Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 6-ти кръг на Примера Дивисион

Бетис - Малага
Стадион: "Бенито Виямарин", Севила
Дата: 23.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алфонсо Алварес

Серията от три поредни кръга без загуба за Бетис в Примера приключи през седмицата, когато "зелено-белите" загубиха голямото градско дерби срещу Севиля с 1:0. Така възпитаниците на Густаво Пойет остават са актив от 5 точки и са на 16-ото място в колоната. Рубен Кастро, Мартин и Дурмиси са с контузии, а под въпрос за домакините са Манди и Санабрия.

Малага пък постигна първа победа за кампанията. В двубой от междинния кръг андалусци надиграха с 2:1 у дома състава на Ейбар и то след осъществен пълен обрат. Хората на Хуанде Рамос имат 5 точки и са на 14-ата позиция в колоната. С контузии за тима от Коса дел Сол са Уелнгтон и Онтиверос.

Прогноза: Бетис - Малага 1:1


Ейбар - Реал Сосиедад
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 14:00
Съдия: Хосе Санчес

Ейбар инкасира втора загуба за сезона в Ла Лига, отстъпвайки с 1:2 като гост на Малага в мач от междинния кръг. Баските допуснаха пълен обрат, който ги остави със 7 точки на сметката им, а футболистите на Хосе Мендилбар са на 9-ото място.

Реал Сосиедад показа характер и разби с 4:1 у дома отлично представящия се до момента състав на Лас Палмас. Баските вече имат 7 точки и са на 8-ата позиция в колоната. За регионалното дерби срещу Ейбар с травми са Тоньо и Берчиче.

Прогноза: Ейбар - Реал Сосиедад 2:2


Атлетик Билбао - Севиля
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 24.09.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Алехандро Ернандес

Солидният отбор на Атлетик Билбао започна трудно сезона в Примера, инкасирайки две поредни загуби. Сега, обаче, баските са в серия от три последователни успеха. В междинния кръг "лъвовете" се справиха с 2:1 като гости на Гранада и новата победа Атлетик вече има 9 пункта, с които заема 7-ото място в колоната. Треньорът Ернесто Валверде няма да може да разчита на Де Маркос, Енеко, Акече и Сегин.

Севиля се настани непосредствено зад лидера в класирането Реал Мадрид. През седмицата "рохибланкос" спечелиха с 1:0 голямото градско дерби срещу Бетис и по този начин събраха 11 точки в актива си, като са с 2 по-малко от "кралския клуб". Предвожданият от Хорхе Сампаоли тим няма и допусната загуба от началото на сезона, но севилци пък нямат и все още спечелен мач далеч от дома. За тежката визита в Билбао аут са Крон-Дейли, Лопес, Карисо, Рами и Сория.

Прогноза: Атлетик Билбао - Севиля 2:2


Леганес - Валенсия
Стадион: "Бутарке", Мадрид
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Давид Фернандес

Абсолютният дебютант в Примера Леганес постигна втора победа от началното на сезона и то отново като гост. В двубой от междинния кръг тимът от покрайнините на столицата Мадрид осъществи пълен обрат срещу Депортиво Ла Коруня и спечели с 2:1. Така момчетата на Асиер Гаритано вече са със 7 точки и се намират на 10-ото място в колоната. Единственият отсъстващ за Леганес е Бустинса.

Валенсия най-накрая сложи край на негативната серия от 4 поредни загуби от началото на първенството. През седмицата "прилепите" надиграха с 2:1 Алавес и записаха първия си успех за сезона, като в същото време нанесоха и първото поражение на новака. Победата обаче отново не дойде лесно и това стана след автогол на Лагуардиа и попадение от дузпа на л Парехо две минути преди края на мача. Малко преди този двубой Пако Айестеран бе уволнен и сега временно на "лос че" е Салвадор Марко. Валенсия има 4 точки и е на 18-ото място в класирането. В лазарета на тима са Гарай, Абденур и Руис.

Прогноза: Леганес - Валенсия 1:2


Виляреал - Осасуна
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 19:30
Съдия: Даниел Окон

Виляреал постигна престижно реми като гост през седмицата, измъквайки точка от дома на временния лидер в Примера и действащ европейски клубен шампион Реал Мадрид. Двубоят завърши при резултат 1:1, а "жълтата подводница" откри резултата след гол от дузпа. Така възпитаниците на Фран Ескриба вече имат 9 точки и заемат 6-ото място в подреждането, като все още са не победени от началото на кампанията. С травми за Виляреал са Солдадо и Бакамбу.

Новакът Осасуна се смъкна до последното 20-то място във временното класиране. През седмицата тимът от Памплона отстъпи с 1:2 при домакинството си на Еспаньол и остана с актив от 2 точки. За гостуването на Виляреал наставникът Енрике Мартин няма да може да разчита на Фаусто, Дигар, Перес, Флано, Чаушич и Мигел.

Прогноза: Виляреал - Осасуна 2:0


Еспаньол - Селта Виго
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 25.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано

Еспаньол изкова първи успеха за сезона, след като в междинния кръг каталунците се наложиха с 2:1 като гости на новака Осасуна. Така играчите на Кисе Санчес Флорес вече имат 5 точки, с които се изкачиха до 15-ото място в таблицата. С травми за "папагалчетата" са Пиати и Прието.

Селта също постигна първа победа за кампанията, която не дойде никак лесно. Галисийци се наложиха с 2:1 у дома над състава на Спортинг Хихон и то след гол от дузпа в заключителните минути на срещата. Възпитаниците на Едуардо Берисо вече са с 4 точки, като се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-ата позиция. За гостуването в срещуположния край на Испания аут за "небесносините" са Орелана, Планас, Бовю и Диас.

Прогноза: Еспаньол - Селта Виго 0:0


Алавес - Гранада
Стадион: "Мендисороса", Витория
Дата: 26.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Гонсалес

Новакът Алавес инкасира първа загуба за сезона в Примера. През седмицата баските допуснаха поражение с 1:2 като гости на неубедителния до момента тим на Валенсия и то след гол от дузпа в последните минути на срещата. Алавес остава с 6 спечелени точки и е на 12-то място в колоната, като играчите на Маурисио Пелегрино продължат да търсят първи успех у дома. Ямас, Пантич и Федал са под въпрос за домакините.

Гранада допусна нова загуба, след като отстъпи с 1:2 у дома от Атлетик Билбао. Андалусците и Осасуна са единствените два отбора в момента, които все още нямат победа в Ла Лига. Играчите на Пако Хемес имат 2 точки и са на предпоследното 19-то място в таблицата.

Прогноза: Алавес - Гранада 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185