Атлетико ще се справи с изпадналия Леванте


Н. Атанасов

Атлетико ще се справи с изпадналия Леванте

Леванте - Атлетико
Стадион: "Сиудад де Валенсия", Валенсия
Дата: 08.05.2016
Час: 18:00
Съдия: Хосе Гонзалес


Отборът на Леванте изпадна от елита на Испания. В мач от 35-ия кръг на Примера Дивисион тимът от Валенсия загуби с 1:3 визитата си на Малага и вече не може да се изкачи над чертата. Поражението дойде нещастно в даденото от съдията продължение, тъй като до 90-ата минута резултатът бе 1:1. Така "прилепите" изпадат в Сегунда след шест последователни сезона в елита. Валенсианци са с актив от 29 точки на дъното и заемат последното 20-то място в колоната. В лазарета преди последното домакинство в Ла Лига са Тоньо и Лопес, а Хосе Мари е наказан.

В противоположния полюс пък се намира тимът на Атлетико Мадрид. В предишния кръг "дюшекчиите" записаха шеста поредна победа и общо десета в последните си 11 мача в първенството, след като се наложиха с 1:0 срещу градския съперник Райо Валекано. Така играчите на Диего Симеоне продължават да са здраво в тройната битката за титлата, където са замесени още действащият първенец Барселона и Реал Мадрид. "Лос колочонерос" са с 85 точки, с колкото е и Барса, но показателите на каталунците са по-добри от тези на столичани. Дори да не успее в Примера, Атлетико Мадрид ще може да спаси сезона, като постигне исторически първи трофей от Шампионската лига. През седмицата Атлети елиминира Байерн след поражение с 2:1 в Мюнхен, но испанците спечелиха първата среща с 1:0 у дома и така ще играят втори финал в рамките на последните три сезона в най-престижния клубен турнир. В последния кръг Атлетико посреща Селта, а иначе за гостуването на Леванте контузен е единствено Тиаго Мендеш, а треньорът Диего Симеоне е наказан и ще гледа двубоя от трибуните.

Любопитен факт от гостуванията на Атлетико в тази част на Валенсия е, че "дюшекчиите" нямат успех над Леванте като гост от сезон 2007/08, когато печелят с 1:0. Впоследствие столичани записаха три поражения и две ремита.

Прогноза: Леванте - Алтетико Мадрид 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
392