Анонс на 1-ви кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 1-ви кръг на Примера дивисион

Малага - Осасуна
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 19.08.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Сантяго Хайме


Сезон 2016/17 в испанската Примера Дивисон ще започне в слънчева южна Андалусия, където край бреговете на Средиземно море местният Малага посреща завърналия се в елита новак Осасуна.

През миналогодишния сезон Малага се представи на ниво. Водени тогава от треньора Хави Грасия южняците завършиха на 8-ото място в крайното подреждане с актив от 48 точки - 12 победи, 12 ремита и 14 поражения. Сега начело на Малага отново е опитният Хуанде Рамос. През лятото към тима от Коста дел Сол се присъединиха Кеко (от Ейбар), Джонатан Родригес (от Спортинг Хихон), Бакари Коне (от Олимпик Лион), Здравко Кузманович (под наем от Базел), Диего Йоренте (под наем от Реал Мадрид), Сандро Рамирес (от Барселона), Микаел Сантос (от уругвайския Ривър Плейт) и Микален Виянуева (от Атлетико Малагеньо). Напусналите са Бока, Чоп, Очоа, Тисоне и Уче.

Осасуна се завърна в елитната дивизия по изключително драматичен начин. Отборът от град Памплона завърши на 6-то място в крайното класиране в долния ешелон Сегунда Дивисон с актив от 64 точки, с колкото бяха тимовете на Алкоркон и Реал Сарагоса. Благодарение на по-добрите си показатели Осасуна хвана последния влак за баражите, където последователно победи Химнастик Тарагона (3:1 и 3:2), а на финалния плейоф бе надигран съставът на Хирона (2:1 и 1:0). Така играчите на Енрике Мартин отново ще мерят сили с най-добрите в Испания. Новите за тима от "Ел Садар" са Хуан Фуентес (от Еспаньол), Фран Мерида (от Уеска), Ориол Риера (под наем от Депортиво Ла Коруня), Хайме Ромеро (от Реал Сарагоса), Фаусто Тиенса (от Алкоркон). Напусналите клуба от провинция Навара са Мерино, Меса и Санчес.

Прогноза: Малага - Осасуна 2:1


Депортиво Ла Коруня - Ейбар
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 19.08.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Марио Мелеро


Депортиво Ла Коруня не се представи особено добре през миналогодишната кампания, но в крайна сметка галисийци успяха да запазят мястото си в Ла Лига. "Супер Депор" финишира на 15-та позиция в колоната с актив от 42 точки, дошли след 8 успеха, 8 равенства и 12 поражения. През лятото имаше треньорска рокада и сега начело на отбора от Западния бряг е Гайска Гаритано. Новите, които пристигнаха в отбора, са Раул Албентоса (от Дарби Каунти), Флорин Андоне (от Кордоба), Емре Чолак (от Галатасарай), Гийерме дос Сантош (от Удинезе), Бруно Гама (от Днипро), Карлес Хил (от Астън Вила), Рубен Мартинес (от Леванте), Пржемислав Титон (от Щутгарт) и Борха Вайе (от Овиедо).

Ейбар се представи сравнително достойно в своя втори сезон в Примера. Баските финишираха на 14-то място в таблицата с 43 пункта на сметката си - 11 победи, 10 хикса и 17 загуби. През тази кампания целта пред хората на Хосе Мендилбар ще е да надградят представянето си от предишната. Новите в клуба са Бебе (от Бенфика), Алеск Галвес (от Вердер Бремен), Педро Леон (от Хетафе), Рубен Пеня (от Леганес) и Кристиян Ривиера (от Овиедо). Напусналите са Хайрович, Ируерта, Кеко, Лило, Пантич и Радошевич.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Ейбар 1:0


Гранада - Виляреал
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 20.08.2016 г.
Час: 21:15
Съдия: Хавиер Естрада


Гранда се спаси от изпадане през миналогодишния сезон. Андалусци спечелиха три от последните си пет мача, като по този начин събраха 39 точки и завършиха на 16-то място в крайното класиране с 10 победи, 9 равенства и 19 загуби. Въпреки оцеляването, в състава на южняците бе извършена треньорска рокада и сега начело на отбора е Пако Хемес. Новите в редиците на "рохибланкос" са Гийермо Очоа (от Малага), Езекиел Понсе (под наем от Рома) и Тито (под наем от Арсенал). Напусналите са Бираги, Дориа, Ел Араби, Лопеш, Майнц, Рочина и Съксес.

