Анонс на 26-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 26-ти кръг на Примера дивисион

Ейбар - Лас Палмас
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 26.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Педро Перес


Ейбар допусна четвърта загуба в последните си пет мача, след като в предишния кръг не успя да навакса изоставане с три гола при визитата си на Селта и в крайна сметка баските отстъпиха с 3:2. Поражението смъкна играчите на Хосе Мендилбар на 7-ото място във временното класиране, където тимът от едноименния град е с актив от 36 точки. За настоящия двубой контузени са Кеко, Екица и Хайме.

Новакът Лас Палмас затрудни шампиона Барселона в предишния кръг, но в крайна сметка новаците загубиха домакинството си на колоса с 2:1. Поражението, което бе трето поред за "лос амарийос" ги остави под чертата, където тимът от Канарските острови има 21 точки и заема 18-то място. За далечното гостуване в баската автономна област треньорът Кике Сетиен няма да разчита на Ернан и Кастелано.

Прогноза: Ейбар - Лас Палмас 3:1


Хетафе - Селта Виго
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Давид Фернандес

Хетафе стремглаво се свлича надолу в таблицата, след като в последния си шампионатен двубой отборът от мадридското предградие инкасира пета поредна загуба, този път отстъпвайки с 3:0 от борещия се за оцеляване състав на Леванте. След новото поражение столичани заемат 14-то място с 26 точки. С травми за Хетафе са Вигарай и Лаго, а Перейра е наказан.

Селта успя да се придвижи до 6-ото място в Примера, след като преди седмица галисийци сложиха край на серията от четири поредни мача без победа. Играчите на Едуардо Берисо се наложиха с 3:2 у дома над Ейбар, измествайки баските от въпросната позиция. Селта има в актива си 38 точки, а за гостуването в покрайнините на столицата отсъстващи са Фонтас и Диас.

Прогноза: Хетафе - Селта Виго 0:1


Спортинг Хихон - Еспаньол
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Веласко


Новакът Спортинг Хихон записа шесто равенство до момента в актива си в Ла Лига, след като преди седмица възпитаниците на Абелардо Фернандес направиха 1:1 с другия от новаците Бетис. Така тимът от провинция Астурия продължава да се задържа непосредствено над зоната на изпадащите, заемайки 17-та позиция с актив от 24 точки. За настоящия двубой контузени за Спортинг са Нди, Бернанрдо и Санабрия, а Диас е наказан.

След осем поредни кръга в Примера без успех, Еспаньол най-накрая победи. В предишния кръг каталунците постигнаха витална победа с 1:0 у дома над коравия тим на Депортиво Ла Коруня, като по този начин "папагалчетата" поеха глътка въздух поне за малко. В момента футболистите на Константин Гълка заемат 16-то място с актив от 25 точки. Отсъстващи в състава на Еспаньол са Сила, Каняс и Арбила, а Кайседо е наказан.

Прогноза: Спортинг Хихон - Еспаньол 2:1


Бетис - Райо Валекано
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Антонио Матеу


Бетис записа второ поредно равенства в Ла Лига, като този път "зелено-белите" не успяха да победят у дома другия от новаците Спортинг Хихон за крайното 1:1. Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния Трифон Иванов, който защитаваше цветовете на отбора от Севиля в даден период от славната си кариера. Иначе андалусци заемат 13-то място с 27 пункта. В лазарета на Бетис са Монтоя, Пичини и Вестерман, а Н'Диайе е наказан.

Райо Валекано продължава да демонстрира голяма воля за спасение и преди седмица "пчелите" записаха пети пореден двубой в Примера без загуба, като успяха да наваксат изоставане от два гола при домакинството си на амбициозния състав на Севиля за крайното 2:2. Така столичани вече имат 25 точки, които им отреждат 15-та позиция в таблицата. Наставникът на тима Пако Хемес няма да може да разчита на Еберт, Рац, Тоньо и Кобеньо.

