Наказанието на Реал и Атлетико ще се отрази и на английските клубове


Н. Гавазов

Наказанието на Реал и Атлетико ще се отрази и на английските клубове

Забраната за осъществяване на трансфери, която ФИФА наложи на Реал Мадрид и Атлетико, ще се отрази и на клубовете от Висшата лига на Англия, твърди The Independent. Както е известно, двата испански клуба не могат да регистрират нови играчи през лятото на тази година, както и зимата на 2017 година, заради нарушаване на правилата за трансфер на играчи до 18-годишна възраст.

Така създалата се ситуация директно ще засегне клубовете Манчестър Юнайтед. например, вратарят Давид Де Хеа ще се наложи да се прости с мечтата си за завръщане в Мадрид. Както е известно, преходът на Де Хеа в Реал се срина в последния момент през миналото лято, след като двата клуба не успяха да оформят навреме документите.

Също така, сега Реал ще трябва два пъти да помисли, преди да се раздели с някой играч. Това означава, че евентуалното напускане на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл - двамата бяха свързвани с Манчестър Юнайтед - няма да се състои в близко време.

Също така Реал се лишава от възможността да получи играчи като Хари Кейн от Тотнъм, Ромелу Лукаку от Евертън и Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.

Атлетико Мадрид от своя страна също ще се опита да задържи своите звезди, а не е ясно как ще повлияе санкцията върху Диего Симеоне, който е свързван с Челси.

 

  Сподели
96