Севиля - Барселона: Каталунците ще повалят изтощения си съперник


Н. Гавазов

Севиля - Барселона: Каталунците ще повалят изтощения си съперник

Севиля - Барселона
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 14.08.2016г.
Час: 23:00
Съдия: Хил Мансано

Днес ще бъде открит сезонът в испанския футбол със сблъсъка за Суперкупата на Испания. През миналата кампания Барселона спечели Ла Лига и Купата на Краля и според регламента отборът на Луис Енрике трябва да се срещне с финалиста от Купата на Испания за миналия сезон, който бе Севиля. Традиционно този трофей се разиграва в два мача и първият от тях ще се проведе на "Рамон Санчес Писхуан" - едно място, което не е комфортно за нито един противник на андалусците.

Севиля през новия сезон ще представи на публиката много силно обновен състав и новият наставник Хорхе Сампаоли е изправен пред много работа. Той дойде не на готово място, тъй като от отбора си тръгнаха няколко ключови футболисти - Коке, Банега, Гамейро, Криховяк - от тези играчи зависеше играта на "андалусците" през миналия сезон. Подсилването не е малко: Васкес, Кореа, Гансо, Кийотаке, Бен Йедер. Но отборът трябва да бъде слепен.

Мачът за Суперкупата на УЕФА показа състоятелността на Севиля, но в същото време "рохибланкос" имат нужда и от почивка - във физически и най-вече в психологически план - след нервната битка в Норвегия, където късният гол на Серхио Рамос попари надеждите за титла, а Колодзейчик остави хората си и в намален състав. В този смисъл Сампаоли вероятно ще проведе ротация на състава, така че очакванията са тази вечер да видим поредния експериментален модел от срана на аржентинския специалист.

Добрата, стара Барселона. Тук ремонтът е козметичен. Отборът бе напуснат само от защитници (!) в лицето на Адриано, Вермален, Бартра и Алвеш. На тяхно място дойдоха само Умтити и Дине, а полузащитата бе укрепена в лицето на Денис Суарес и Андре Гомеш. Препинателният знак в скобите го поствихме не случайно, защото е странно, че каталунците не подсилват зашитата си по подходящия начин и влизат в старта на сезона с отбрана, която е способна да допусне четири гола от Ливърпул. Що се отнася до средната линия и нападението, там Барса изглежда мощно, макар че в днешния мач няма да играят Неймар и Рафиня, които се опитват да станат олимпийски шампиони на родна земя.

Фаворит в неделния двубой е Барселона. По подразбиране и по развитието на нещата в двата лагера. Казахме за ротациите в състава на домакините. Що се отнася до гостите, те вероятно ще излязат с най-силния си състав и ще се опитат да приключат с интригата за победителя в сблъсъка (или да се доближат до това) още днес, за да могат да проведат ротация в навечерието на старта на Примера дивисион. Сампаоли вече доказа, че може не само да се бори с грандовете, но и почти да ги побеждава. Севиля доминираше и повече владееше топката срещу Реал в Норвегия, но това едва ли ще се получи срещу Барселона. Впрочем, ако "рохибланкос" не могат да лишат каталунците от топката, тогава тяхната участ в сблъсъка ще е предрешена и точно за това нашата прогноза е за победа на шампиона още в първия мач.

Прогноза: Севиля - Барселона 1:3


Последни 5 изиграни срещи:

Севиля:

24 юли Зандхаузен - Севиля 1:2 (Приятелска среща)
28 юли Майнц 05 - Севиля 0:1 (Приятелска среща)
30 юли Санкт Паули - Севиля 1:2 (Приятелска среща)
02 август Гранада - Севиля 0:2 (Приятелска среща)
09 август Реал Мадрид - Севиля 3:2 след. прод. (Суперкупа на Европа)

Барселона:

22 май Барселона - Севиля 2:0 след. прод. (Купа на Краля, Финал)
30 юли Барселона - Селтик 3:1 (Приятелска среща)
03 август Барселона - Лестър 4:2 (Приятелска среща)
06 август Ливърпул - Барселона 4:0 (Приятелска среща)
10 август Барселона - Сампдория 3:2 (Трофей Жоан Гампер)


Досегашни срещи:

Севиля - Барселона

174 срещи
42 победи за Севиля
35 равенства
97 победи за Барселона
Голова Разлика: 352:221 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190