Малага - Барселона: Гостите ще запишат комфортна победа


Н. Гавазов

Малага - Барселона: Гостите ще запишат комфортна победа

Малага - Барселона
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 23.01.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Клос Гомес

Най-интересният мач от съботната програма в Примера дивисион ще се състои на "Ла Росаледа". По принцип, във всеки един двубой с участието на Барселона е ясен кой е фаворитът, но с оглед на това, че Атлетико загуби точки тук, големият въпрос е, дали и каталунците ще се препънат днес.

Хората на Хави Гарсия добре провеждат настоящия сезон и в момента са сред лидерите по събрани точки от последните шест мача. Наистина, "аншоата" загубиха от Севиля в миналия кръг, но така или иначе Малага направи рязък скок и взе 13 точки в последните си пет двубоя, което позволи на тима да се закрепи в средата на таблицата - сега андалусците се намират на 12-то място, на сравнително безопасните седем пункта от опасната зона.

Барселона продължава да заема второ място в класирането, изоставайки от лидера Атлетико с две точки, но в същото време каталунците имат мач в ръкава си. В средата на седмицата Барселона имаше тежък двубой в Билбао за Купата, който бе спечелен, но в същото време хората на Луис Енрике останаха без почти цялата си защитна линия след тази среща, което означава, че днес на терена може да се появят изпълнители като Бартра и Вемален.

Когато говорим за кадровото състояние на двата отбора, положението при Малага е по-добро. Хуан Карлос и Флавио Ферейра са контузени, а Артур Бока е наказан. Предполага се, че Кастро ще започне на левия край на полузащитата, Рекио ще е в средата, а атаката ще се води от Коп и Чарлес.

В състава на гостите се завръщат Меси и Суарес, които пропуснаха срещата за Купата. Триото МСН обаче няма да е в пълен състав, защото Неймар е с травма на подколянното сухожилие. Също така в лазарета се намират Жорди Алба и Равфиня Алкантара, а Жерар Пике пропуска двубоя заради дисквалификация.

Малага спечели само една от последните си 20 мача с Барса и това се случи на "Камп Ноу". Друг любопитен факт е това, че андалусците имат само една загуба от последните си 6 мача. Какво ще се случи сега? "Дюшекчиите" имаха пълно превъзходство на "Ла Росаледа" и създадоха много положения за гол, но загубиха. Това предполага, че гостите ще се отнесат напълно отговорно към двубоя и ще направят всичко възможно, за да вземат трите точки. Очакванията са за пълно превъзходство на каталунците, създаване на много положения за гол, а с оглед на това, че в състава на Луис Енрике има класни изпълнители като Меси и Неймар, предположенията са за комфортен успех на шампиона, който поне за една вечер ще оглави класирането в Примера дивисион.

Прогноза: Малага - Барселона 0:2


Последни 5 изиграни срещи:

Малага:

20 декември Малага - Атлетико Мадрид 1:0 (Примера)
30 декември Леванте - Малага 0:1 (Примера)
02 януари Малага - Селта 2:0 (Примера)
10 януари Лас Палмас - Малага 1:1 (Примера)
16 януари Севиля - Малага 2:1 (Примера)

Барселона:

06 януари Барселона - Еспаньол 4:1 (Купа на Краля)
09 януари Барселона - Гранада 4:0 (Примера)
13 януари Еспаньол - Барселона 0:2 (Купа на Краля)
17 януари Барселона - Атлетик Билбао 6:0 (Примера)
20 януари Атлетик Билбао - Барселона 0:2 (Купа на Краля)


Досегашни срещи:

Малага - Барселона

77 срещи
10 победи за Малага
14 равенства
53 победи за Барселона
Голова Разлика: 179:54 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
280