Анонс на 14-ти кръг на Примера дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 14-ти кръг на Примера дивисион

Депортиво Ла Коруня - Севиля
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Депортиво постигна втора поредна победа в Ла Лига. След успеха над регионалния съперник Селта с 2:0, в предишния кръг играчите на Виктор Санчес се наложиха със същия резултат при визитата си на новака Лас Палмас. Така "Супер Депор" събра 21 точки на сметката си и се придвижи до 5-ото място във временното класиране. За настоящия двубой с травми в състава на галисийци са Домингес, Алберто и Боргес.

Севиля отново показа, че за момента се утвърждава като домакински отбор. В предишния кръг андалусци спечелиха с 1:0 двубоя си срещу Валенсия, а със спечелените три точки "рохибланкос" вече имат 18 и заемат 10-та позиция в колоната. Проблемите за водения от Унай Емери тим са свързани с визитите им, като Севиля все още няма успех далеч от дома. За гостуването на Депортиво с контузии са Бето, Карисо, Пареха и Андреоли.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Севиля 1:1


Бетис - Селта Виго
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 05.12.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Алехандро Ернандес


Новакът Бетис продължи с добрите си изяви като гост, след като в последния си мач в Примера "зелено-белите" се наложиха с 1:0 при гостуването си на Леванте. Севилци играят много по-сполучливо далеч от дома, отколкото пред своите фенове. В момента възпитаниците на Пепе Мел имат на сметката си 18 точки, които им отреждат 11-то място в подреждането. За настоящия двубой контузени в състава на Бетис са Тарек, Реня и Дигар.

Селта успя да се отърси от двете неприятни последователни загуби в Примера. Първо "небесносините" бяха разбити у дома от Валенсия с 5:1, а впоследствие футболистите на Едуардо Берисо загубиха и голямото регионално дерби на Галисия, отстъпвайки с 2:0 като гости на Депортиво Ла Коруня. В предишния кръг обаче Селта спечели с минималното 1:0 домакинството си на друг от новаците - Спортинг Хихон. Така тимът вече има 24 точки и заема 4-то място в класирането. За гостуването на Бетис контузен е единствено Радоя.

Прогноза: Бетис - Селта Виго 2:2


Реал Сосиедад - Ейбар
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Марио Мелеро


Реал Сосиедад допусна седма загуба за сезона и общо трета в последни си пет мача в Ла Лига, след като преди повече от седмица баските очаквано бяха надиграни с 4:0 при тежката си визита на шампиона Барселона. В момента играчите на Еусебио Сакристан заемат 15-то място в класирането с актив от 12 точки. За предстоящото баско дерби контузен за домакините е единствено Жонатас.

Ейбар допусна поражение с 2:0 в последния си мач в шампионата, когато баските отстъпиха с 2:0 при домакинството си на Реал Мадрид. След поражението от "белия балет" възпитаниците на Хосе Мендилбар останаха с 20 точки на сметката си и в момента заемат 8-мо място. За дербито с Реал Сосиедад с травми са Кастелано и Хайме.

Прогноза: Реал Сосиедад - Ейбар 0:0


Виляреал - Райо Валекано
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Хавиер Естрада

Виляреал започва да изпуска насъбраната инерция от първите кръгове на сезона. В предишния кръг играчите на Марселино Гарсия Торал допуснаха втора поредна загуба като гости и вече в три поредни кръга нямат победа. Този път "жълтата подводница" изненадващо бе "торпилирана" с 2:0 при гостуването си на непретенциозния състав на Хетафе. Така Виляреал се смъкна с още едно място надолу в таблицата и вече заема 6-та позиция. За настоящия двубой контузени за домакините са Асенхо, Бонера и Адриан.

Райо Валекано също допусна поражение в своя мач в Примера от последния кръг. "Пчелите" бяха надиграни с 3:0 при домакинството си на Атлетик Билбао. Така възпитаниците на Пако Хемес продължават да са 14 точки и заемат 14-то място в класирането. За предстоящото гостуване отсъстващи в състава на столичани са Кобеньо, Рац и Тоньо.

Прогноза: Виляреал - Райо Валекано 2:0


Спортинг Хихон - Лас Палмас
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Алберто Ундиано


Новакът Спортинг Хихон допусна трета поредна загуба в предишния си мач в Примера и общо четвърта в последни си пет срещи. Преди малко повече от седмица тимът от Астурия отстъпи с 1:0 при визитата си на Селта. Поражението смъкна отборите на Абелардо Фернандес само на 2 точки от зоната на изпадащите, а Спортинг заема 16-то място в класирането. За настоящия двубой контузен е единствено Серхио Алварес.

Лас Палмас също инкасира поражение в последния си двубой в първенството, като тимът от Канарските острови бе надигран у дома с 2:0 при домакинството си на Депортиво Ла Коруня. Така "лос амарийос" останаха в зоната на изпадащите, заемайки предпоследното 19-то място с актив от 10 точки. За настоящия двубой треньорът на новака в Ла Лига Кике Сетиен няма да може да разчита на Кастелано.

Прогноза: Спортинг Хихон - Лас Палмас 0:0


Атлетик Билбао - Малага
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 06.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Алфонсо Алварес


Атлетик Билбао записа четвърта победа от последните си пет мача в шампионата, след като в предишния кръг баските се наложиха категорично с 3:0 при визитата си на Райо Валекано. Така играчите на Ернество Валверде бързо се върнаха към победите след изненадващото поражение от Гранада. В момента "лъвовете" имат 20 точки и вече заемат 7-мо място в класирането. За настоящия двубой с травми в състава на Атлетик са Ибай и Муняин.

Малага сложи край на серията от три поредни загуби в Ла Лига, но резултатът, който андалусци постигнаха, едва ли ги топли особено. В предишния кръг играчите на Хави Грасия пропиляха комфортен аванс от два чисти гола и след като допуснаха попадения в рамките на три минути между 83 и 86-ата минута при домакинството си на Гранада, изтърваха победата за крайното 2:2. Ремито остави Малага в зоната на изпадащите, където отборът от едноименния средиземноморски град е с актив от 10 точки и заема 18-то място. За гостуването в срещуположния край на Испания контузени са Ферейра и Камачо.

Прогноза: Атлетик Билбао - Малага 3:1


Еспаньол - Леванте
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 07.12.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко

Еспаньол загуби за трети пореден път далеч от дома. В предишния кръг каталунците бяха надиграни с 1:0 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Така "папагалчетата" останаха с актив от 16 точки и се намират на 12-то място в колоната. За настоящия двубой треньорът на домакините Серхио Гонсалес няма да може да разчита на Арбия.

И тимът на Леванте загуби със същия резултат последния си мач в първенството. Валенсианци, обаче, бяха надиграни при домакинството си на новака Бетис. Поражението остави възпитаниците на Жоан Франсеск на последното 20-то място в класирането с актив от 10 точки, с колкото са и останалите два отбора под чертата, но показателите на "прилепите" са най-лоши спрямо тях. Иван Лопес е единственият отсъстващ преди гостуването в Барселона.

Прогноза: Еспаньол - Леванте 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
417