Гранада - Барселона: Логичното ще се случи


Н. Гавазов

Гранада - Барселона: Логичното ще се случи

Гранада - Барселона
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 14.05.2016г.
Час: 18:00
Съдия: Ернандес Ернандес

Малкият град Гранада в Андалусия днес ще бъде в центъра на вниманието на почитателите на футбола, тъй като тук ще бъде определен шампионът на Испания през сезон 2015/16. Нещата преди последния кръг в Примера са много прости. Каталунците ще станат шампиони при победа над Гранада, независимо от резултата на Реал или на който и да е друг отбор.

Домакините доскоро се бореха за своето оцеляване, но записвайки три победи в последните си четири мача, хората на Хосе Гонзалес събраха 39 точки и на практика запазиха мястото си в испанския елит. Трябва да отбележим, че и трите победи на андалусците са повече от забележителни. Успехът с 5:1 над изпадналия Леванте показа решителността на отбора да запази елитния си статут. Гранада не бе вкарвал пет гола в един мач от февруари 2011 година, като тогава това се случи в рамките на Сегунда. 3:2 над Лас Палмас в края на миналия месец пък дойде след като хората Гонзалес губеха с 0:2. Последният успех бе срещу Севиля в андалуското дерби. Именно стряскащото 4:1 на терена на финалиста в Лига Европа осигури мястото на гранадци в испанския елит догодина, правейки днешния мач без значение по отношение на турнирното положение. Въпросът е, доколко Гранада желае целият футболен свят да заговори за отбора, защото, бъдете сигурни, това ще се случи при положение, че домакините спрат каталунците по пътя им към върха.

Никой не можеше да си представи преди месец, че Барселона ще брани титлата си до последния кръг. "Блаугранас" водеха с десет точки в класирането и логиката сочеше поредна титла за най-успешния испански тим през този век. Само за три мача обаче каталунците загубиха своето преимущество, като в този период дойде и отпадането в полуфиналите на Шампионска лига. В крайна сметка бе сложен край на плашещия спад, хората на Луис Енрике не на шега се ядосаха и записаха четири поредни успеха с общ резултат 21:0, като особено силно се отличи Луис Суарес, който вкара 11 гола. Така шампионите останаха на върха и сега последната преграда пред крайния успех е скромният андалуски тим.

Домакините не могат да разчитат на няколко основни играчи. Майнц, Фулке, Бираги и Саксес са контузени. Рочина е под въпрос, но испанските колеги предполагат, че 23-годишния футболист все пак ще вземе участие в двубоя, което означава, че Лопес ще застане на десния фланг на отбраната на домакините, а Перес в средата на терена.

Най-сериозната загуба за гостите в кадрово отношение е отсъствието на Клаудио Браво, но едва ли може да говорим за сериозна загуба, когато в своя арсенал имаш вратар като Марк-Андре тер Щеген. Важното е, че тук ще бъде знаменитото нападателно трио, което набра форма, а и същото се отнася за Ракитич и Иниеста в средата на терена и Пике и Масчерано в центъра на защитата.

Гранада има само една победа над Барселона в последните десет мача между тези два отбора. Това се случи преди две години, когато единственият гол на Ясин Браими донесе празник в града. През първата част от сезона каталунците се наложиха над съперника си с 4:0 на свой терен. Букмейкърите очакват именно нещо подобно да се случи и в днешната среща на "Лос Карменес". Разбира се, въпросът е доколко домакините са мотивирани да се противопоставят на именития си съперник. Предполага се, че третата заинтересована страна от мача - Флорентино Перес и неговия Реал- е заделил няколко милиона, за да стимулира Гранада в случай, че гостите бъдат препънати. Това обаче ще е невероятно трудно, защото паричният стимул по никакъв начин не може да повиши качеството на състава на Гонзалес. Да, трибуните ще бъдат зад своите любимци, но разликата в класата между съперниците е огромна.

Очакванията са, че каталунците ще натиснат от първите минути и ще се опитат да вкарат ранен гол, с който да установят тотален контрол върху мача. Единственото, над което може да помислим в нашите залози е, дали домакините ще успеят да вкарат гол. 12 попаденоя в последните 4 мача ни дават основание да заложим на това, че и двата тима ще отбележат. А относно крайния резултат - победа с 3:1 или 4:1 за Барселона изглежда най-вероятна, което ще е логичен завършек на сезона в Примера дивисион, защото през по-голямата част от кампанията именно хората на Луис Енрике демонстрираха по-мощен и по-съдържателен футбол от всеки друг отбор в Лигата.

Прогноза: Гранада - Барселона 1:4


Последни 5 изиграни срещи:

Гранада:

17 април Атлетико Мадрид - Гранада 3:0 (Примера)
21 април Гранада - Леванте 5:1 (Примера)
25 април Селта - Гранада 2:1 (Примера)
30 април Гранада - Лас Палмас 3:2 (Примера)
08 май Севиля - Гранада 1:4 (Примера)

Барселона:

17 април Барселона - Валенсия 1:2 (Примера)
20 април Депортиво Ла Коруня - Барселона 0:8 (Примера)
23 април Барселона - Спортинг Хихон 6:0 (Примера)
30 април Бетис - Барселона 0:2 (Примера)
08 май Барселона - Еспаньол 5:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Гранада - Барселона

46 срещи
5 победи за Гранада
5 равенства
36 победи за Барселона
Голова Разлика: 127:43 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301