предградията на столицата Мадрид допусна пълен обрат срещу Валенсия отстъпи с 1:2. В момента Леганес е на 13-та позиция със 7 точки.

Прогноза: Гранада - Леганес 0:1


Севиля - Алавес
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 17:15
Съдия: Антонио Матеу

Севиля инкасира първа загуба в Примера за настоящия сезон. В последния си мач от първенството андалусци паднаха с 1:3 като гости на коравия тим на Атлетик Билбао. Така хората на Хорхе Сампаоли продължават да играят трудно далеч от дома и все още нямат успех извън Севиля, като заемат 6-то място с 11 точки. През седмицата "рохибланкос" постигнаха и първа победа в груповата фаза на Шампионската лига, надигравайки с 1:0 у дома френския Олимпик Лион. За настоящия двубой с травми за севилци са Крон-Дейли, Алварес, Рами, Карисо, Сория и Шетино. Сиригу пък е наказан.

Новакът Алавес стигна до първи домакински успех и общо втори за сезона Ла Лига след гръмката победа над Барселона. В предишния кръг баските победиха с 3:1 слабака Гранада. Така футболистите на Маурисио Пелегрини вече са с 9 точки и са на 9-та позиция в таблицата. Под въпрос за гостуването в Севиля са Федал и Ямас.

Прогноза: Севиля - Алавес 1:1


Осасуна - Лас Палмас
Стадион: "Ел Садар", Памплона
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Новакът Осасуна инкасира втора поредна загуба и общо четвърта до момента за сезона. В предишния кръг съставът от Памплона отстъпи с 3:1 при визитата си на Виляреал. Така след първите 6 кръга за кампанията в Примера Осасуна и Гранада са единствените два отбора, които все още не познават вкуса на победата, като наварци са и на последното 20-то място с едва 2 спечелени точки. Фаусто, Дигар, Перес, Флано, Куеста, Мигел и Чаушич са в лазарета на домакините.

Съставът на Лас Палмас продължи с добрите изяви и в предишния кръг, когато тимът от Канарските острови не се даде у дома на гранда и действащ европейки клубен шампион Реал Мадрид за крайното 2:2. Възпитаниците на Кике Сетиен на два пъти изоставаха в резултата, но в крайна сметка успяха да спечелят точка срещу именития опонент. Така "лос амарийос" вече имат 10 пункта на сметката си и са на 7-ото място в колоната. Виера и Бигас са единствените отсъстващи за островитяните.

Прогноза: Осасуна - Лас Палмас 1:2


Депортиво Ла Коруня - Спортинг Хихон
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 01.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Депортиво Ла Коруня вече няма победа в шест последователни кръга в Примера. В последния с мач от първенството галисийци допуснаха трета загуба, отстъпвайки с 1:0 като гости на гранда Атлетико Мадрид. Така "Супер Депор" е 16-ти с 5 точки на сметката си. Наставникът Гайска Гаритано няма да може да разчита на Хил и Хоселу, които са контузени, а Фажр е наказан.

След доброто начало на кампанията, сега съставът на Спортинг Хихон е в серия от три поредни загуби. Този път тимът от провинция Астурия бе разбит с 0:5 у дома от шампиона Барселона. Така селекцията на Абелардо Фернандес остава със 7 точки е на 14-то място в колоната. Лора е наказан за визитата край брега на Атлантическия океан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Спортинг Хихон 2:1


Еспаньол - Виляреал
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 02.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Хосе Мунуера

Съставът на Еспаньол допусна трета загуба за сезона, която бе много драматична. В предишния кръг каталунците отстъпиха с 0:2 у дома от тима на Селта след два допуснати гола в добавеното време на срещата. По този начин възпитаниците на Кике Санчес Флорес остават с 5 точки и към момента са на 18-ото място в таблицата. В лазарета на "папагалчетата" са Пиати, Лопес, Рейес и Баптищао.

Тимът на Виляреал постигна трети успех за кампанията, след като очаквано "жълтата подводница" не срещна особени трудности у дома срещу последния в колоната Осасуна, надигравайки го с 3:1. С тази победа валенсианци заемат 4-ото място в класирането с 12 точки, като футболистите на Фран Ескриба са един от трите отбора в Ла Лига, които все още са непобедени от началото на сезона. Солдадо и Бакамбу са с контузии за Виляреал.

Прогноза: Еспаньол - Виляреал 0:1


Малага - Атлетик Билбао
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 02.10.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Карлос дел Серо

Малага записа трето поражение за сезона. Този път тимът от южния пристанищен град падна с 0:1 при визитата си на Бетис. Загубата остави селекцията на Хуанде Рамос непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място с 5 точки. С контузии за андалусци са Уелингтон, Кузманович и Кеко, а до последно под въпрос ще са Коне, Рецио и Онтиверос.

Отборът на Атлетик Билбао надви с 3:1 Севиля в мач от 6-я кръг на Ла Лига. Микел Сан Хосе, Микел Баленсиага и Ариц Адурис донесоха четвъртия пореден успех за баските, които след него заемат 5-ата позиция в колоната с 12 точки. За далечното гостуване в срещуположния край на Испания треньорът на "лъвовете" Ернесто Валверде няма да може да разчита на Енеко, Ернандес, Акече и Сегин.

Прогноза: Малага - Атлетик Билбао 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156