Тежко изпитание пред лидера


Н. Атанасов

Тежко изпитание пред лидера

Атлетико Мадрид - Севиля
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 24.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Иглесиас Виянуева

Лидерът в испанската Ла Лига Атлетико Мадрид продължава да държи 1-ото място в своите ръце. В предишния кръг столичани постигнаха четвърта поредна победа в Примера и то без допуснат гол, като този път жертвата на "дюшекчиите" бе новакът Лас Палмас, който бе победен с 3:0 на свой терен. Филипе Луиш през първата част и головата машина на Атлетико Антоан Гризман с две попадения през второто полувреме материализираха успеха за тима на Диего Симеоне. "Лос колчонерос" дръпнаха запазиха аванса си от 2 точки и са с актив от 47 пункта пред шампиона Барселона, който, обаче е и с мач по-малко, а идната седмица предстои големият сблъсък между двата отбора, който ще се състои на "Камп Ноу". През седмицата Атлетико имаше тежко гостуване на Селта в двубой от турнира за Купата на Краля, а мачът във Виго завърши без отбелязани попадения и така столичани са фаворити преди реванша в Мадрид. Тиаго Мендеш продължава да е единственият отсъстващ за "дюшекчиите".

Севиля продължава да е безпощаден на свой терен и крайно колеблив далеч от дома. В предишния кръг шампионът в Лига Европа надви с 2:1 Малага в регионалното андалуско дерби. Кевин Гамейро реализира двете попадения за "рохибланкос"в рамките на 120 секунди в заключителната част на първото полувреме. С успеха тимът на Унай Емери е на 7-мо място в подреждането с актив от 32 пункта, но е на цели 8 точки от Топ 4. Пареха и Андреоли пропускат тежката визита в Мадрид.

Двата отбора вече се срещнаха по-рано през сезона. Тогава Атлетико разби с 3:0 Севиля, като столичани са един от отборите, който е успял до момента да превземе "Рамон Санчес Писхуан", заедно с тима на Селта. Иначе през миналогодишната кампания "лос колочонерос" победиха у дома андалусци с изразителното 4:0, а последната победа на клуба от Южна Испания на "Висенте Калдерон" е от септември месец 2008 г. с 1:0.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Севиля 3:2


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

06 януари Райо Валекано - Атлетико Мадрид 1:1 (Купа на Краля)
10 януари Селта - Атлетико Мадрид 0:2 (Примера)
14 януари Атлетико Мадрид - Райо Валекано 3:0 (Купа на Краля)
17 януари Лас Палмас - Атлетико Мадрид 0:3 (Примера)
20 януари Селта - Атлетико Мадрид ?:? (Купа на Краля)

Севиля:

06 януари Бетис - Севиля 0:2 (Купа на Краля)
09 януари Севиля - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
12 януари Севиля - Бетис 4:0 (Купа на Краля)
16 януари Севиля - Малага 2:1 (Примера)
21 януари Севиля - Мирандес 2:0 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Севиля

167 срещи
65 победи за Атлетико Мадрид
50 равенства
52 победи за Севиля
Голова Разлика: 254:240 за Атлетико Мадрид

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311