Анонс на 22-ри кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 22-ри кръг на Примера дивисион

Ейбар - Малага
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Антонио Матеу


Серията от четири последователни победи на Ейбар в Ла Лига приключи, след като в предишния кръг тимът от едноименния град загуби тежко като гост с 5:2 регионалното дерби на Атлетик Билбао. Въпреки това, възпитаниците на Хосе Мендилбар остават на 6-то място в класирането с актив от 33 точки. И за настоящия двубой единственият отсъстващ за Ейбар е Хайме.

Малага също претърпя поражение от седем кръга насам, като през този период андалусци записаха четири победи и три ремита, но в предишния кръг играчите на Хави Грасия отстъпиха с 2:1 при домакинството си на шампиона Барселона. След загубата Малага 12-то място с 24 точки на сметката си. За далечното гостуване в срещуположния край на Испания с травми са Хуан Карлос и Ферейра.

Прогноза: Ейбар - Малага 2:2


Хетафе - Атлетик Билбао
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хавиер Естрада


След три поредни ремита и последвалите три поредни победи, преди седмица Хетафе инкасира донякъде изненадваща загуба с 3:2 при визитата си на борещия се за оцеляване състав на Гранада. Въпреки драматичното поражение, играчите на Фран Ескриба продължават да заемат 10-то място в таблицата с актив от 26 пункта. За настоящия двубой контузен за тима от предградията на столицата е единствено Медран.

След две поредни загуби в Примера тимът на Атлетик Билбао се върна на пътя на победи. Преди по-малко от седмица "лъвовете" разбиха с 5:2 у дома Ейбар в регионалното баско дерби. Така хората на Ернесто Валверде събраха 31 точки в актива си и заемат 8-мо място в колоната. И за гостуването на Хетафе с травми са Итураспе, Раул Гарсия и Ибай Гомес.

Прогноза: Хетафе - Атлетик Билбао 1:2


Виляреал - Гранада
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос дел Серо


След впечатляващата серия от шест поредни победи сега Виляреал записа неочаквани равенства. Първо "жълтата подводница" не успя да се справи с Бетис у дома, а в последния си мач в Примера играчите на Марселино Гарсия Торал стигнаха много трудно до точката при гостуването си на Еспаньол за крайното 2:2 и то след гол две минути преди края на срещата. Виляреал заема 4-то място в класирането с 41 точки. С контузии преди настоящия двубой са Адриан и Саму.

Гранада записа втора последователна победа у дома. След двете поредни тежки загуби като гост от Барселона и Ейбар, сега андалусци се наложиха драматично с 3:2 над Хетафе. Успехът измъкна възпитаниците на Хосе Сандовал от зоната на изпадащите и сега клубът от едноименния град е на 16-то място с актив от 20 точки, което обаче е само на 2 пункта от отборите под чертата. Единственият отсъстващ преди тежката визита на Виляреал е Пеняранда.

Прогноза: Виляреал - Гранада 3:0


Реал Сосиедад - Бетис
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 30.01.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Едуардо Прието


Реал Сосиедад записа най-тежката си загуба до момента за сезона, след като в предишния кръг баските бяха разбити с 5:1 при визитата си на новака Спортинг Хихон. Разгромното поражение смъкна клуба от Сан Себастиан на 15-ото място в подреждането с актив от 21 точки. Треньорът на тима Еусебио Сакристан няма да може да разчита на Мартинес, Гранеро, Сурутуса, Раул Навас и Каналес.

След скорошното уволнение на Пепе Мел, сега Бетис започва да се представя по-уверено. "Зелено-белите" поднесоха изненадата и измъкнаха равенство 1:1 от Реал Мадрид у дома в среща от предишния 21-ви кръг на Примера. Резултатът на "Бенито Вийямарин" беше открит от Алваро Сехудо в 7-ата минута, който отбеляза изключително атрактивно попадение с удар от въздуха. Френският нападател Карим Бензема върна равенството в 71-ата минута. Така севилци вече имат 22 точки и заемат 14-та позиция в таблицата. За гостуването на Реал Сосиедад треньорът Хуан Мерино ще се лиши от услугите на Вадийо, Вестерман и Пичини.

