Анонс на 12-ти кръг на Примера дивисион


Н. Гавазов

Анонс на 12-ти кръг на Примера дивисион

Реал Сосиедад - Севиля
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Антонио Матеу


Периодът на Дейвид Мойс начело на Реал Сосиедад приключи така безславно, както и в Манчестър Юнайтед. След неубедителното представяне на баските до момента в Примера, шотландецът напусна Сан Себастиан, а сега начело на Реал е Еусебио Сакристан. В предишния кръг баските записаха втора поредна загуба и общо шеста до момента за кампанията, след като този път отстъпиха с 2:0 при визитата си на Лас Палмас. В момента Реал Сосиедад заема 16-то място в класирането с актив от 9 точки, като баските не са в зоната на изпадащите благодарение на по-добрите си показатели спрямо Малага и Лас Палмас. С контузии преди настоящия двубой са Салдуа, Джонатас, Де Ла Бела, Раул Навас и Сурутуса.

Севиля записа четвърти успех за сезона, като този път носителят на трофея в Лига Европа сломи с 3:2 гранда Реал Мадрид, а месец по-рано "рохибланкос" треснаха отново у дома и шампиона Барселона. Основният проблем за момчетата на Унай Емери са изявите им далеч от "Рамон Санчес Писхуан". Севиля е един от най-слабите гости до момента в първенството и андалусци все още нямат успех при визитите си. В момента "рохибланкос" заемат 10-то място в таблицата с актив от 15 точки. За гостуването в северната част на Испания с травми са Бето, Карисо и Пареха.

Прогноза: Реал Сосиедад - Севиля 0:2


Еспаньол - Малага
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Хуан Мартинес


Еспаньол допусна шеста загуба за сезона, след като в предишния кръг каталунците отстъпиха с 2:1 при визитата си на Атлетик Билбао. По този начин "папагалчетата" нямат успех в Ла Лига вече в три поредни срещи и заемат 13-то място в колоната с актив от 13 точки. За настоящия двубой треньорът на тима Серхио Гонсалес няма да може да разчита на Арбия и Морено.

Малага е много неубедителен до момента, като след първите 11 кръга андалусци се намират непосредствено над опасната зона с актив от 9 точки, заемайки 17-та позиция. В предишния кръг играчите на Хави Грасия допуснаха втора поредна загуба, като този път тимът от едноименния град отстъпи при домакинството си на новака Бетис с 1:0. Преди гостуването в Барселона в лазарета на тима са Мигел Торес, Аньор, Камачо, Роке Санта Крус, Ферейра и Амрабат.

Прогноза: Еспаньол - Малага 0:0


Валенсия - Лас Палмас
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Педро Перес

Валенсия продължава да набира уверено скорост след колебливото начало на сезона в Примера. В предишния кръг "прилепите" размазаха с 5:1 като гости силно представящия се състав на Селта. Алкасер и Парехо по два пъти, и Мустафи обезвериха галисийци насред техния "Балаидос". С категоричния успех играчите на Нуно Санто се придвижиха до 7-ото място в класирането с актив от 18 точки, на 3 от Топ 4. Диего Алвеш и Родриго са с травми за домакините, и ще пропуснат настоящия двубой.

Новакът Лас Палмас прекъсна серията от пет поредни мача без победа в първенството, в която тимът от Канарските острови инкасира четири загуби и едно равенство, след като в предишния кръг "лос амарийос" се наложиха с 2:0 над Реал Сосиедад. Успехът придвижи Лас Палмас до 18-ото място в подреждането, като островитяните вече имат 9 точки на сметката си, но все още се намират в зоната на изпадащите. За тежкото гостуване във Валенсия с контузии продължават да са Алкарас и Кастелано.

Прогноза: Валенсия - Лас Палмас 4:1

Депортиво Ла Коруня - Селта Виго
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 21.11.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Алфонсо Алварес


Тимът на Депортиво Ла Коруня записа четвърто реми в последните си пет срещи в Ла Лига. В предишния кръг галисийци направиха 1:1 като гости на Леванте. Със спечелената точка играчите на Виктор Санчес вече са с 15 пункта в актива си и заемат 9-то място в класирането. Сега "Супер Депор" ще гони първа победа над големия регионален съперник от 2013 г. насам, когато тимът спечели с 3:1. С контузии преди дербито на Галисия са Луисиньо, Луис Алберто, Мануел Пабло, Ману и Фабри.

