Анонс на 36-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 36-ти кръг на Примера дивисион

Спортинг Хихон - Ейбар
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 29.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алехандро Ернандес


Бъдещето на новака Спортинг Хихон остава все така неясно, а до края на кампанията остават още три кръга. В последния си мач в Ла Лига играчите на Абелардо Фернандес претърпяха тотален крах при гостуването си на защитаващия титлата си Барселона и паднаха с 6:0. В момента тимът от провинция Астурия продължава да е под чертата, заемайки 18-то място с актив от 32 точки, като спасението е само на точка разстояние. За предпоследното домакинство за кампанията контузени са Бернанрдо, Менендес и Нди, а Вранйеш е наказан.

Ейбар доиграва сезона. Баските са в средата на подреждането и нямат шанс да стигнат до зона "Европа", както и да изпаднат. В предишния кръг тимът от едноименния град направи 1:1 у дома срещу Депортиво Ла Коруня. Възпитаниците на Хосе Мендилбар заемат 11-та позиция в колоната с 42 точки. За гостуването на в Хихон с травми са Луна, Хайме и Екица.

Прогноза: Спортинг Хихон - Ейбар 1:0

Гранада - Лас Палмас
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 30.04.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Хосе Гонсалес


Намиращият се в страхотна форма Юсеф Ел Араби не успя да помогне на своя тим Гранада да избегне поражение в предишния кръг, когато андалусци отстъпиха с 2:1 при визитата си на Селта. Поражението не позволи на южняците да се откъснат на малко по-далеч от опасната зона и така Гранада остава все още на спасителната 17-та позиция с 33 пункта, но първият от отборите под чертата е само на точка от хората на треньора Гонсалес. Гранада трябва на всяка цена да спечели настоящия двубой, защото в последните два мача от кампанията се изправя срещу Севиля и Барселона, където ще е почти мисия невъзможна. С контузии за андалусци са Съксес, Фулкер и Келава, а капитанът Майнц е под въпрос.

След двата поредни мача без победа, най-добре представящият се новак в Примера през този сезон - Лас Палмас, отново се върна към успехите. В предишния кръг тимът от Канарските острови разби с 4:0 у дома състава на Еспаньол. Така "лос амарийос" вече имат 43 точки и заемат 9-ото място в колоната, като футболистите на Кике Сетиен доиграват сезона, който започна колебливо, но за последните десет кръга Лас Палмас постигна цели седем победи, които му гарантираха участие сред най-добрите в Испания и през следващата кампания. За гостуването на Гранада аут са Лемос и Хави Кастелано, които са контузени, а Дани Кастелано е наказан.

Прогноза: Спортинг Хихон - Лас Палмас 2:2


Атлетик Билбао - Селта Виго
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хавиер Естрада


С голове в последните минути Атлетик Билбао измъкна 2:2 при гостуването си на Леванте в двубой от предишния 35-ти кръг на Ла Лига. Баските изоставаха с 0:2 до 88-ата минута, но точни завършващи изстрели на Маркел Сусаета и на Микел Сан Хосе в продължението докараха резултата до 2:2.Преди това домакините бяха направили много силни 88 минути, в които превъзхождаха своя съперник. Така "лъвовете" на Ернество Валверде добавиха 1 точка към актива си, която, обаче, ги смъкна от 5-ото място в подреждането и в момента Атлетик е 6-ти с 55 пункта. С травми в състава на баските са Мерино и Лапорт, а Адуриц и Де Маркос са под въпрос.

Именно Селта измести настоящия съперник от 5-ата позиция в Примера. С два гола на Яго Аспас галисийци спечелиха с 2:1 домакинството си на Гранада преди по-малко от седмица. Така тимът от Виго вече има 57 пункта на сметката си и няма загуба вече в седем поредни кръга в шампионата, като хората на Едуардо Берисо са на 4 точки от Топ 4 и Виляреал. След гостуването в Библао на Селта му предстоят мачове срещу Малага и Атлетико Мадрид. В лазарета на тима са Бовю, Диас и Фонтас.

Прогноза: Атлетик Билбао - Селта Виго 1:1


Еспаньол - Севиля
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хуан Мартинес

Еспаньол записа пети пореден двубой без победа в първенството. В предишния кръг каталунците бяха разбити с 4:0 при визитата си на Лас Палмас. В момента "папагалчетата" заемат 15-то място в таблицата с 37 точки и математически възпитаниците на Константин Гълка все още не са си гарантирали оставането в елита. За предпоследното домакинство за сезона аут са Гонсалес, Арбия, Мотанйес, Морено, Фуентес, Дуарте и Каняс, а Кайседо е под въпрос. Хави Лопес пък е наказан.