Прогноза: Реал Сосиедад - Бетис 1:1


Севиля - Леванте
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 31.01.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Алфонсо Алварес


Севиля успя да удържи натиска на устремилия се към титлата тим на Атлетико Мадрид и играчите на Унай Емери спечелиха 1 точка при гостуването си в столицата, като след нулевото реми андалусци направиха услуга на Барселона, сваляйки "дюшекчиите" от лидерската позиция. След равенството андалусци вече имат на сметката си 33 точки са все така на 7-мо място в колоната, което на 8 пункта от Топ 4. Андреоли е единственият контузен в състава на Севиля.

Леванте спечели за втори пореден път у дома, като в последния си мач в шампионата валенсианци се наложиха с 3:2 над новака Лас Палмас. Въпреки успеха, играчите на Жоан Франсеск продължават да са на последното 20-то място в класирането с актив от 17 точки, но поне спасението е поне на дистанция от 2 пункта. Преди тежкото гостуване на Севиля в лазарета на "прилепите" са Касадесус, Рубен Гарсия и Хосе Мари.

Прогноза: Севиля - Леванте 4:1


Валенсия - Спортинг Хихон
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 31.01.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Мъките на Валенсия под ръководството на Гари Невил нямат край. В предишния кръг "прилепите" се спасиха с гол в добавеното време дело на Негредо при визитата им на Депортиво Ла Коруня за крайното 1:1. Така валенсианци нямат успех в Примера под ръководството на бившия капитан на Манчестър Юнайтед. В момента "прилепите" заемат незавидната за отбор от техния ранг 11-та позиция с актив от 25 точки. За настоящия двубой в лазарета са Алкасер и Хави Фуего.

Новакът Спортинг Хихон успя да прекъсне лошата серия от пет поредни загуби с гръм и трясък. В последния си мач от Ла Лига тимът от провинция Астурия постигна най-изразителната си победа от завръщането си в елита, след като размаза с 5:1 у дома състава на Реал Сосиедад. Виталният успех все още оставя Спортинг под чертата, като тимът заема предпоследното 19-то място с актив от 18 точки, което е само на точка от спасението. За гостуването на Валенсия контузен е Еспиноса.

Прогноза: Валенсия - Спортинг Хихон 1:1


Лас Палмас - Селта Виго
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 31.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Хосе Санчес


Новакът Лас Палмас инкасира втора поредна загуба и клубът от Канарските острови няма успех вече в четири поредни мача. Този път "лос амарийос" отстъпиха с 3:2 при гостуването на Леванте, който е пряк конкурент в битката за оцеляване. Поражението остави играчите на Кике Сетиен в зоната на изпадащите, а Лас Палмас заема 18-то място с актив от 18 точки. Гомес и Кастелано са аут за домакините.

Селта продължи с колебливите изяви напоследък и в предишния кръг галисийци допуснаха четвърта загуба в последните пет срещи в Примера. Този път играчите на Едуардо Берисо бяха надиграни категорично с 3:0 като гости на борещия се за оцеляване тим на Райо Валекано. Въпреки поражението, Селта остава на 5-то място колоната с 34 точки. През седмицата "небесносините" хвърлиха бомбата в турнира за Купата на Краля, след като елиминираха Атлетико Мадрид след победа с 3:2 на "Калдерон". Преди далечното гостуване на Канарите отсъстващ за клуба от Виго е Диас.

Прогноза: Лас Палмас - Селта Виго 1:1


Депортиво Ла Коруня - Райо Валекано
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 01.02.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Иняки Виканди


Депортиво Ла Коруня допусна драматично равенство в предишния кръг. Галисийци не успяха да победят намиращия се в много слаба форма тим на Валенсия и водеха с 1:0 до самия край на срещата, но футболистите на Виктор Санчес инкасираха гол в добавеното време и така загубиха 2 точки. В момента "Супер Депор" има на сметката си 29 пункта и заема 9-то място, а галисийци са без победа в Ла Лига вече в пет поредни кръга. Картабия, Борхес и Фабри пропускат настоящия двубой.

Райо Валекано възкръсна и успя да постигне първа победа от девет последователни кръга. "Пчелите" ужилиха с категоричното 3:0 у дома в последния си двубой от Примера борещия се за евроучастие състав на Селта. Важните три точки измъкнаха столичани от зоната на изпадащите и в момента Райо заема спасителната 17-та позиция с актив от 19 точки, което обаче е само на точка от отборите под чертата. За гостуването на Депортиво треньорът Пако Хемес няма да може да разчита на Рац, Кобеньо, Амая, Ембарба, Еберт и Тоньо.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Райо Валекано 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
258