Анонс на 8-ми кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 8-ми кръг на Примера дивисион

Ейбар - Севиля
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Хуан Мартнес


След четири поредни мача без успех, в които съставът на Ейбар записа три равенства и едно поражение, баските отново се върнаха на пътя на победата. В предишния кръг играчите на Хосе Мендилбар се наложиха с 2:0 при гостуването си на новака Лас Палмас. Успехът изкачи Ейбар на 7-мо място в подреждането с актив от 12 точки. За настоящия двубой с контузии продължават да са Луна, Хайме и Лило Кастеяно.

Коравият отбор на Севиля започна да навлиза в серия. След кошмарния стар на сезона, през който носителят на трофея в Лига Европа дори заемаше последното 20-то място, в предишния кръг възпитаниците на Унай Емери сложиха край на черната си серия срещу шампиона на Испания и Европа - Барселона, побеждавайки каталунците с 2:1 у дома. Така "рохибланкос" записаха втора поредна победа в Примера, която ги изкачи на 12-то място в класирането с актив от 8 точки. Преди гостуването на Ейбар с травми в състава на гостите са Бето, Рами, Карисо, Пареха, Банега, Какута и Ескудеро.

Прогноза: Ейбар - Севиля 1:2


Валенсия - Малага
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Алехандро Ернандес

Съставът на Валенсия продължава да е много непостоянен през новия сезон в Ла Лига. Преди паузата за европейските квалификации "прилепите" отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Атлетик в Билбао и по този начин инкасираха второ поражение за кампанията. В момента играчите на Нуно Санто за 9-ти в класирането с актив от 9 точки. За настоящия двубой с контузии в състава на валенсианци са Перес, Гая и Диего Алвеш.

Малага постигна първа победа за сезона. В предишния кръг тимът от едноименния пристанищен град се наложи у дома с 3:1 срещу състава на Реал Сосиедад. Успехът отлепи играчите на Хави Грасия от последните места, като в момента андалусци заемат 17-то място в класирането с актив от 6 точки, което е непосредствено над опасната зона. За гостуването на Валенсия контузени са Бока и Санта Крус, а с наказания са Хосе Луис Гарсия и Тисоне.

Прогноза: Валенсия - Малага 2:1


Бетис - Еспаньол
Стадион: "Бенита Виямарин", Севиля
Дата: 17.10.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Новакът Бетис записа втори пореден успех, далеч от дома, в предишния кръг. "Зелено-белите" се справиха с 2:0 при гостуването си на Райо Валекано, а победата в столицата ги измести до 8-ото място в таблицата, където възпитаниците на Пепе Мел имат 11 точки на сметката си. И за настоящия двубой проблемите пред състава от Севиля са свързани с травмите на редица важни футболисти като Ван Дер Ваарт, Волфсвинкел, Дигар, Варгас и Матия.

Еспаньол пък инкасира втора поредна загуба, след като в последния си двубой от Ла Лига "папагалчетата" отстъпиха с 2:1 у дома срещу новака Спортинг Хихон. След допуснатата четвърта загуба до момента за кампанията, играчите на Серхио Гонсалес заемат 10-то място в класирането с актив от 9 точки, като каталунците все още нямат равенство за сезона. За визитата на Бетис няма отсъстващи състезатели.

Прогноза: Бетис - Еспаньол 1:0


Виляреал - Селта
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Лидерът в класирането на Примера Дивисион Виляреал допусна първо поражение от началото на сезона в испанското първенство. "Жълтата подводница" отстъпи с 0:1 срещу Леванте като гост в мач от предишния 7-ми кръг. По този начин приключи серията от 5 поредни победи на Виляреал в Ла Лига. Въпреки поражението, възпитаниците на Марселино Гарсия Торал успяха да запазят лидерската си позиция. В момента Виляреал продължава да е водач в колоната с актив от 16 точки, което обаче е само с 1 повече от преследвачите Реал Мадрид, настоящия съперник Селта и шампиона Барселона. За предстоящия двубой с контузии в състава на домакините са Асенхо, Мусакио, Адриан, Бакумбу и Денис Суарес, а Йокич е наказан.

