Реал спестил пари с уволнението на Бенитес


Н. Гавазов

Реал спестил пари с уволнението на Бенитес

Бившият старши-треньор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес желае да се завърне във Висшата лига. Както е известно, испанският клуб в последния момент успя да измъкне испанеца от ръцете на Уест Хем през лятото, но Рафа се задържа в Мадрид само седем месеца. Експертът от Sky Sports Гийом Балаге е убеден, че сега бившият наставник на Челси и Ливърпул ще си потърси отбор от Висшата лига на Англия. Също така специалистът уточни, че Реал е спестил пари с уволнението на Бенитес. 

"Той за малко не оглави Уест Хем през лятото и аз мисля, че щеше да получи по-голямо удоволствие от работата си в Уест Хем. Напълно е очевидно, че той иска да се върне във Висшата лига. Нима хората не се замислят, че с него постъпиха несправедливо, уволнявайки го след 25 мача, за да икономисат пари? Фактът, че едва не застана начело на "чуковете" говори, че може да се отправи където и да е в диапазона на топ 10 от Висшата лига. По-рано той преговаря с Астън Вила, а също и с Нюкасъл. Не мисля, че той ще бърза, но сърцето го влече към Висшата лига", заяви Балаге.

"Причината за уволнението на Бенитес сега е в това, че след 15 януари влизаше клауза в договора, според която трябваше да му изплатят всички заплати от тригодишния договор. Сега той ще получи само това, което му остава до края на сезона. Бенитес има репутация тук в Англия. Хората чувстват, че Реал постъпи жестоко с него и за това му съчувстват. Мисля, че всеки разбира колкото трудно се работи в Реал и какво е способен да даде Бенитес на един отбор", добави експертът.

 

  Сподели
238