Анонс на 18-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 18-ти кръг на Примера дивисион

Малага - Селта Виго
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 02.01.2016 г.
Час: 23:05
Съдия: Иняки Биканди


Малага записа много успешен завършек на календарната 2015 г. Тимът от пристанищния град е в серия от пет поредни мача без поражение в първенството, а играчите на Хави Грасия финишираха в поредица от три поредни победи, които не само че ги измъкнаха от опасната зона, но ги и отдалечиха от нея. В последния си мач за отминалата вече 2015-та андалусци спечелиха с 1:0 визитата си на последния Леванте. Така Малага вече има 20 точки, които отреждат 11-та позиция в подреждането. С контузии в състава са Анхелери, Торес и Ферейра.

Серията от две поредни победи за Селта приключи, след като в предишния кръг галисийци инкасираха първа загуба от четири кръга насам. Този път играчите на Едуардо Берисо отстъпиха с 1:0 при домакинството си на коравия тим на Атлетик Билбао, а поражението извади "небесносините" от Топ 4. Селта в момента заема 5-то място с актив от 31 точки. За далечното гостуване на юг с травми са Нолито и Фонтас.

Прогноза: Малага - Селта Виго 2:2


Райо Валекано - Реал Сосиедад
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 03.01.2016 г.
Час: 13:00
Съдия: Антонио Матеу


Обръчът около Райо Валекано започва да се затяга след всеки изминал кръга. Преди няколко дни "пчелите" загубиха второ поредно градско дерби. След като бяха пометени с унизителното 10:2 от Реал Мадрид, този път играчите на Пако Хемес отстъпиха с 2:0 при домакинството си на Атлетико Мадрид. Райо се бореше до заключителните минути на срещата, но в последните 120 секунди от двубоя тимът рухна и допусна две попадения. Така "пчелите" са в серия от пет последователни поражения на шампионатно ниво и заемат предпоследното 19-то място в таблицата с актив от 14 точки. Кобеньо, Еберт и Тоньо продължат да са контузени за домакините.

Реал Сосиедад инкасира втора поредна загуба. Баските отстъпиха с 3:1 гостуването си на колоса Реал Мадрид, а двубоят породи редица недоволства от щаба на клуба от Сан Себастиан, заради две много спорни дузпи за столичани, клонящи към несъществуващи. Така играчите на Еусебио Сакристан продължават да са с 16 точки и заемат 15-та позиция. За втората поредна визита в столицата контузени са Гранеро, Сурутуса, Раул Навас и Серхио Каналес, който приключи със сезона, тъй като скъса кръстни връзки на коляното срещу Реал Мадрид.

Прогноза: Райо Валекано - Реал Сосиедад 1:1


Бетис - Ейбар
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 03.01.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Едуардо Прието


Новакът Бетис допусна втора поредна загуба далеч от дома. В предишния кръг севилци очаквано не успяха да удържат натиска на шампиона Барселона и играчите на Пепе Мел бяха пометени с 4:0 при гостуването си в Каталуня. В момента "зелено-белите" заемат 12-то място в колоната с актив от 20 точки. Добрите новини за Бетис са, че всички в отбора са на линия преди първия двубой за новата 2016-та година.

Ейбар сложи край на серията от пет поредни мача без победа в Примера. Баските завършиха 2015 г. с домакински успех с 2:0 над новака Спортинг Хихон. Със спечелените три точки играчите на Хосе Луис Мендилбар вече имат 24, които им отреждат 9-та позиция в подреждането. За гостуването в Севиля контузени са Хунка, Исрафилов и Хайме.

Прогноза: Бетис - Ейбар 2:1


Гранада - Севиля
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 03.01.2016 г.
Час: 17:00
Съдия: Алберто Ундиано


Гранада допусна втора поредна загуба в първенството, след като в предишния кръг андалусци бяха разбити с 4:1 при гостуването си на новака Лас Палмас, а поражението запрати "рохибланкос" в зоната на изпадащите, където играчите на Хосе Рамон Сандовал заемат 18-то място в класирането с 14 точки. За предстоящото регионално дерби няма футболисти с травми за Гранада.