Виляреал пък финишира в Топ 4 в крайното подреждане в предишната кампания. "Жълтата подводница" завърши на 4-то място с актив от 64 точки с 18 победи, 10 равенства и 10 загуби. Валенсианци стигнаха до плейофната фаза за участие в Шампионската лига, където, обаче, загубиха първия си двубой у дома срещу Монако с 2:1. Новият треньор на "лос амарийос" е Фран Ескриба, а с него дойдоха и Денис Черишев (под наем от Реал Мадрид), Алешандре Пато (от Коринтианс) и Роберто Сориано (от Сампдория). Отборът бе напуснат от Баили, Баптищао, Пина, Саму и голямата звезда Денис Суарес.

Прогноза: Гранада - Виляреал 0:1


Севиля - Еспаньол
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 20.08.2016 г.
Час: 23:15
Съдия: Алехандро Гонсалес


За пореден сезон в тима на Севиля бе много интересно. "Рохибланкос" се превърнаха в абсолютен доминант във втория по сила турнир на Стария континент - Лига Европа, където на финала бе победен английския колос Ливърпул. В двубоя за Суперкупата на Европа тимът падна драматично с 3:2 след продължения от Реал Мадрид, въпреки че до самия край на срещата андалусци водеха с 1:2. Освен това, Севиля загуби двубоите за Купата на Краля от Барселона с 2:0 след продължения, а каталунците надиграха тима и в мача за Суперкупата на Испания. В тима бе извършена и треньорска рокада, тъй като Унай Емери пое френския ПСЖ, а сега начело на севилци е Хорхе Сампаоли. Иначе Севиля завърши на 7-мо място през миналогидпния сезон с актив от 52 точки - 14 победи, 10 ремита и 14 поражения, но въпреки това, заради триумфа си в Лига Европа, отборът ще играе директно в групите на Шампионската лига. Новите в тима са Висам Бен Йедер (от Тулуза), Хоакин Кореа (от Сампдория), Пауло Енрике (от Сао Пауло), Хироши Кийотаке (от Хановер 96), Матиас Кранвайтер и Лусиано Вието (под наем от Атлетико Мадрид), Габриел Меркадо (от Ривър Плейт) и Франко Васкес (от Палермо). Напусналите са редица важни играчи, като Гамейро, Банега, Коке, Фацио, Криховяк, Рейес и Йоренте.

Еспаньол завърши на 13-то място през изминалия сезон. Каталунците събраха 43 точки след 12 победи, 7 равенства и 19 поражения. Сега, водени от новия треньор Кике Санчес Флорес, "папагалчетата" ще се опитат да надградят представянето си. Новите в отбора са Баптищао (от Атлетико Мадрид), Мартин Демикелис (от Манчестър Сити), Хави Фуего (от Валенсия), Хосе Хурадо (от Уотфорд), Пабло Пиати (под наем от Валенсия), Хосе Антонио Рейес (от Севиля) и Роберто (от Олимпиакос). Напусналите са Арлаускис, Асенсьо, Каняс, Фуентес, Кореа и Сила.

