Анонс на 37-ми кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 37-ми кръг на Примера дивисион

Реал Сосиедад - Райо Валекано
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Сантяго Хайме

Тимът на Реал Сосиедад инкасира трета загуба в последните си пет мача в Ла Лига, след като преди малко повече о седмица баските отстъпиха с 1:0 у дома от борещия се за титлата гранд Реал Мадрид. Така играчите на Еусебио Сакристан остават с актив от 42 точки и заемат 11-то място в таблицата. С травми преди последното домакинство за кампанията са Мартинес, Агирече, Каналес, Ернандес и Джонатас, а с наказания са Бергара и Салдуа. В последния кръг за сезона Реал Сосиедад гостува на Валенсия.

Райо Валекано допусна второ поредно поражение и то отново от градски съперник. След домакинската загуба с 3:2 от Реал Мадрид, в предишния кръг "пчелите" бяха надиграни с 1:0 и от Атлетико. Въпреки това, възпитаниците на Пако Хемес продължават да се задържат на спасителната 17-та позиция с актив от 35 точки, благодарение на по-добрите си показатели спрямо Спортинг Хихон и Хетафе, които са под чертата. За гостуването в Сан Себастиан с травми за Райо са Пити, Зе Кастро, Еберт, Тоньо и Кобеньо. В последния кръг Райо Валекано посреща вече изпадналия състав на Леванте.

Прогноза: Реал Сосиедад - Райо Валекано 0:1


Виляреал - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Хавиер Естрада


Виляреал прекъсна серията от три поредни мача без победа в Примера, след като в предишния кръг "жълтата подводница" торпилира посъвзелия се тим на Валенсия с 2:0 насред "Местая". Така играчите на Марселино Гарсия Торал си гарантираха на 100% участието наесен поне в квалификациите на Шампионската лига, тъй като са с по-добри показатели от преследвача Атлетик Билбао, който е на 6 точки от Виляреал. Валенсианци можеха директно да участват в груповата фаза на най-престижния турнир, но бяха елиминирани от Ливърпул в полуфиналите на Лига Европа. "Жълтите" са 4-ти с актив от 64 пункта. В последния кръг Виляреал е гост на борещия се за оцеляване Спортинг Хихон.

Депортиво Ла Коруня инкасира трета поредна загуба у дома и вече галисийци нямат успех в Ла Лига в общо шест последователни мача. В предишния кръг "Супер Депорт" отстъпи с 2:0 от Хетафе и така хората на Виктор Санчес ще трябва да треперят до последния кръг за мястото си сред най-добрите в Испания и през следващия сезон. В момента Депортиво заема 15-то място с 39 точки, които преди кръга е на 4 от опасната зона. В последния кръг галисийци посрещат борещия се за титлата колос Реал Мадрид. С контузии за визитата на Виляреал са Лукс и Фабри, а Борхес и Наваро са наказани.

Прогноза: Виляреал - Депортиво Ла Коруня 1:0


Хетафе - Спортинг Хихон
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Алфонсо Алварес

Хетафе е близо до чудото в Примера. Само допреди няколко кръга тимът от покрайнините на столицата Мадрид бе смятан за почти сигурен изпадащ, но ето, че сега Хетафе може да играе в Ла Лига и през следващия сезон. В предишния кръг играчите на Хуан Еснайдер победиха с 2:0 като гости Депортиво Ла Коруня и вече имат 35 точки, с колкото са тимовете на Райо Валекано и Спортинг Хихон, а в борбата за спасение са замесени Гранада и Депортиво Ла Коруня. За виталния двубой срещу един от преките претенденти за оцеляване с контузии са Гойтом и Веласкес. В последния ден от сезона Хетафе гостува на Бетис.

Спортинг Хихон също продължава да се бори за оцеляването си със зъби и нокти. В предишния кръг тимът от провинция Астурия се наложи с 2:0 над Ейбар. Играчите на Абелардо Фернандес имат 35 точки, но са под чертата, тъй като са с по-лоши показатели от Райо Валекано. За съдбовното гостуване в столицата с травми за Спортинг са Бернардо, Кармона и Барера. В последния кръг астурианци посрещат Виляреал.

Прогноза: Хетафе - Спортинг Хихон 2:2


Ейбар - Бетис
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Хуан Мартинес


Ейбар доиграва сезона и в предишния кръг баските инкасираха трета поредна загуба далеч от дома. Този път футболистите на Хосе Мендилбар паднаха с 2:0 от новака Спортинг Хихон. Така Ейбар остава с актив от 42 пункта, но тимът от едноименното градче е спокоен за мястото си в Примера и през следващата кампания. За последното домакинство за сезона с контузии за баските са Хайме и Екица. В последния кръг Ейбар гостува на Еспаньол.

