Анонс на 23-ри кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 23-ри кръг на Примера дивисион

Малага - Хетафе
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 05.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хуан Мартинес

Малага успя да прекъсне серията от две поредни загуби в Примера. В предишния кръг андалусци се наложиха с 2:1 при гостуването си на коравия тим на Ейбар. С успеха играчите на Хави Грасия събраха 27 точки в актива си и в момента заемат 10-та позиция в подреждането. За настоящия двубой с травми за домакините са Анхелери, Уелингтон и Хуан Карлос.

След успешната поредица от три последователни победи, сега отборът на Хетафе е в негативна такава от две поредни загуби. В предишния кръг столичани отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Атлетик Билбао, а поражението смъкна възпитаниците на Фран Ескриба на 11-то място в подреждането с 26 точки. За гостуването край бреговете на Средиземно море са Медран и Лаго са контузени, а наказани са Перейра и Кала.

Прогноза: Малага - Хетафе 1:1


Райо Валекано - Лас Палмас
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Игнасио Иглесиас


Столичният Райо Валекано продължава упорито да се бори за оцеляването си. В предишния кръг "пчелите" записаха второ поред равенство далеч от дома, след като този път успяха да си тръгнат с точка от негостоприемния "Риасор" за крайното 2:2 срещу Депортиво Ла Коруня. Въпреки ремито, Райо остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-то място в колоната с актив от 20 пункта, но спасението поне е само на дистанция от 1 точка. За настоящия двубой треньорът на мадридчани Пако Хемес няма да може да разчита на Рац, Кобеньо, Ембарба, Еберт и Тоньо.

Новакът Лас Палмас прекъсна серията от две поредни загуби и също, както настоящия съперник, се бори със зъби и нокти за място в елитната Примера Дивисон. В предишния кръг "лос амарийос" се наложиха у дома с 2:1 над амбициозния състав на Селта. Играчите на Кике Сетиен осъществиха пълен обрат, а победата бе постигната в последната минута. Така клубът от Канарските острови се придвижи до 16-та позиция с 21 точки, но опасната зона е много близо. За гостуването в столицата отсъстващи за Лас Палмас за Ел Жар, Гомес и Кастелано.

Прогноза: Райо Валекано - Лас Палмас 1:1


Атлетик Билбао - Виляреал
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Марио Мелеро


Атлетик Билбао постигна втора поредна победа в Ла Лига, след като в последния си мач в шампионата баските надвиха с минималното 1:0 тима на Хетафе. Успехът изкачи "лъвовете" на Ернесто Валверде на 6-ото място в класирането, където Атлетик е с актив от 34 точки. Ибай Гомес и Раул Гарсия продължават да лекуват травми за домакините.

Виляреал пък записа девети пореден мач без загуба в Примера, като в тази поредица от срещи "жълтата подводница" постигна седем победи. В предишния кръг селекцията на Марселино Гарсия Торал се наложи трудно с 1:0 у дома над борещия се за оцеляване състав на Гранада. С новата победа Виляреал се утвърди на 4-ото място в таблицата с актив от 44 точки. За тежката визита на "Катедралата" аут са Адриан и Саму.

Прогноза: Атлетик Билбао - Виляреал 2:2


Спортинг Хихон - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 06.02.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Алехандро Ернандес


След петте поредни загуби в Примера, новакът Спортинг явно си даде сметка, че угрозата да изпадне обратно в Сегунда е много голяма и сега тимът от провинция Астурия е в поредица от два последователни успеха. Футболистите на Абелардо Фернандес надвиха намиращия се в голяма криза под ръководството на Гари Невил тим на Валенсия и Спортинг си тръгна с три точки от "Местая" след минимален успех с 1:0, който изкачи тима на спасителната 17-та позиция с 21 точки. Хихонци са и с мач по-малко, който обаче е домакинство срещу шампиона Барселона. За предстоящия двубой отсъстващ за Спортинг е Еспиноса.

