Анонс на 19-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 19-ти кръг на Примера дивисион

Хетафе - Бетис
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Алфонсо Алварес


След серията от три поредни равенства, Хетафе започне 2016-та г. с победа. В предишния кръг тимът от мадридското предградие направи обрат в рамките на два минути за крайното 2:1 при гостуването си на новака Спортин Хихон. Така играчите на Фран Ескриба вече са с актив от 20 точки и заемат 13-то място в класирането. Алексис и Медран продължават да са контузени за столичани.

Бетис започна новата година по начина, по който завърши старата - с втора поредна разгромна победа с 4:0. И ако поражението от шампиона Барселона бе очаквано, то със сигурност севилци едва ли са мислили, че Ейбар ще ги отнесе със същия резултат и то у дома. Така новаците остават с 20 пункта и заемат 14-то място в колоната, като "зелено-белите" са без победа вече шест поредни кръга. Вестерман и Гонсаслес са контузени, а треньорът Пепе Мел е наказан за предстоящия двубой.

Прогноза: Хетафе - Бетис 1:1


Севиля - Атлетик Билбао
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Едуардо Прието

Севиля отново демонстрира трудности при гостуване през сезона и в предишния кръг шампионът в Лига Европа записа поредна загуба далеч от дома, след като отстъпи изненадващо с 2:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване тим на Гранада. Така играчите на Унай Емери са колкото убедителни у дома, толкова и непостоянни при визитите си. "Рохибланкос" са с актив от 26 точки и заемат 9-то място в класирането. И за настоящия двубой отсъстващи са Пареха и Андреоли.

Серията от две поредни победи на Атлетик приключи преди по-малко от седмица и то в двубой, в който едва ли някой е очаквал, че баските няма да го спечелят. "Лъвовете" се издъниха при домакинството си на новака Лас Палмас за крайното 2:2 и така пропиляха две ценни точки. За тежкото гостуване в Севиля треньорът Ернесто Валверде няма да може да разчита на Ибай Гомес.

Прогноза: Севиля - Атлетик Билбао 2:2


Леванте - Райо Валекано
Стадион: "Сиутат де Валенсия", Валенсия
Дата: 09.01.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Марио Мелеро


Спасяването на Леванте през настоящия сезон изглежда след всеки изминал кръг като мисия невъзможна за валенсианци. В предишния кръг играчите на Жоан Франсеск инкасираха четвърта поред загуба и общо пета в последните шест мача на "прилепите". Леванте се бранеше успешно, но в крайна сметка загуби с 1:0 гостуването си на лидера Атлетико Мадрид. Така тимът остана на последното 20-то място в класирането с актив от 11 точки. Касадесус е единственият контузен за настоящия двубой.

Райо Валекано успя да сложи край на серията от пет поредни загуби преди битката на дъното срещу Леванте. "Пчелите" завършиха 2:2 в последния си мач, който бе у дома срещу Реал Сосиедад, но въпреки това столичани остават на предпоследната 19-та позиция в подреждането с 15 точки на сметката си. За гостуването във Валенсия треньорът на Райо Пако Хемес няма да може да разчита на Рац, Кобеньо, Амая, Тоньо и Еберт.

Прогноза: Леванте - Райо Валекано 1:0


Виляреал - Спортинг Хихон
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Хесус Хил


Виляреал спечели много трудно с 2:1 гостуването си на Депортиво Ла Коруня, като по този начин "жълтата подовдница" записа пета поредна победа. Бруно Сориано откри за в 36-ата минута, но Луис Алберто изравни в 48-ата. В 94-ата минута съдията отсъди много спорна дузпа, след като посочи бялата точка при падане на Самуел Гарсия, а Бруно донесе успеха на водения от Марселино Гарсия Торал тим, който вече има 36 точки и заема 4-то място в класирането. За настоящия двубой аут за Виляреал са Коста, Бонера и Адриан.

Новакът Спортинг Хихон допусна пълен обрат в рамките на две минути, след като астурийци загубиха с 2:1 домакинството си на Хетафе в предишния кръг. Така след третото поредно поражение селекцията на Аблеардо Фернандес вече е в зоната на изпадащите с актив от 18 точки, заемайки 18-та позиция. За тежкото гостуване на Виляреал с контузии са Н‘Ди и Серхио Алварес.

Прогноза: Виляреал - Спортинг Хихон 3:0


Реал Сосиедад - Валенсия
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Алехандро Ернандес


Реал Сосиедад няма победа в Ла Лига вече четири поредни кръга. В последния си двубой от шампионата баските направиха 2:2 при визитата си на предпоследния в класирането Райо Валекано. С добавената точка футболистите на Еусебио Сакристан добавиха само 1 точка към баланса си и в момента тимът от Сан Себастиан заема 15-ото място със 17 пункта. В лазарета на Реал са Гранеро, Сурутуса, Раул Навас, Агирече и Каналес, за когото сезонът приключи.

Въпреки че все още няма победа в Примера под ръководството на Гари Невил, Валенсия не се даде у дома и на Реал Мадрид. В предишния кръг "прилепите" дори показаха изхода на Рафаел Бенитес, след като стигнаха до 2:2 на своя "Местая" срещу най-титулувания отбор в Испания. "Лос че" обаче се намират на незавидната за тях 10-та позиция в подреждането с актив от 23 точки. Хосе Гая, Мустафи, Фегули и Диего Алвеш продължават да са с травми.

Прогноза: Реал Сосиедад - Валенсия 1:2


Ейбар - Еспаньол
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Сантяго Хайме


Ейбар постигна най-изразителната си победа в Ла Лига от началото на сезона, след като в предишния кръг баските размазаха с 4:0 новака Бетис насред Севиля. С постигнатия втори пореден успех играчите на Хосе Мендилбар вече имат 27 точки и заемат 8-мо място в таблицата, което е само на точка от Топ 6. С контузии за Ейбар са Дос Сантос, Хунка и Хайме.

Еспаньол спечели престижна точка в градското дерби срещу шампиона Барселона, а каталунският сблъсък завърши 0:0. Играчите на Константин Гълка вече имат 21 точки и заемат 15-то място в класирането. За предстоящото гостуване на Ейбар с травми за "папагалчетата" са Арбия, Виктор Санчес и Каняс.

Прогноза: Ейбар - Еспаньол 1:1


Лас Палмас - Малага
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 10.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Игнасио Иглесиас


След разгромната победа над Гранада у дома, в предишния кръг новакът Лас Палмас успя да стигна до престижна и важна точка при гостуването си на Атлетик Билбао за крайното 2:2. Така тимът от Канарските острови има 17 точки и заема 16-то място в класирането. В лазарета на "лос амарийос" са Уилиан Хосе, Кастелано, Ернан, Лопес и Бигас.

Малага постигна четвърта поредна победа преди малко повече от седмица и отделно андалусци вече шест мача нямат загуба в Примера. Този път играчите на Хави Грасия надиграха с 2:0 у дома борещия се за евроквота тим на Селта. С новия успех клубът от едноименния средиземноморски град вече има 23 точки и заема 11-то място в класирането. За гостуването на Лас Палмас отсъстващи са Хуан Карлос, Анхелери, и Ферейра.

Прогноза: Лас Палмас - Малага 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311