Барселона спечели Купата на краля и загуби Суарес


И. Ангелов

Барселона спечели Купата на краля и загуби Суарес

Барселона и Севиля изиграха финалната среща на Купата на краля днес на стадион "Висенте Калдерон" в Мадрид. След безголово равенство в редовното време каталунците успяха да достигнат до гол на Жорди Алба в продълженията и да спечелят с 2:0 в крайна сметка, а по време на срещата и Луис Суарес напусна с травма.

Началото бе много силно за Барселона и Севиля на няколко пъти избегна да допусне гол. Постепенно символичният гост намери играта си и започна да атакува. В 37-ата минута Гамейро получи добра топка от Ибора и изглежда щеше да се откъсне на добра позиция, но беше повален от Масчерано близо до наказателното поле. Бранителят бе последен в защита и получи червен картон, а Банега пропусна от статичната ситуация.

Така на почивката Ракитич бе заменен от Матю. В 50-ата минута Севиля нацели и гредата чрез Банега, чийто удар се отклони и от Пике. В 56-ата минута Суарес получи проблем в бедрото и беше заменен от Рафиня. Постепенно напрежението над Барса се усилваше, но тимът издържа до 90-ата минута. В 92-ата Евер Банега също получи директен червен картон като извърши нарушение като последен.

Така се стигна до продължения при числено равенство. Тук в 97-ата минута една прекрасна диагонална топка от Меси, който забеляза включването на Алба остави бранителя на добра позиция и той матира Рико за 1:0. Барса получи още 2 големи шанса за гол - пред Пике и Неймар, но Рико спаси.

Във втората част на продълженията Барса овладя топката и заигра спокойно. В 120-ата минута Карико може би бе изгонен несправедливо за втори жълт картон при едно влизане срещу Меси, което изглеждаше безопасно. Това позволи малко преди края аржентинецът да асистира отново, този път на Неймар за 2:0.

  Сподели
281