Анонс на 29-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 29-ти кръг на Примера дивисион

Малага - Спортинг Хихон
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 11.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Малага сътвори голов трилър при последния си мач в Примера, когато андалусци не се победиха с Депортиво Ла Коруня за крайното 3:3. Хората на Хави Грасия на два пъти повеждаха в резултата, а по едно време дори губеха, но стигнаха до точката в последната минута. Въпреки това, Малага вече пет поредни кръга няма победа в първенството. Тимът от Средиземноморието заема 12-то място с 33 точки. С контузии преди настоящия двубой са завърналият се наскоро вратар Карлос Камени, както и Ферейра, Роке Санта Крус, Тисоне, и Уелингтон, а Камачо е наказан.

Новакът Спортинг Хихон е все по-притиснат до стената и може да се завърне в Сегунда след само един сезон сред най-добрите в Испания. В предишния кръг възпитаниците на Абелардо Фернандес инкасираха трета поредна загуба и са все така с актив от 24 точки, заемайки предпоследното 19-то място в подреждането, като поне към настоящия момент спасението за астурианци се намира на разстояние от 2 точки. С травми за Спортинг са Бернардо и Джони, а наказани са Касес и Вранйеш.

Прогноза: Малага - Спортинг Хихон 2:1


Селта Виго - Реал Сосиедад
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хуан Мартинес


Селта инкасира 10-та загуба за кампанията в предишния кръг, която бе особено унизителна и най-изразителна за галисийци до момента. Селекцията на Едуардо Берисо бе разбита със 7:1 при визитата си в Мадрид на местния Реал. Тежкото поражение в столицата смъкна "небесносините" на 7-ото място в колоната, а Селта е с актив от 42 точки. Ернандес и Фонтес са контузени, а Ореяна е наказан.

Реал Сосиедад не успя да победи в трети пореден двубой, след като в предишния кръг баските направиха изненадващо 1:1 у дома срещу последния Леванте. Така футболистите на Еусебио Сакристан добавиха само една точка към актива си преди кръга имат 35, като се намират на 9-то място в таблицата. Отсъстващи за тима от Сан Себастиан са контузените Каналес, Капия, Сурутуса и Бергара. Под въпрос до последно ще са Каналес, Мартинес и Агирече, а Гранеро е наказан.

Прогноза: Селта Виго - Реал Сосиедад 1:1


Райо Валекано - Ейбар
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 12.03.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Алфонсо Алварес


След серията от седем поредни мача без загуба, която стабилизира за момент състоянието на Райо Валекано, сега "пчелите" са в поредица от две последователни загуби. В предишния кръг столичани паднаха с 2:1 при визитата си на Еспаньол. Така възпитаниците на Пако Хемес продължават да са с актив от 26 точки, заемайки спасителната 17-та позиция, но отборите под чертата са на 2 точки. В лазарета на Райо са Еберт, Тоньо, Кобеньо, Рац и Мику, а наказани са Диего Йоренте и Итура.

Пропадането на Ейбар продължи стремглаво преди седмица, когато баските инкасираха четвърта поредна загуба и общо седма в последните си осем мача в Ла Лига. Този път тимът от едноименния град очаквано бе разбит у дома от колоса Барселона с 4:0. В момента играчите на Хосе Мендилбар са 8-ми с актив от 36 точки, но вече са на 6 пункта от зона "Европа". С контузии в състава на Ейбар са Пелтейро, Екица, Кеко и Хайме.

Прогноза: Райо Валекано - Ейбар 1:1


Леванте - Валенсия
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 13.03.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Карлос Дел Серо


Леванте стигна до равенство 1:1 при визитата си на коравия тим на Реал Сосиедад. Така валенсианци прибавиха една точка в битката за оцеляване, която може би ще е завързана до последно, въпреки че към настоящия момент хората на Жоан Франсеск имат най-малки шансове за оцеляване. Леванте има 21 точки и заема последното 20-то място в класирането, като спасението към настоящия момент е на 5 пункта. С контузии в състава на домакините преди градското дерби са Тоньо, Лопес и Хосе Мари.

