Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 30-ти кръг на Примера дивисион

Хетафе - Ейбар
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 18.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Игнасио Иглесиас

Пропадането на Хетафе продължи с бясна скорост и в предишния кръг, когато столичани инкасираха осма загуба в последните си девет мача. Този път тимът от покрайнините на Мадрид бе размазан с 6:0 при визитата си на шампиона Барселона. Така Хетафе се срина до зоната на изпадащите, където тимът заема 18-то място с актив от 27 точки, с колкото са още съставите на Райо Валекано и Гранада, но чийто показатели са по-добри. С контузии в тима са Суарес, Вигарай и Лаго, а Перейра и Сарабия са наказани.

Ейбар също не се представя добре напоследък. В предишния кръг баските сложиха край на серията от четири последователни загуби, завършвайки 1:1 като гост на Райо Валекано. Футболистите на Хосе Сандовал, обаче, имат скромният актив от 4 точки в последните си девет мача. В момента Ейбар заема 8-ма позиция в колоната с 37 пункта. С травми в отбора са Кастелано, Луна, Екица, Хайме и Пелтейро.

Прогноза: Хетафе - Ейбар 1:2

 


Реал Сосиедад - Лас Палмас
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Антонио Матеу


След четирите поредни победи, сега тимът на Реал Сосиедад е в поредица от четири последователни мача без успех в Ла Лига. В предишния кръг баските отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Селта. Така играчите на Еусебио Сакристан останаха с актив от 35 точки са на 10-то място. С контузии са Агирече, Сурутуса, Мартинес, Навас, Каналес и Капия.

След трите поредни успеха, новакът Лас Палмас бе близо до четвърти мач без поражение, но не успя. Тимът от Канарските острови игра смело срещу гранда Реал Мадрид, дори стигна до изравнителен гол в края, но радостта на "лос амарийос" бе кратка, тъй като "белият балет" спечели с 2:1. Така островитяните остават с 30 точки на сметката си и са само на 3 от опасната зона, заемайки 15-та позиция. В лазарета на тима са Ернан, Мубарак, Гомес и Кастелано.

Прогноза: Реал Сосиедад - Лас Палмас 1:1


Гранада - Райо Валекано
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Алехандро Ернандес

Гранада отново се провали в последните минути, след като андалусци направиха домакинско 1:1 срещу Еспаньол, а за капак на всичко си отбелязаха автогол, който ги лиши от две точки в битката за оцеляване. В момента южняците имат на сметката си 27 пункта и се намират непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-то място. За важния двубой срещу Райо отсъстващи са наказаните Барал и Фернандес.

Райо Валекано също продължава своята борба за спасение. В последния си мач в Примера "пчелите" заслужаваха повече победата, до която така или иначе не успяха да стигнат. Столичани направиха 1:1 у дома срещу Ейбар и са все така в близост до опасната зона със своите 27 точки на 16-та позиция. Треньорът Пако Хемес няма да може да разчита на Рац, Ернандес, Хозабед, Кобеньо, Баена, Креспо и Тоньо.

Прогноза: Гранада - Райо Валекано 2:1


Депортиво Ла Коруня - Леванте
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Иняки Виканди


Тимът на Депортиво Ла Коруня съвсем забрави какво е победа, след като в предишния кръг галисийци записаха 13-ти пореден шампионатен двубой без успех. Този път играчите на Виктор Санчес очаквано не оказаха особена съпротива при гостуването си на Атлетико Мадрид и отстъпиха с 3:0. Така "Супер Депор" няма победа в Примера 19 декември 2015 г., като след успеха над Еспаньол галисийци записаха седем равенства и шест загуби, които ги смъкнаха на 13-ото място в колоната с актив от 33 точки. С контузии в състава на Депортиво са Луисиньо, Перес, Домингес, Сидней и Фабри.

Леванте пък постигна безценен успех в борбата за оцеляване и преди седмица "прилепите" спечелиха с 1:0 градското дерби срещу Валенсия. Така играчите на Жоан Франсеск събраха 24 точки, които ги оставят на последното 20-то място в подреждането, но поне спасението вече е само на 3 пункта дистанция. За гостуването в срещуположния край на Испания отсъстващи са Тоньо и Иван Лопес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Леванте 2:1


Бетис - Малага
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 19.03.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Клос Гомес


Бетис инкасира поражение след поредицата от шест поредни мача без загуба в Примера. В предишния кръг "зелено-белите" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на коравия тим на Атлетик Билбао. Така андалусци остават с актив от 34 точки и са на 11-та позиция в таблицата. За настоящия двубой наставникът на Бетис Хуан Мерино няма да може да разчита на Пичини и Галистео.
Малага пък записа първи успех от пет кръга насам, след като в предишния си мач в Ла Лига воденият от Хави Грасия тим се наложи с 1:0 у дома над предпоследния в класирането Спортинг Хихон. С успеха тимът от средиземноморския град събра 36 точки и е на 9-то място. За регионалното андалуско дерби с Бетис отсъстващи са Камени, Ферейра, Тисоне и Роке Санта Крус.

Прогноза: Бетис - Малага 1:1


Еспаньол - Атлетик Билбао
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 20.03.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Едуардо Прието


Еспаньол пооправи изявите си напоследък и това се отрази спрямо класирането на тима в шампионата. В предишния кръг каталунците стигнаха до щастливо реми при гостуването си на Гранада за крайното 1:1 и то след като домакините си забиха автогол в заключителните минути. Така "папагалчетата" събраха 32 точки на сметката си и в момента заемат, което е на 5 от опасната зона, и са на 14-то място. За настоящия двубой треньорът Константин Гълка няма да може да разчита на Арбия, Кайседо и Каняс.

Атлетик Билбао продължи с добрите изяви и преди седмица баските постигнаха четвърти пореден успех, след като се наложиха у дома с 3:1 над новака Бетис. Така "лъвовете" вече са с актив от 47 точки и заемат 6-то място в класирането, като не е изключено до края на сезона, при добро развитие на обстоятелствата, играчите на Ернесто Валверде да атакуват дори 4-ата позиция и да се борят за място в Шампионската лига. Иняки Уилиамс и Ибай Гомес са с травми за гостите.

Прогноза: Еспаньол - Атлетик Билбао 0:2


Валенсия - Селта Виго
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 20.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Алберто Ундиано


Валенсия допусна втора поредна загуба в Ла Лига и общо трета в последните си четири мача, като този път поражението бе особено неприятно, тъй като бе срещу градския съперник Леванте с 1:0. Така "прилепите" остават с актив от 34 точки на незавидното за тях 12-то място. С травми за валенсианци са Черишев, Бакали, Гомеш, Мустафи, Фегули и Перес.

Селта пък постигна важен успех с минималното 1:0 при домакинството си на Реал Сосиедад. Така галисийци запазвавт 7-ото място във временното класиране в Примера и имат актив от 45 точки. Аспас, Ернандес и Фотнас пропускат гостуването на Валенсия, тъй като са контузени, а наказан е Радоя.

Прогноза: Валенсия - Селта Виго 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212