Бетис допусна втора поредна загуба в Ла Лига. Този път севилци отстъпиха с 2:0 у дома срещу защитаващия титлата си състав на Барселона. Играчите на Хуан Мерино имат 41 точки и са на 13-та позиция, като мястото на "зелено-белите" в Примера все още не е на 100% гарантирано. За гостуването на север в лазарета на андалусци са Пичини, Галистео, Вадийо и Вагас. Рафаел ван дер Ваарт и Дигард са под въпрос, а с наказания са Вестерман и Себайос. Бетис посреща Хетафе в последния кръг, който също е замесен в борбата за оцеляване.

Прогноза: Ейбар - Бетис 1:1


Севиля - Гранада
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Алберто Ундиано

Севиля записа четвърта поредна загуба като гост и общо девета далеч от дома, с което андалусци са на вторият най-слаб отбор в Примера при визитите си. Този път южняците загубиха с 1:0 от Еспаньол, а поражението остави играчите на Унай Емери на 7-мо място с 52 точки. Андалусци пък са в срещуположния полюс при домакинските си изяви и са от най-солидните отбори у дома. Севиля няма да може да се класира до Топ 4, но "рохибланкос" могат директно да играят в Шампионската лига, ако спечелят за трета поредна година Лига Европа, което, обаче, няма да е лесно, тъй като на финала ги очаква Ливърпул. Крон-Дейли, Андреоли, Рейес и Карисо са контузени за Севиля. В последния кръг андалусци гостуват на Атлетик Билбао.

Гранада напусна зоната на изпадащите в Примера Дивисон след драматична победа с 3:2 срещу Лас Палмас. Гостите, които са спокойни за мястото си в елита и през следващия сезон, излязоха без никакво напрежение и набързо поведоха с 2:0, но до почивката Рубен Рочина и Юсел Ел Араби възстановиха равенството, а в средата на втората част Рикардо Коща зарадва феновете на андалусци. Възпитаниците на Хосе Гонсалес заемат 16-то място в таблицата с актив от 36 точки, което е само с точка повече от отборите под чертата. В лазарета на Гранада за регионалното дерби със Севиля са капитанът Майнц, Келава, Фулкие, Съксес, а Куенка е под въпрос. Гранада трябва на всяка цена да измъкне нещо от "Рамон Санчес Писхуан", тъй като в последния кръг посреща защитаващия титлата си гранд Барселона.

Прогноза: Севиля - Гранада 2:2


Лас Палмас - Атлетик Билбао
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Педро Перес


Отборът на Лас Палмас допусна неприятен обрат в предишния кръг. "Лос амариойос" водеха с 2:0 като гости на Гранада, но в крайна сметка загубиха с 3:2. Така играчите на Кике Сетиен остават с 43 пункта на сметката си, които им отреждат 10-то място във временното класиране. За последното домакинство за настоящия сезон аут за тима от Канарските острови са Кастелано и Монтор, а Ел Жар, Лемос и Симон са под въпрос. Лас Палмас е гост на Малага в последния кръг.

Атлетик Билбао постигна пълен обрат преди седмица, след като баските се наложиха с 2:1 при домакинството си на Селта. Така "лъвовете" събраха 58 точки в актива си, заемайки 5-то място, които, обаче, няма да се окажат достатъчни предвожданият от Ернесто Валверде тим да достигне до Топ 4, тъй като макар и да изостава на 6 пункта от Виляреал, то показателите на баските са по-лоши от тези на "жълтата подводница" в директните двубои помежду им. Атлетик посреща Севиля в последния ден от кампанията, а с травми за далечното гостуване в Гран Канария са Мерино, Лапорт и Ундабарен.

Прогноза: Лас Палмас - Атлетик Билбао 2:2


Селта Виго - Малага
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 08.05.2016 г.
Час: 18:00
Съдия: Карлос дел Серо


Серията от седем поредни мача на Селта без поражение приключи в предишния кръг така, както и мечтите на галисийци за място в Топ 4 и участие в Шампионската лига наесен. Играчите на Едуардо Берисо допуснаха пълен обрат и в крайна сметка загубиха с 2:1 гостуването си на Атлетик Билбао. По този начин галисийци остават с актив от 57 точки и два кръга преди края нямат шанс да достигнат Виляреал, който е с 64 пункта. За последното домакинство за иначе успешната кампания с травми за "небесносините" са Бовю, Диас и Фонтас, а наказан е Кабрал. В последния кръг Селта гостува на борещия се за титлата Атлетико Мадрид.

Малага прекъсна серията от пет поредни мача без победа в Примера и в предишния кръг южняците спечелиха с 3:1 домакинството си на Леванте, като по този начин възпитаниците на Хави Грасия изпратиха съперника към Сегунда Дивисон. Малага заема 8-мо място в колоната с 45 точки. За гостуването на Селта аут са наказаният Албентоса, както и контузените Росалес, Перес, Ферйра и Тисоне.

Прогноза: Селта Виго - Малага 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
183