Анонс на 34-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 34-ти кръг на Примера дивисион

Еспаньол - Селта Виго
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 19.04.2016 г.
Час: 21:00
Съдия: Едуардо Прието


Еспаньол инкасира втора поредна загуба, като този път поражението на "папагалчетата" бе малко изненадващо. Каталунците допуснаха пълен обрат за крайното 2:1 при гостуването си на намиращия се в зоната на изпадащите състав на Леванте. Така играчите на Константин Гълка остават с актив от 36 точки, заемайки 15-то място. Арбия е контузен, а под въпрос са Дуарте и Перес.

Селта вече няма поражение в пет последователни кръга. Галисийци записаха второ поредно домакинско 1:1. Този път "небесносините" не успяха да се справят на своя "Балаидос" с гостуващия новак Бетис. Със спечелената точка играчите на Едуардо Берисо вече имат 53 пункта, които преди междиния 34-ти кръг им отреждат 6-то място в колоната. За гостуването в срещуположния край на Испания с травми за Селта са Буве, Майо, Диас, Фонтас и Вас.

Прогноза: Еспаньол - Селта Виго 2:2


Бетис - Лас Палмас
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 19.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Иняки Виканди


Бетис изпусна победата при гостуването си на Селта преди няколко дни. Двубоят завърши 1:1, а севилци водеха в резултата до последния четвърт час на срещата. В момента "зелено-белите" имат 38 точки и се намират на 14-та позиция в таблицата, като хората на Хуан Мерино могат да са спокойни за оставането си в елитната Примера и през следващия сезон. С травми за андалусци са Дигард, Пичини, Монтоя, Варгас, Галистео и опитният Рафаел ван дер Ваарт.

Отличната серия от седем мача, в които новакът Лас Палмас постигна шест победи, разделени с по три последователни успеха, бе прекъсната. "Лос амарийос" се препънаха у дома срещу борещия се за оцеляване състав на Спортинг Хихон за крайното 1:1. Така играчите на Кике Сетиен пропуснаха възможността да се наместят на 8-мо място в подреждането и в момента тимът от Канарските острови е на 11-та позиция с актив от 40 пункта. За гостуването на Бетис с контузии за Лас Палмас са Кастелано, Ел Жар и Ернан.

Прогноза: Бетис - Лас Палмас 1:1


Валенсия - Ейбар
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.04.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Хавиер Естрада


Валенсия постигна втора поредна победа, след като преди няколко дни "прилепите" хвърлиха бомбата, надигравайки с 2:1 насред "Камп Ноу" действащият шампион и временен лидер Барселона. Така хората на Пако Айестеран допълнително заплетоха битката за титлата, която вече далеч не е сигурна за Барса. Иначе Валенсия има в актива си 40 точки и е на 12-то място в класирането, като "лос че" играят значително по-добре след крайно несполучливият престой на Гари Невил на "Местая". С контузии за валенсианци са Пиати, Бакали, Черишев и Андре Гомеш.

Ейбар прекъсна негативната серия от осем поредни мача без победа в Ла Лига, в която тимът от едноименното градче записа шест поражения и две равенства. В последния си мач в шампионата играчите на Хосе Мендилбар се наложиха с 2:1 над Реал Сосиедад в регионалното баско дерби и то след осъществен пълен обрат. Така Ейбар вече има 41 точки на сметката си и заема 9-то място в класирането. За гостуването на събуждащата се Валенсия отсъстващи са Хайме, Екиза и Радошевич.

Прогноза: Валенсия - Ейбар 2:0


Спортинг Хихон - Севиля
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 20.04.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алехандро Гонсалес


Новакът Спортинг Хихон записа второ поредно равенство далеч от дома. В предишния кръг възпитаниците на Абелардо Фернандес успяха да спечелят точка при гостуването си на намиращия се в отлична форма състав на Лас Палмас. Въпреки това, тимът от провинция Астурия продължава да е в зоната на изпадащите, намирайки се на 18-та позиция с актив от 29 точки, но оптимистичното пред Спортинг е, че спасението е само на 1 точка разстояние. За предстоящото тежко домакинство отсъстващи са Бернардо, Лора и Вранйеш, които са контузени, Бернардо е наказан, а под въпрос са Барера, Мемендес и Канея.

