Ейбар - Барселона: Походът ще продължи


Н. Гавазов

Ейбар - Барселона: Походът ще продължи

Ейбар - Барселона
Стадион: "Мунисипал де Ипуруа", Ейбар
Дата: 06.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Ундиано Майенко

Най-малкият стадион в Примера дивисион ще бъде домакин на мача между Ейбар й Барселона. Парадокс или не, но малкото и кокетно спортно съоръжение, собственост на фенове-акционери от 69 страни, по никакъв начин не импонира на мащабното представяне на баските в първенството. Хората на Хосе Мендилибар вършат чудеса през този сезон, карайки местните любители на футбола да се чувстват горди с отбора си. След 27 изиграни мача "армерос" се намират на осмо място в класирането, на шест точки от шестия Селта, като програмата на тима е такава, че дава шансове за място в топ 6. Последните резултати обаче не радват. Ейбар има само една победа в последните си пет срещи и допусна четири загуби. В интерес на истината, пораженията бяха срещу Севиля, Атлетико и Селта, но безпокойство предизвиква неизползваните положения срещу Лас Палмас и съответно загубата срещу островитяните.

Барселона е без загуба в 35 мача във всички съревнования, което е рекорд в Примера дивисион. На всичкото отгоре, според повечето специалисти, каталунците играят в Испания с не повече от 75% от възможностите. Въпреки това, хората на Луис Енрике са лидери в класирането, с осем точки пред втория Атлетико и на 9 пункта пред Реал, който вчера изигра своя мач. Впрочем, липсата на конкуренция в Примера е добре дошло за Барселона, който с успех пести сили във вътрешните турнири и хвърля повече усилия в Европа, където е на крачка от класиране за четвъртфиналите в Шампионска лига.

Домакините са без Йота, Екиза, Кеко и Хименес, които са контузени, както и без наказания Кастелиано. Гостите не могат да разчитат на намиращите се в лазарета Рафиня, Дъглас и Адриано, както и на Неймар, който изтърпява наказание.

Както се вижда от поместената по-долу статистика, Барселона спечели и трите си мача с Ейбар. Нямаме никаква причина да очакваме край на тази серия точно днес. Домакините страдат от отсъствието на основни играчи, а това е пагубно срещу машина като каталунската. Впрочем, не е изключено Луис Енрике да извърши някои ротации в състава, но дори да се случи това, качеството на шампиона е вън от съмнение, така че почитателите на залозите спокойно могат да заложат на победа с поне два гола за гостите, които уверено ще продължат своя поход към титлта.

Прогноза: Ейбар - Барселона 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Ейбар:

06 февруари Атлетико Мадрид - Ейбар 3:1 (Примера)
14 февруари Ейбар - Леванте 2:0 (Примера)
20 февруари Селта - Ейбар 3:2 (Примера)
26 февруари Ейбар - Лас Палмас 0:1 (Примера)
02 март Севиля - Ейбар 1:0 (Примера)

Барселона:

17 февруари Спортинг Хихон - Барселона 1:3 (Примера)
20 февруари Лас Палмас - Барселона 1:2 (Примера)
23 февруари Арсенал - Барселона 0:2 (Шампионска лига)
28 февруари Барселона - Севиля 2:1 (Примера)
03 март Райо Валекано - Барселона 1:5 (Примера)


Досегашни срещи:

Ейбар - Барселона

3 срещи
0 победи за Ейбар
0 равенства
3 победи за Барселона
Голова Разлика: 8:1 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189