Прогноза: Бетис - Райо Валекано 2:1


Реал Сосиедад - Малага
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 27.02.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Алберто Ундиано


Отборът на Реал Сосиедад спечели голямото баско дерби с Атлетик Билбао с минималното 1:0. Джонатас отбеляза единственото попадение в 17-ата минута. Така тимът на Еусебио Сакристан спечели четвърта поредна победа и се утвърди в средата на класирането. Клубът от Сан Себастиан има 33 точки и е на 9-то място. За настоящия двубой отсъстващи са контузените Каналес и Агирече, а с наказания са Джонатас, Ияраменди и Елустондо.

Малага почти отказа Реал Мадрид от титлата в Примера, след като в предишния кръг андалусци направиха 1:1 у дома срещу "белия балет". Гостите вкараха гол от засада, а след това изпуснаха дузпа, а точката за Малага донесе Албентоса. Така играчите на Хави Грасия имат 31 пункта в актива си и заемат 12-то място. За гостуването в срещуположния край на Испания с травми са Ферейра, Камени, Тисоне и Кастро, а наказани са Торес и Камачо.

Прогноза: Реал Сосиедад - Малага 1:1

Виляреал - Леванте
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 28.02.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Алехандро Ернандес


Виляреал продължава с добрите изяви и в предишния кръг "жълтата подводница" не се даде на Атлетико Мадрид, като двубоят в столицата завърши 0:0. Така футболистите на Марселино Гарсия Торал нямат загуба в Ла Лига вече в 12 поредни мача, като Виляреал продължава да заема 4-та позиция с 49 пункта и да запазва дистанцията от преследвача Севиля на 8 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Сантос и Саму.

Леванте се отлепи от дъното и записа важен успех в битката за оцеляване. "Прилепите" се наложиха с класическото 3:0 у дома над Хетафе, като по този начин валенсианци вече са на предпоследното 19-то място с 20 точки и към настоящия момент са 4 пункта от спасението. За тежката визита на Виляреал треньорът Жоан Франсеск няма да разчита на Дейверсън, Лопес и Муньос.

Прогноза: Виляреал - Леванте 4:1

Валенсия - Атлетик Билбао
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 28.02.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хесус Хил


Отборът на Валенсия продължи добрия си ход с победа след победа с 2:1 като гост на Гранада. Даниел Парехо и Санти Мина през втората част зарадваха изстрадалите напоследък фенове на "прилепите", които само допреди седмица нямаха победа в Ла Лига повече от три месеца. Очаква се от ръководството на клуба да предложат и постоянен договор на Гари Невил, който бе спряган за уволнение. В момента Валенсия заема 11-то място с 31 точки. С контузии за домакините са Бакали и Абденур.

Коравият отбор на Атлетик Билбао инкасира втора поредна загуба и трети последователен двубой в Примера без успех. Този път "лъвовете" разочароваха у дома темпераментните си привърженици, губейки с 1:0 голямото баско дерби срещу Реал Сосиедад. Поражението смъкна играчите на Ернество Валверде на 8-мо място с актив от 35 точки. За гостуването на Валенсия отсъстващи са контузените Иняки Уилиамс и Ибай Гомес, както и наказаният Раул Гарсия.

Прогноза: Валенсия - Атлетик Билбао 1:1

Депортиво Ла Коруня - Гранада
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 28.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хуан Мартинес


След петте поредни равенства, тимът на Депортиво Ла Коруня, който е рекордьор за момента по ремита в Ла Лига, инкасира загуба с 1:0 при гостуването си на Еспаньол. Така галисийци нямат успех в първенството вече в девет последователни двубоя, като това смъкна играчите на Виктор Санчес на 10-ото място в колоната с актив от 32 пункта. За настоящия двубой отсъстващи за "Супер Депор" са Сидней, Кани, Фабри, Арибас и Лопо.

Гранада пък се свлече до последната 20-та позиция в колоната, след като в предишния кръг андалусци инкасирата четвърта поредна загуба и общо 15-та до момента за кампанията, отстъпвайки с 2:1 у дома от Валенсия. Клубът от едноименния град има 20 точки на сметката си, с колкото е тимът на Леванте, но заради по-лошата си голова разлика южняците са на дъното. За гостуването в Галисия контузен е Маркес, а с наказание е Перес.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Гранада 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243