След трите поредни загуби, Севиля отново не победи, като този път андалусци се изложиха у дома, завършвайки 1:1 с тима на Депортиво Ла Коруня. Така за втора поредна година играчите на Унай Емери ще разчитат да се доберат до групите на Шампионската лига чрез директна промоция, ако спечелят Лига Европа, където съперник на полуфинала е украинският гранд Шахтьор Донецк. В момента "рохибланкос" заемат 7-мо място в колоната с актив от 49 точки, което с цели 11 по-малко от Виляреал. Севиля все още няма победа като гост от началото на настоящия сезон, който вече е в заключителната си фаза. С травми за андалусци са Андреоли, Гамейро, Тремулинас и Карисо.

Прогноза: Спортинг Хихон - Севиля 1:2


Малага - Райо Валекано
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 20.04.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Алберто Ундиано


Поредицата от пет последователния двубоя на Малага без поражение в Примера приключи, след като в предишния кръг тимът от Андалусия отстъпи с минималното 1:0 у дома от амбициозния състав на Атлетик Билбао, като отборът от Средиземноморието определено трябва да съжалява, тъй като пропиля редица изгодни положения. Така южняците остават с актив от 41 точки, които преди междинния кръг им отреждат 8-ма позиция в таблицата. Наставникът на Малага Хави Грасия няма да може да разчита на контузените Ферейра, Онтиверос, Перес и Тисоне, а под въпрос са Камени, Мастур и Росалес.

Райо Валекано постигна безценна победа в последния си мач в шампионата. "Пчелите" ужилиха у дома силния тим на Виляреал, побеждавайки "жълтата подводница" с 2:1. Така столичани вече имат 34 точки в актива си и заемат 16-то място във временното класиране, като 5 кръга преди края играчите на Пако Хемес са на 5 пункта от първия от отборите под чертата. За визитата на Малага с травми за мадридчани са Еберт, Тоньо, Кобеньо, Зе Кастро, Креспо и Пити.

Прогноза: Малага - Райо Валекано 0:0


Реал Сосиедад - Хетафе
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 21.04.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хосе Санчес


След двете поредни победи над коравия тим на Севиля и шампиона на страната Барселона, тимът на Реал Сосиедад инкасира донякъде изненадващо поражение, губейки с 2:1 регионалното баско дерби срещу Ейбар. Така футболистите на Еусебио Сакристан остават с 41 точки на сметката си, като в момента отборът от Сан Себастиан е на 10-то място в колоната. Агирече, Каналес, Оласабал и Мартинес са контузени за домакините, а с наказание е Рули.

Свободното падане на Хетафе към посока Сегунда Дивисион продължава с бясна скорост. Отборът от едноименното предградие на столицата Мадрид няма победа в Ла Лига вече в 13 последователни двубоя, като за тази поредица от срещи Хетафе записа 11 загуби и едва 2 ремита. В последния си мач от първенството Хетафе бе размазан у дома с 5:1 от гранда Реал Мадрид. В момента столичани са на последното 20-то място в подреждането с актив от 28 точки, като към настоящия момент спасението е на дистанция от 3 пункта. За тежката визита на Реал Сосиедад с контузии са Перейра, Кала и Гойтом, а наказани са Леон и Суарес.

Прогноза: Реал Сосиедад - Хетафе 2:0


Гранада - Леванте
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 21.04.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Сантяго Хайме

След серията от четири поредни равенства, Гранада инкасира очаквано поражение с 3:0 в последния си двубой в Примера от борещия се за титлата състав на Атлетико Мадрид. Въпреки загубата, играчите на Хосе Гонсалес все още успяват да удържат спасителното 17-то място, като имат в актива си 30 точки, но всичките отбори под чертата са в непосредствена близост до андалусци. За двубоя срещу единият от преките претенденти в битката за оцеляване с контузии са Фулкер, Ел Араби и капитанът Диего Майнц.

Леванте постигна седмата си победа за кампанията в може би най-подходящия момент. В предишния кръг "прилепите" се наложиха с 2:1 у дома над Еспаньол, осъществявайки пълен обрат. Така валенсианци отново са здраво замесени в битката за оцеляване, а освен това играчите на Жоан Франсеск най-накрая съумяха и да се отлепят от последното място, като в момента Леванте е 19-ти с актив от 28 точки, което е на две от настоящия съперник. За гостуването на Гранада контузени са Лопес и Аранда, а Хуанфран Гарсия е наказан.

Прогноза: Гранада - Леванте 0:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247