Прогноза: Севиля - Еспаньол 2:0


Спортинг Хихон - Атлетик Билбао
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 21.08.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Клос Гомес


След като постигна три победи в последните си пет срещи за последния сезон, Спортинг Хихон оцеля като по чудо, финиширайки на спасителната 17-та позиция с актив от 39 точки след 10 победи, 9 равенства и 19 загуби. За четвърта поредна кампания тимът от провинция Астурия ще бъде ръководен от Абелардо Фернандес, а новите в клуба са Фернандо Аморебиета (от Фулъм), Дуйе Чоп (от Каляри), Мои Гомес (от Виляреал), Диего Мариньо (от Леванте), Лийо (от Ейбар) и Хави Торес (от Бетис). С отбора се разделиха Барера, Бернардо, Халилович, Ернандес и Менандес.

Атлетик Билбао записа силен сезон, но въпреки това баските не успяха да се преборят за място в Топ 4, след като завършиха на 5-та позиция с актив от 62 точки след 18 успеха, 8 хикса и 12 поражения. В тима няма нито нови играчи, а само Ибай Гомес напусна, като "лъвовете" са известни с това, че залагат на юноши и имат една от най-силните младежки формации не само в Испания, но и в цяла Европа.

Прогноза: Спортинг Хихон - Атлетик Билбао 1:3

Селта Виго - Леганес
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 22.08.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Хосе Луис Мунуера


Селта Виго се представи на ниво през миналогодишния сезон. Галисийци финишираха на 5-та позиция в крайното подреждане с актив от 60 точки след 17 успеха, 9 ремита и 12 загуби, а през новата кампания момчетата на Едуардо Берисо ще се опитата да надградят представянето си, макар и без най-голямата си звезда Нолито, който бе продаден на Манчестър Сити. Новите в отбора са Факундо Ронкаглия (от Фиорентина), Алваро Лемос (от Луго), Хосе Наранхо (от Химнасти Тарагона) и Пионе Систо (от Мидтиланд).

Новакът Леганес написа историческа страница в своята история, след като тимът от покрайнините на столицата Мадрид се класира за първи път в елитната Примера Дивисион. Възпитаниците на Асиер Гаритано финишираха на 2-ро място в Сегунда с актив от 74 точки след 20 победи, 14 равенства и 8 загуби, като целта пред "пепинерос" ще е да не изпаднат още след първия си сезон в Ла Лига. В тима се подсилиха с Михел Анхел (от Спортинг Хихон), Мачис (под наем от Гранада), Диего Рико (от Сарагоса) и Карл Меджани (от Леванте).

Прогноза: Селта Виго - Леганес 1:0


Валенсия - Лас Палмас
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 22.08.2016 г.
Час: 23:00
Съдия: Иняки Виканди


Принципно силният отбор на Валенсия не записа особено успешен последен сезон. От ръководството на "прилепите" решиха да експериментират с назначаването на бившия капитан на Манчестър Юнайтед за треньор на тима, но краткият престой на англичанина се превърна във фарс за "лос че". Така начело на отбора застана Пако Айестеран, благодарение на когото Валенсия завърши на 12-то място с актив от 44 точки след 11 победи, 11 равенства и 16 загуби, като със сигурност целта пред валенсианци ще е отново да са в Топ 6 на крайното класиране през настоящата кампания. Новите в отбора са Алваро Медран (от Реал Мадрид), Мартин Монтоя (от Барселона), Нани (от Фенербахче) и Марио Суарес (под наем от Уотфорд). С тима се разделиха Бараган, Черишев, Данило, Фегули, Фуего, Гомеш, Негредо и Пиати.

Лас Палмас се представи на ниво през миналогодишната кампания. Отборът от Канарските острови завърши на 11-та позиция с в крайното класиране с 44 пункта след 12 победи, 8 равенства и 18 поражения. Новите в редиците на "лос амарийос" са Кевин-Принс Боатенг (от Милан), Марко Ливая (от Рубин Казан), Елдер Лопеш (от Пасош де Ферейра) и Мишел Маседо (от Алмерия). С клуба се разделиха легендата Валерон, Хосе и Мубарак.

Прогноза: Валенсия - Лас Палмас 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
634