Барселона - Селта: Каталунците ще търсят отмъщение


Н. Гавазов

Барселона - Селта: Каталунците ще търсят отмъщение

Барселона - Селта
Стадион: "Камп Ноу", Барселона
Дата: 14.02.2016г.
Час: 21:30
Съдия: Ернандес Ернандес

Барселона приема Селта в мач от 24-я кръг на Примера дивисион. През първата част на сезона каталунците претърпяха изненадваща загуба в Галисия с 4:1 и поради тази причина днешната среща е много любопитна - ще търси ли Барселона отмъщението срещу бившия отбор на Луис Енрике или в спокойно темпо и без да изразходва много сили, шампионът просто ще прибере трите точки.

Барселона изглеждаше неуверено в миналия кръг срещу Леванте, но там умората си каза думата. Три дни по-рано "балугранас" унищожи Валенсия в Купата, а това се отрази на играчите в мача им срещу Леванте. През седмицата каталунците отново играха в Купата, но Енрике заложи на младежите, така че днес ще видим една отпочинала Барселона. Иначе шампионите са лидери в класирането, на точка пред Реал Мадрид и на три пункта пред Атлетико, но нека напомним, че "блаугранас" има да играе отложен двубой, след който шампионите могат да дръпнат с шест точки на върха.

Селта се оказа в тежка ситуация. По принцип отборът не си е поставял високи цели през сезона, но добрите резултати изпрати галисийци в топ 6. Сега обаче тази позиция изглежда застрашена, защото в лазарета се намират много основни играчи, а Селта е отбор, който не разполага с дълга скамейка. Освен това тимът влоши последните си резултати, а в началото на другия месец са срещите с Виляреал и Реал.

Рафиня отсъства от състава на Барселона, но това няма да повлияе на плановете на Енрике. Що се отнася до гостите те са без наказаните Фонтас и Нолито, както и без контузените Бонгонда, Аспас, Орелиана и Гомес.

Очакванията са за пълно господство на Барселона, който разполага с много по-качествен състав и освен това ще има подкрепата на трибуните. Отчитайки и кадровите проблеми на гостите, барселонското трио просто трябва да си отмъсти за онова 4:1 през есента, така че класически успех за домакините е най-естественото нещо, което може да очакваме в тои сблъсък.

Прогноза: Барселона - Селта 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Барселона:

27 януари Барселона - Атлетик Билбао 3:1 (Купа на Краля)
30 януари Барселона - Атлетико Мадрид 2:1 (Примера)
03 февруари Барселона - Валенсия 7:0 (Купа на Краля)
07 февруари Леванне - Барселона 0:2 (Примера)
10 февруари Валенсия - Барселона 1:1 (Купа на Краля)

Селта:

27 януари Атлетико Мадрид - Селта 2:3 (Купа на Краля)
31 януари Лас Палмас - Селта 2:1 (Примера)
04 февруари Севиля - Селта 4:0 (Купа на Краля)
07 февруари Селта - Севиля 1:1 (Примера)
11 февруари Селта - Севиля 2:2 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Барселона - Селта

113 срещи
63 победи за Барселона
26 равенства
24 победи за Селта
Голова Разлика: 239:127 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
244