Анонс на 21-ви кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 21-ви кръг на Примера дивисион

Спортинг Хихон - Реал Сосиедад
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 22.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Давид Фернандес


Новакът Спортинг Хихон се свлече до предпоследното 19-то място в класирането, след като преди по-малко от седмица астурийци инкасираха пета поредна загуба в първенството. Този път Спортинг бе размазан с 5:1 при визитата си на гранда Реал Мадрид. Така хората на Абелардо Фернандес продължават да са си с актив от 15 точки. За предстоящия двубой единственият отсъстващ е Еспиноса.

Реал Сосиедад се спаси при домакинството си на Депортиво Ла Коруня. Баските стигнаха до реми за крайното 1:1, след като успяха да изравнят в последния четвърт час след гол от дузпа. Така възпитаниците на Еусебио Сакристан вече имат 21 пункта, които им отреждат 13-та позиция в колоната. За визитата в Хихон отсъстващи за Реал са Гранеро, Сурутуса, Раул Навас и Каналес.

Прогноза: Спортинг Хихон - Реал Сосиедад 1:1


Еспаньол - Виляреал
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Педро Перес

До момента съставът на Еспаньол има общо 11 поражение на сметката си. В предишния кръг каталунците инкасираха осма поред загуба далеч от дома. Този път "папагалчетата" бяха надиграни с 3:1 при визитата си на Хетафе, а поражение смъкна състава от Барселона на 14-то място в таблицата с актив от 21 точки. За предстоящия двубой треньорът на Еспаньол Константин Гълка няма да може да разчита на Арбия, Каняс и Виктор Санчес.

Виляреал не успя да остане на точка от намиращия се на 3-то място в класирането в Примера състав на Реал Мадрид, след като преди седмица "жълтата подводница" се изложи у дома и направи 0:0 с новака Бетис, като по този начин прекъсна силната серия си от шест последователни победи. Така футболистите на Марселино Гарсия Торал добавиха само 1 точка на сметката си и в момента са с 40, като запазват 4-ата си позиция в подреждането. За гостуването на Еспаньол с травми са Бонера, Адриан и Саму.

Прогноза: Еспаньол - Виляреал 0:2


Гранада - Хетафе
Стадион: "Лос Карменес", Гранда
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа

Гранада записа втора поредна загуба и общо четвърта в последните си пет мача в Ла Лига. В последен двубой от предишния кръг андалусци бяха размазани с 5:1 при визитата си на коравия тим на Ейбар. Така Гранада остана непосредствено над чертата, заемайки 17-то място с актив от 17 точки. Успокоителното пред наставника на тима Хосе Сандовал е, че ще може да разчита на всички свои играчи преди настоящия двубой.

В същото време Хетафе продължава уверено своя подем. След трите поредни равенства, сега клубът от предградията на Мадрид е в поредица от три последователни успеха. В предишния кръг от шампионата Хетафе се наложи с 3:1 у дома над Еспаньол. По този начин столичани вече имат 26 точки, които ги изкачиха до 10-ото място във временното класиране. За гостуването на Гранада единственият отсъстващ е Медран.

Прогноза: Гранада - Хетафе 0:1


Райо Валекано - Селта Виго
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 23.01.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Сантяго Хайме


Райо Валекано продължава да се бори за оцеляването си, макар и към настоящия момент то да не е никак сигурно. Преди седмица "пчелите" се възползваха от неуверената форма на Валенся и успяха да стигнат до 2:2 на "Местая", като добавиха точка в битката за спасение. Така столичани вече са с 16 пункта, но въпреки това продължават да са под чертата, заемайки 18-та позиция в колоната. За настоящия двубой треньорът на Райо Пако Хемес няма да може да разчита Рац, Кобеньо, Амая, Еберт и Тоньо.

Селта сложи край на серията от три поредни загуби след голов трилър в последния си мач в Ла Лига. Галисийци се наложиха у дома с 4:3 над последния в класирането Леванте. "Небесносините" имаха комфортен аванс от три гола, който впоследствие бе скъсен до само гол аванс, впоследствие играчите на Едуардо Берисо отново поведоха, но в последните минути на срещата им се наложи да бранят с всички сили аванса и последвалите три точки. С тях Селта вече има 34 и се намира на 5-то място в класирането, на 6 пункта от Топ 4. За гостуването в столицата няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Райо Валекано - Селта Виго 1:2


Атлетик Билбао - Ейбар
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 24.01.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хесус Хил


Атлетик Билбао инкасира втора поредна загуба далеч от дома, като последното поражение бе особено тежко за баските. Възпитаниците на Ернество Валверде бяха разбити с 6:0 при визитата им на шампиона Барселона. Поражението смъкна баските до 9-ото място в класирането, където Атлетик продължава да си е все така с актив от 28 точки. За регионалното дерби отсъстващи за домакините са Елустондо, Ибай Гомес и Раул Гарсия.

Ейбар продължава с много силното си представяне напоследък. В предишния кръг тимът от едноименното градче записа четвърта поредна победа в Ла Лига. Този път играчите на Хосе Мендилбар разбиха с 5:1 у дома състава на Гранада. Така баските успяха да се изкачат до 6-ото място в класирането и вече имат 33 точки на сметката си. За гостуването на Атлетик с контузии за Ейбар са Хайме и Ескаланте.

Прогноза: Атлетик Билбао - Ейбар 2:1


Депортиво Ла Коруня - Валенсия
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 24.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Марио Мелеро

Отборът на Депортиво Ла Коруня вече четири поредни кръга няма победа в Примера, но в последния си мач от първенството галисийци поне успяха да прекъснат серията от две последователни поражения. "Супер Депор" направи 1:1 като гост на Реал Сосиедад, а със спечелената точка хората на Виктор Санчес вече имат 28 пункта, които им отреждат 8-ма позиция в таблицата. За настоящия двубой с травми за Депортиво са Борхес и Фабри.

Мнозина вече си задават въпроса дали ръководството на Валенсия не сбърка като назначи Гари Невил начело тима. Откакто бившият капитан на Манчестър Юнайтед пое "прилепите" тимът няма победа под негово ръководство, като записа четири равенства и две поражения, а отделно отпадна и от Шампионската лига. В последния си мач в Примера Валенсия се изложи у дома, завършвайки 2:2 с борещия се за оцеляване състав на Райо Валекано. Така "прилепите" имат 24 точки и заемат незавидното за тях 11-то място в подреждането. За гостуването в срещуположния край на Испания с контузии са Хави Фуего, Гая, Фегули и Диего Алвеш.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Валенсия 2:2


Леванте - Лас Палмас
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 25.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко


Леванте продължава да заема последното 20-то място в Примера. В предишния си мач от шампионата "прилепите" инкасираха пета загуба в последните си шест срещи. Този път футболистите от Валенсия не успяха да стигнат до чудо и в крайна сметка загубиха с 4:3 гостуването си на Селта. Поражението остави хората на Жоан Франсеск с актив от 14 точки, но поне спасителната 17-та позиция е на дистанция от 2 пункта. За настоящия двубой с травми за Леванте са Хуанфран, Касадесус и Хосе Мари.

Новакът Лас Палмас инкасира трета загуба от три кръга насам. В предишния си мач от Ла Лига "лос амарийос" очаквано не успяха да се справят при домакинството си на лидера в първенството Атлетико Мадрид и отстъпиха с 3:0. Поражението остави клуба от Канарските острови на 16-то място, а играчите на Кике Сетиен са си с актив от 18 точки. За гостуването на Леванте аут са Асдрубал и Ернан.

Прогноза: Леванте - Лас Палмас 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
230