Севиля спечели голямото градско дерби с 2:0 над Бетис. Кевин Гамейро и Коке вкараха головете, с които големият враг бе матиран. "Рохибланкос" нямаха победа в пет поредни мача от Ла Лига, но сега напомниха, че все още са в борбата за място в Топ 6. Отделно селекцията на Унай Емери е на полуфинал в Лига Европа и на финал за Купата на Краля, което гарантира мястото на отбора в евротурнирите и през следващия сезон. Андалусци в момента са на 7-мо място с 52 точки. За гостуването в Барселона с травми са Витоло, Андреоли, Рами, Карисо и Пареха.

Прогноза: Еспаньол - Севиля 0:1


Депортиво Ла Коруня - Хетафе
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Клос Гомес


Депортиво Ла Коруня записа трето последователно реми далеч у дома и общо 18-то за сезона, с което галисийци продължават да са най-хиксаджийският тим в Примера за настоящата кампания. Този път хората на Виктор Санчес направиха 1:1 като гости на Ейбар. Така "Супер Депор" има 39 точки, като все още мястото на галисийци в Ла Лига догодина не е на 100% гарантирано. В лазарета на тима са Луис Алберто, Лукс, Фабри и Ламас.

Хетафе направи много силен двубой срещу възродения състав на Валенсия, но пропусна да извоюва победата, след като завърши 2:2. Домакините водеха до 84-ата минута, когато Пако Алкасер изравни. В продължението на редовното време играчите от мадридското предградие пропуснаха на два пъти от няколко метра. Равенството означава, че Хетафе остава под чертата - на точка за Гранада, който заема спасителната 17-та позиция, като със същия актив с Хетафе е и тимът на Спортинг Хихон. За гостуването на Западния бряг с контузии са Лаго, Перейра, Гойтом и Веласкес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Хетафе 1:1


Валенсия - Виляреал
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 01.05.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Дел Серо


Възроденият състав на Валенсия се измъкна невредим при гостуването си на борещия се за оцеляване тим на Хетафе, след като завърши 2:2 в последния си мач в Примера. Домакините водеха до 84-ата минута, когато Пако Алкасер изравни. В продължението на редовното време играчите от мадридското предградие пропуснаха на два пъти от няколко метра. Така момчетата на Пако Айестеран добавиха нова точка към баланса си и в момента "прилепите" имат 44, заемайки 8-мо място в колоната. За регионалното дерби аут за валенсианци са Пиати, Бакали, Андре Гомеш и Гая, Черишев е под въпрос.

Виляреал записа трети пореден мач без победа в Примера Дивисион, но въпреки това остава фаворит за четвъртата позиция в крайното класиране, която дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига. "Жълтата подводница" направи нулево равенство с Реал Сосиедад. Така хората на Марселино Гарсия Торал имат 61 пункта, което преди кръга е с 4 повече от Селта и на 6 от Атлетик Билбао. Под въпрос за гостуването във Валенсия са Баптищао, Коста и Мусакио.

Прогноза: Валенсия - Виляреал 2:2


Малага - Леванте
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 02.05.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Иняки Виканди


Малага се опита, но въпреки това не успя да си тръгне с точки от гостуването си на борещия се за титлата гранд Атлетико Мадрид. Андалусци отстъпиха с минималното 1:0 при визитата си в столицата, като тимът от Коста дел Сол няма победа в първенството вече в пет поредни кръга. В момента възпитаниците на Хави Грасия заемат 10-ото място с 42 точки. С контузии за Малага са Ферейра, Онтиверос, Перес, Тисоне, Камени и Мастур, а с наказания са Ресио и Уелингтон.

Леванте сам се закопа в предишния кръг. "Прилепите" тотално надиграха тима на Атлетик Билбао у дома и водеха с 2:0 до 88-ата минута, но в крайна сметка допуснаха два късни гола и двубоят завърши наравно. Ремито означава, че играчите на Жоан Франсеск остават на последното 20-то място в класирането с 29 точки, което преди кръга е на 4 от спасителната 17-та позиция. За визитата на Малага с травми за валенсианци са Аранда и Гарсия, а наказан е Лерма.

Прогноза: Малага - Леванте 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185