Барселона е шампион на Испания!


В. Мухарски

Барселона е шампион на Испания!

Барселона стана шампион на Испания! Интригата бе запазена до последния кръг, като Реал Мадрид също спечели в своя мач, дебнейки за грешка на своя съперник. Това обаче не се случи и каталунците записаха класическа победа с 3:0 като гост на Гранада за радост на феновете си.

Играчите на Барса до голяма степен успокоиха всички, които ги подкрепят, тъй като вкараха два гола до преди почивката. Правещият отличен сезон Луис Суарес откри резултата в 22-ата минута, в 38-ата удвои. При първото положение Жорди Алба даде отличен шанс към уругваеца, а при втората ситуация Даниел Алвеш се отчете с асистенция.

Каталунците обаче не се успокоиха и веднага след почивката продължиха да търсят трето попадение, което да ги успокои. Домакините също се опитаха да стигнат до положения за гол, но в крайна сметка Барса стигна до гол, който падна чак в 86-ата минута, когато Луис Суарес оформи своя хеттрик, а с това и крайния резултат.

Луис Суарес е сигурният нов носител на наградите "Пичичи" и "Златната обувка" с 40 гола в Ла Лига. За Барса това е шеста титла за последните осем сезона и общо 24-а.

  Сподели
157