Севиля записа седма победа за сезона, надигравайки Еспаньол с 2:0, като всичките успехи за действащия носител на трофея в Лига Европа бяха постигнати у дома. Така играчите на Унай Емери вече имат 26 точки на сметката си, които им отреждат 8-мо място в колоната, което на 7 пункта от Топ 4. Проблемите пред Севиля са, че през настоящия сезон тимът играе трудно далеч от дома, но пък сега футболистите ще се опитат да започнат новата календарна година с първи успех в гостуване. Пареха и Андреоли са контузени за гостите.

Прогноза: Гранада - Севиля 0:2


Депортиво Ла Коруня - Виляреал
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 03.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Давид Фернандес


Депортиво записа девето равенство за сезона в предишния кръг - повече от който и да е друг отбор в Примера. Този път играчите на Виктор Санчес извъртяха нулево реми при гостуването си на Хетафе, а равенството бе пето в последните 8 кръга за галисийци. В момента "Супер Депор" заема 6-то място в класирането с актив от 27 точки, на 6 от Топ 4. С травми за галисийци са Родригес, Борхес, Лопо и Фабри.

С фамозен гол от пряк свободен удар в средата на втората част отборът на Виляреал спечели с минималното 1:0 срещу Валенсия последния двубой за футболната 2015 година в Испания, като по този начин "жълтата подводница" записа четвърта поредна победа. Със спечелените три точки играчите на Марселино Гарсия Торал вече имат 33 и отново се настаниха на 4-ото място в класирането, възползвайки се от грешната стъпка на Селта. Преди гостуването в срещуположния край на Испания контузени за Виляреал са Бонера, Адриан и Баили.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Виляреал 1:1


Атлетик Билбао - Лас Палмас
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 03.01.2016 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Дел Серо


Отборът на Атлетик Билбао постигна важна победа с минималното 1:0 при гостуването си във Виго срещу местния Селта. Раул Гарсия отбеляза единствения гол в 71-ата минута. Баските приключват паметна година, в която спечелиха първи трофей от три десетилетия насам и то разбивайки първенеца на Испания и шампион на Европа Барселона за Суперкупата на страната. Иначе във временното класиране хората на Ернесто Валверде заемат 7-ма позиция в колоната с актив от 27 точки. Сусаета и Ибай Гомес са с травми за "лъвовете".

Новакът Лас Палмас записа втори пореден домакински успех, с който успя да се измъкне от опасната зона. В предишния кръг "лос амарийос" постигнаха най-изразителната си победа за кампанията, след като разбиха у дома тима на Гранада с 4:1, който е и пряк конкурент в битката за оцеляване. С четвъртата си победа за кампанията играчите на Кике Сетиен успя да съберат 16 точки, които им отреждат 16-то място в колоната. С контузии за клуба от Канарските острови преди далечното гостуването в Билбао са Алкарас, Кастелано, Лопес и Бигас.

Прогноза: Атлетик Билбао - Лас Палмас 3:0


Спортинг Хихон - Хетафе
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 04.01.2016 г.
Час: 21:30
Съдия: Хавиер Естрада


Новакът Спортинг Хихон записа втора поредна загуба и общо шеста в последните си осем мача в Ла Лига. В предишния кръг футболистите на Абелардо Фернандес отстъпиха с 2:0 при визитата си на Ейбар, а поражението остави Спортинг непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 15 точки, което само на точка от отборите под чертата. Тимът от провинция Астурия е и с мач по-малко, който обаче е домакинство на шампиона Барселона. За настоящия двубой контузен за домакините е Серхио Алварес.

Хетафе пък извъртя трето поредно равенство в Примера, след като преди няколко дни отборът от покрайнините на Мадрид направи 0:0 у дома срещу Депортиво Ла Коруня. Така селекцията на Фран Ескриба вече е със 17 точки, които отреждат на Хетафе 14-то място в подреждането. За гостуването в Хихон отсъстващ е Алваро Медран.

Прогноза: Спортинг Хихон - Хетафе 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
185