Атлетик - Барселона: Лъвовете достойно ще се представят срещу фаворита


Н. Гавазов

Атлетик - Барселона: Лъвовете достойно ще се представят срещу фаворита

Атлетик Билбао - Барселона
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 20.01.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Гонсалес Гонсалес

В четвъртфиналите за Купата на Испания ще играят двата най-титулувани отбори в турнира. Барселона е печелила трофея 27 пъти, а Атлетик 24 пъти. Интригата на този сблъсък се допълва от факта, че в неделя вечер каталунците разгромиха "лъвовете" с 6:0 в рамките на Примера дивисион. Сега двата тима ще се срещнат в Купата и баските ще търсят реванш.

За разлика от останалите големи първенства, в Испания мачовете за Купата са два и понякога се налага отборите да изиграят по три срещи помежду си в кратък период от време. Така по-рано това направиха Райо Валекано и Атлетико, след това дойде каталонското дерби, а сега ще видим и повторение на миналогодишния финал за Купата в три мача.

Като цяло, Барселона и Атлетик се срещнаха четири пъти през този сезон - по два пъти в първенството и Суперкупата. Каталунците спечелиха и двата мача в Примера, а Атлетик грабна Суперкупата, като баските разгромиха шампиона с 4:0 в първия двубой и така Суперкупата остана единствения трофей, който хората на Луис Енрике не успяха да спечелят през миналата година.

Домакините нямат кадрови проблеми, след като в строя се завръща лидерът Ариц Адуриц. Интересна е ситуацията с вратарите. Горка Ираисос бе изгонен в самото начало н миналия мача, а Яго Ерерин пропусна шест гола. През този сезон именно Ерерин играе за Купата и интересно да видим дали той ще пази на вратата след издевателствата над него в неделя.

Гостите са без Меси, който получи травма през уикенда. Жорди Алба ще пропусне десет дни, Жереми Матийо продължава да се лекува в лазарета. Това означава, че Адриано ще започне титуляр. Друг отсъстващ е Луис Суарес, който изтърпява наказание.

И така, какво да очакваме от този мач? При всички случаи трябва да се абстрахираме от последния двубой между двата тима и да очакваме интрига. Първо, защото "Сан Мамес" е трудно място за гостуващите отбори. Второ, домакините ще са амбицирани да вземат реванш за неделния погром и трето, отсъствието на трима ключови играчи дава големи шансове на "лъвовете" достойно да се представят срещу фаворита.

Прогноза: Атлетик - Барселона 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетик Билбао:

03 януари Атлетик Билбао - Лас Палмас 2:2 (Примера)
06 януари Атлетик Билбао - Виляреал 3:2 (Купа на Краля)
09 януари Севиля - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
13 януари Виляреал - Атлетик Билбао 0:1 (Купа на Краля)
17 януари Барселона - Атлетик Билбао 6:0 (Примера)

Барселона:

02 януари Еспаньол - Барселона 0:0 (Примера)
06 януари Барселона - Еспаньол 4:1 (Купа на Краля)
09 януари Барселона - Гранада 4:0 (Примера)
13 януари Еспаньол - Барселона 0:2 (Купа на Краля)
17 януари Барселона - Атлетик Билбао 6:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетик Билбао - Барселона

214 срещи
73 победи за Атлетик Билбао
36 равенства
105 победи за Барселона
Голова Разлика: 392:310 за Барселона

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202