Валенсия допусна втора поред домакинска загуба. В предишния кръг "прилепите" паднаха с 3:1 у дома от Атлетико Мадрид, въпреки че тимът си стъпи на краката в последните няколко кръга и е вероятно треньорът Гари Невил да запази поста си. Валенсия заема 11-то място в класирането с актив от 34 точки, което е на 10 от зона "Европа" и е малко вероятно "прилепите" да успеят да стигнат до челните позиции. С травми за Валенсия преди градския сблъсък са Бакали и Перес, а Черишев е под въпрос. Сантош пък е наказан.

Прогноза: Леванте - Валенсия 1:2


Севиля - Виляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 13.03.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Карлос Веласко


Севиля не успя и в предишния 28-ми кръг на Примера да стигне до първи успех като гост за сезона и това си остава най-големият проблем в изявите на "рохибланкос". Този път въпизтаниците на Унай Емери направиха 1:1 с борещия се за оцеляване състав на Хетафе. Сега андалусци ще се опитат отново покажат поне постоянната си форма у дома, тъй като Севиля е един от най-солидните домакини. Тимът е все така на 5-то място с актив от 45 точки, което е с 8 по-малко от настоящия съперник. Единственият сигурен отсъстващ е Андреоли, а под въпрос са Бето, Пареха и Криховяк.

След 14 мача без поражение, отборът на Виляреал допусна изненадваща загуба с 1:0 и то при домакинството си на новака Лас Палмас. Въпреки това, "жълтата подводница" е здраво стъпила на 4-ото място в класирането с актив от 53 точки. За тежкото гостуване на Севиля отсъстващи са Дос Сантос, Саму, Мусачио и Коста.

Прогноза: Севиля - Виляреал 3:2


Атлетик Билбао - Бетис
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 13.03.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Сантяго Хайме


Атлетик Билбао записа трета поредна победа в предишния кръг в Ла Лига. Баските не срещнаха особено трудности при визитата си на новака Спортинг Хихон и спечелиха с 2:0. Така "лъвовете" вече са на 6-то място с актив от 44 точки. За настоящия двубой наставникът на тима Ернесто Валверде няма да разчита на наказаните Лапорте и Баленсиага, а Иняки Уилиамс и Ибай Гомес са контузени.

Бетис записа втори последователен успех в първенството и вече севилци нямат загуба в шест поредни кръга. Преди седмица "зелено-белите" се наложиха с 2:0 над Гранада и с новите три точки андалусци вече имат 34 пункта и заемат 10-то място в класирането. За тежкото гостуване в Билбао контузени са Пичини и Калестео, Вестерман и Кадир са под въпрос, а с наказание е Варгас.

Прогноза: Атлетик Билбао - Бетис 3:1


Гранада - Еспаньол
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 14.03.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Алехандро Гонаслес


Гранада не успя да се измъкне от зоната на изпадащите, след като в предишния кръг отборът загуби регионалното андалуско дерби срещу Бетис с 2:0. Така възпитаниците на Хосе Гонсалес продължават да са под чертата с актив от 26 точки, заемайки 18-то място, с колкото е и 17-ят Райо Валекано, чийто показатели са по-добри от тези на Гранада. С наказания са Маестре и Фернандес.

Обръчът около Еспаньол се отпуска и в предишния кръг каталунците записаха трета победа в последните си четири срещи в Примера. В предишния си мач "папагалчетата" победиха у дома с 2:1 тима на Райо Валекано. Така хората на Константин Гълка вече имат 31 точки и заемат 14-то място в класирането, като са на 5 от настоящия съперник. С травми за Еспаньол са Арбия и Сила, а Диоп и Мата са наказани.

Прогноза: Гранада - Еспаньол 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
312