Депортиво Ла Коруня няма победа вече в шест последователни кръга в шампионата. В предишния си двубой галисийци извъртяха трети поредно реми, като този път хората на Виктор Санчес не успяха да се справят с борещия се за оцеляване Райо Валекано, а срещата завърши наравно 2:2. Така "СупеДепор" вече е с 30 пункта, намирайки се на 9-то място. Картабия, Борхес и Фабри са с контузии за Депортиво.

Прогноза: Спортинг Хихон - Депортиво Ла Коруня 0:0


Бетис - Валенсия
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 07.02.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хосе Санчес


Въпреки уволнението на Пепе Мел, Бетис продължава да няма успех в Ла Лига вече девет поредни кръга. Преди малко повече от седмица севилци паднаха с 2:1 при визитата си на Реал Сосиедад, а след поражението "зелено-белите" заемат 14-то място в подреждането с 22 точки, което е само на 2 от опасната зона. Пичини, Кадир и Пеня са контузени за домакините, а Хоакин, Портийо и Вестерман са под въпрос. Сехудо пък е наказан.

Пропадането на Валенсия под ръководството на Гари Невил продължава. "Прилепите" загубиха с 0:1 от Спортинг Хихон последния си шампионатен двубой, а бившият капитан на Манчестър Юнайтед няма победа в Примера откакто пое "лос че". Валенсия заема 12-то място с 25 точки на сметката си. През седмицата тимът бе унизен с разгромното 7:0 от Барселона в първия полуфинал в турнира за Купата на Краля и ако не победи и Бетис, Гари Невил може да напусне поста след едва няколко месеца начело. Слуховете около клуба са свързани с евентуалното завръщане на Рафаел Бенитес. Иначе за визитата в Севиля контузени са Перес, Диего Алвеш и Пиати.

Прогноза: Бетис - Валенсия 2:1


Селта Виго - Севиля
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 07.02.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Веласко


Селта инкасира трета поредна загуба като гост в първенството. Освен това галисийци са в серия от пет поражения в последните шест кръга на Примера. Този път играчите на Едуардо Берисо отстъпиха с 2:1 при гостуването си на новака Лас Палмас, след като допуснаха пълен обрат с гол в последната минута. Селта е на 7-мо място с актив от 34 точки. Ореаяна е наказан и пропуска настоящия двубой.

Севиля пък продължава със солидното си представяне у дома и в предишния кръг андалусци се наложиха с лекота с 3:1 над борещия се за оцеляване Леванте. Така хората на Унай Емери събраха 36 точки на сметката си и продължават да заемат 5-то място, като към настоящия момент са на 8 от Топ 4. Криховяк, Андреоли и Луисми са контузени за "рохибланкос".

Това е втори двубой между двата състава в рамките на няколко дни. През седмицата отборите се срещнаха в първи полуфинален сблъсък в турнира за купата на Испания, само че срещата бе на "Рамон Санчес Писхуан", а Севиля постигна категоричен успех с 4:0 и почти сигурно ще спори с Барселона за трофея.

Прогноза: Селта Виго - Севиля 1:2

 

Еспаньол - Реал Сосиедад
Стадион: "RCDE", Барселона
Дата: 08.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Сантяго Хайме


Еспаньол инкасира 12-та загуба за сезона, като за разочарование на каталунците тимът за втори път загуби през настоящата кампания с 6:0 от гранда Реал Мадрид. Тежкото поражение смъкна "папагалчетата" на 15-то място с 22 точки, а играчите на Константин Гълка нямат победа в Ла Лига вече е в шест поредни кръга. За настоящия двубой контузени за Еспаньол са Кайседо и Арбия.

Реал Сосиедад пък записа важен успех, който даде глътка въздух на баските, които надиграха с 2:1 у дома новака Бетис. Така възпитаниците на Еусебио Сакристан събраха 24 точки, които преди кръга им отреждат 13-та позиция в колоната. Проблемите пред баските са свързани с травмите на Де Ла Бела, Мартинес, Юри, Гранеро, Сурутуса, Каналес и Раул Навас.

Прогноза: Еспаньол - Реал Сосиедад 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
296