След двете поредни престижни победи над Севиля и Барселона, тимът на Селта допусна две ремита срещу далеч по-скромни съперници. Клубът от град Виго първо не успя да се справи при гостуването си на Ейбар за крайното 1:1, а след това "небесносините" не победиха и при домакинството си на Хетафе за крайното 0:0. Така футболистите на Едуардо Берисо пропиляха изгодни възможности да се оглавят в класирането и в момента Селта заема 3-то място с актив от 15 пункта. За визитата на лидера в Примера с травми са Фернандес, Фонтас и Рубен Бланко.

Прогноза: Виляреал - Селта 2:2


Хетафе - Лас Палмас
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Давид Фернандес


Хетафе записа първо равенство за сезона, но пък ремито, което мадридчани направиха, бе престижно. Играчите на Фран Ексриба извъртяха 0:0 при гостуването си на намиращия се във великолепна форма състав на Селта, като по този начин не позволиха на галисийкия клуб да оглави временното класиране в Примера. В момента Хетафе се намира на 14-то място с актив от 7 точки. За настоящия двубой с травми в състава са Ласен и Лаго.

Новакът Лас Палмас инкасира втора поредна загуба и общо четвърта от началото на кампанията. Този път тимът от Канарските острови отстъпи с 2:0 при домакинството си на Ейбар. Поражението остави "лос амарийос" на предпоследното 19-то място в класирането с актив от 5 точки. Преди гостуването в предградията на столицата Мадрид треньорът на гостите Пако Ерера няма да може да разчита на контузените Алкарас, Ернан, Тана, Хави Кастелано и Анхел Лопес.

Прогноза: Хетафе - Лас Палмас 0:0


Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 18.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Сантяго Хайме


Депортиво Ла Коруня приключи със серията от две поредни победи, но поне не загуби. В предишния кръг галисийци направиха донякъде разочароващо реми срещу последния в подреждането Гранада. Играчите на Виктор Санчес завършиха 1:1, като равенството не им позволи да се преместят с една позиция по-напред и в момента "Супер Депор" заема 6-то място в колоната с актив от 12 точки. Лусиньо и Фабрицио ще пропуснат двубоя поради контузии.

Отборът на Атлетик Билбао надигра с 3:1 на своя стадион "Сан Мамес" Валенсия в мач от предишния кръг. Гостите от Валенсия първи вкараха гол чрез Даниел Парехо, но още преди почивката домакините изравниха с попадение на Аймерик Лапорт, а през второто полувреме баските поразиха още два пъти противниковата врата чрез Маркел Сусаета и Ариц Адурис. Атлетик Билбао се поздрави с втора победа от началото на сезона и се изкачи на 13-о място в класирането със 7 точки. За предстоящата среща с травми във водения от Ернесто Валверде тим са Рамальо и Муняин.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао 1:2


Спортинг Хихон - Гранада
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 19.10.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Алфонсо Алварес


Преди паузата за европейските квалификации новакът Спортинг Хихон записа втората си победа за сезона, след като се наложи с 2:1 при гостуването си на Еспаньол. Така играчите на Абелардо Фернандес събраха 8 точки на сметката си и вече заемат 11-то място в подреждането. Интересен факт е, че тимът от провинция Астурия все още няма победа на своя "Ел Молиньон" - едно равенство срещу Реал Мадрид и две поражения от Валенсия и Бетис. За настоящия двубой с контузии за домакините са Кастро и Куелар.

Гранада успя да сложи край на тежката поредица от четири последователни загуби в Ла Лига. В предишния кръг тимът от едноименния град спря устрема на Депортиво Ла Коруня, а двубоят в Андалусия завърши наравно 1:1. Въпреки равенството, възпитаниците на Хосе Сандовал заемат последното 20-то място в класирането с актив от едва 4 точки. Добрите новини за Гранада преди визитата им в Хихон са, че в отбора няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Спортинг Хихон - Гранада 2:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
318