Виляреал - Барселона: Домакините ще измъкнат точката


Н. Гавазов

Виляреал - Барселона: Домакините ще измъкнат точката

Виляреал - Барселона
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 20.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Санчес Мартинес

В неделя ще се състоят два много любопитни мача в Примера дивисион. Реал Мадрид приема Севиля и столичани ще се опитат да си върнат за загубата с 3:2 през есента. Другият двубой е на "Ел Мадригал", където битка ще си дадат първият и четвъртият в класирането. Впрочем, каквото и да се случи в този двубой, то няма да се отрази на класирането, но така или иначе, този двубой се определя като централен за кръга.

Виляреал влиза в мача с добро настроение, след като отстрани немския Байер в осминафиналите на Лига Европа. "Жълтата подводница" победи "аспирините" у дома си и измъкна равенството в Германия, но трябва да кажем, че специалистите дават минимални шансове на колектива на Гарсия Торал за спечелване на турнира и поради това Виляреал е насочил своя поглед към място в топ 4. А това е напълно възможно да се случи, защото преднината пред петия Севиля е 5 точки - не много, но и достатъчно голяма, за да бъде запазена с добра игра и резултати.

Барселона също пристига с добро настроение, след като каталунците без особено напрежение се справиха с Арсенал в Шампионска лига и продължиха напред в турнира, където получиха за съперник Атлетико Мадрид - труден противник, който не изпитва никакъв респект от "блаугранас" и винаги е готов да създаде проблеми на шампиона. Дали Барса няма да спести малко сили в навечерието на двубоите с "дюшекчиите" и да премине на икономичен режим, както го направи около мачовете с Арсенал? Впрочем, този икономичен режим на хората на Луис Енрике изобщо не се отрази на резултатите на тима, който записа три победи и голова разлика 13:1 в последните три двубоя от Примера. Какво ли щеше да се случи със съперниците на Барселона, ако шампионите бяха показали максимума на възможностите си? След тази серия каталунците продължават да са на върха, на осем точки от втория Атлетико и на практика защитиха титлата си.

Виляреал изпитва кадрови проблеми с оглед на това, че извън строя са контузените Ареола, Мусакио, Коста, Гарсия и Дос Сантос и късата скамейка, което не позволява на Торал да извършва нужната ротация. Барселона е без Иниеста и Рамирес.

В навечерието на този мач домакините пуснаха специална брошура, в която централно място зае срещата от 9 януари 2005 година, когато Виляреал с Мануел Пелегрини победи бъдещия шампион с 3:0. Тогава Диего Форлан оформи дубъл, Госало Родригес се възползва от центрирането на Хуан Рикелме. Този мач ще остане в паметта на местните фенове като един от най-значимите. Сега обаче е малко вероятно да видим подобно нещо, защото Барселона прилича на чудовище, което помита всичко по пътя си. За това и авторитетните европейски букмейкъри са категорични в предпочитанията - коефициентът за победа на домакините се движи в диапазона 9.00 - 9.50, а този за успех на гостите е около 1.35.

Въпреки това, Барселона е изправен пред труден мач и за разлика от предишните срещи, хората на Луис Енрике трябва много да се постараят, за да победят. Интригата за почиталите на залозите идва от това, колко гола ще видим в двубоя - над 2.5 или под 2.5. По-смелите пък могат да заложат на равенството, което е много вероятно, с оглед на вчерашния неуспех на Атлетико и отдалечеността на Реал Мадрид в класирането. Нашият съвет е да се спрем на втория вариант, който ще донесе голяма доза адреналин и емоции. А и рискът е оправдан - Виляреал е с класа над Спортинг и Лас Палмас, които каталунците победиха с големи усилия и с минимални резултати. В крайна сметка, какво пречи "жълтата подводница" да измъкне точката от на практика новия испански шампион?

Прогноза: Виляреал - Барселона 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Виляреал:

02 март Селта - Виляреал 0:0 (Примера)
05 март Виляреал - Лас Палмас 0:1 (Примера)
10 март Виляреал - Байер Леверкузен 2:0 (Лига Европа)
13 март Севиля - Виляреал 4:2 (Примера)
17 март Байер Леверкузен - Виляреал 0:0 (Лига Европа)

Барселона:

28 февруари Барселона - Севиля 2:1 (Примера)
03 март Райо Валекано - Барселона 1:5 (Примера)
06 март Ейбар - Барселона 0:4 (Примера)
12 март Барселона - Хетафе 6:0 (Примера)
16 март Барселона - Арсенал 3:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Виляреал - Барселона

37 срещи
9 победи за Виляреал
7 равенства
21 победи за Барселона
Голова Разлика: 68:44 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187