Селта пък записа второ поражение за сезона в предишния кръг и то отново у дома. След загубата от Реал Мадрид, този път играчите на Едуардо Берисо бяха разбити от Валенсия с 5:1. Тежкото поражение смъкна "небесносините" на 4-то място в класирането, а Селта е с актив от 21 точки. Гостите от Виго ще се опитат отново да огорчат феновете на регионалния враг, както го сториха през миналогодишната кампания, когато Селта постигна дубъл над Депортиво, печелейки с 2:1 у дома и с 2:0 на "Риасор". Единственият отсъстващ за гостите преди дербито е наказаният Кабрал.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Селта Виго 2:2


Спортинг Хихон - Леванте
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Марио Мелеро


Новакът Спортинг Хихон допусна втора поредна загуба като гост. Този път тимът от провинция Астурия отстъпи по драматичен начин с минималното 1:0 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Възпитаницте на Абелардо Фернандес се бранеха цял мач успешно, но бяха попарени с гол на Гризман в 93-ата минута на двубоя и така не успяха да си тръгнат с точка от столицата. В момента Спортинг заема 14-то място в класирането с актив от 12 точки. За настоящия двубой контузен е само Санабрия.

Леванте започна с реми при новия си треньор Жоан Фрасеск - Руби. "Прилепите" стигнаха до 1:1 при домакинството си на Депортиво Ла Коруня, като въпреки спечелената точка, валенсианци продължават да заемат последното 20-то място във временното класиране с актив от едва 7 пункта. За гостуването на Хихон с травми продължат да са Трухийо и Иван Лопес.

Прогноза: Спортинг Хихон - Леванте 2:1


Виляреал - Ейбар
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Едуардо Прието


Виляреал записа трети пореден двубой без успех далеч от дома. В предишния кръг "жълтата подводница" бе "торпилирана" от шампиона Барселона, който с класическото 3:0 тима на Виляреал. Така играчите на Марселино Гарсия Торал останаха извън Топ 4 и в момента заемат 5-та позиция в подреждането с актив от 20 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Асенхо, Баптищао и Адриан.

Ейбар пък записа втори пореден успех в Ла Лига, след като в последния си мач в първенството баските надиграха без особени затруднения тима на Хетафе за крайното 3:1. Така играчите на Хосе Мендилбар събраха 19 пункта на сметката си и в момента заемат 5-то място в класирането. За гостуването на Виляреал контузени са Верди, Хайме и Рамис, а Капа е наказан.

Прогноза: Виляреал - Ейбар 3:2


Гранада - Атлетик Билбао
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 22.11.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Карлос Дел Серо


Гранада продължава да се представя крайно неубедително и по всичко личи, че целта и през настоящия сезон за тима от едноименния град ще бъде да се спаси от изпадане. В предишния кръг приключи серията от четири поредни ремита на андалусци, след като играчите на Хосе Сандовал бяха надиграни с 2:1 при гостуването им на Райо Валекано, а поражението бе шесто за Гранада до момента. В момента "рохибланкос" заемат предпоследното 19-то място в класирането с актив от 7 точки. За настоящия двубой с контузии са Лопес и Мусаву-Кинг.

Атлетик Билбао продължава да се представя все така на ниво. В последния си мач в Примера баските записаха трета поредна победа и общо четвърта от последните си пет мача в първенството, а отделно играчите на Ернесто Валверде са непобедени от два месеца насам. Този път "лъвовете" се наложиха с 2:1 на тима на Еспаньол, а с новите три точки Атлетик вече има 17 и към настоящия момент заема 8-мо място в класирането. За гостуването на Гранада отсъстващи са Ибай, Кике Сола и Микел Рико.

Прогноза: Гранада - Атлетик Билбао 1:3

 

Хетафе - Райо Валекано
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 23.11.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Хетафе инкасира трета поредна загуба в Ла Лига, след като в предишния кръг тимът от едноименното мадридско предградие отстъпи с 3:1 при визитата си на Ейбар. С новото поражение играчите на Фран Ескриба се смъкнаха до 15-ото място в класирането, където все още са с актив от 10 точки. За настоящия двубой контузени за домакините са Вигарай и Медран, а наказани са Алексис и Суарес.

Райо Валекано пък записа втори поред домакински успех. В последния си двубой в първенството "пчелите" ужилиха с 2:1 предпоследния в класирането Гранада. С тази победа играчите на Пако Хемес събраха 13 точки на сметката си и вече се намират на 12-та позиция в подреждането. За градското дерби с Хетафе отсъстващи са контузеният Кобеньо и наказаният Зе Кастро.

Прогноза: Хетафе - Райо Валекано 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162