Анонс на 6-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 6-ти кръг на Примера дивисион

Валенсия - Гранада
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 25.09.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Клос Гомес


Валенсия продължава с неубедителните изяви. В междинния 5-ти кръг в Примера "прилепите" инкасираха своята първа загуба за кампанията, след като отстъпиха с 1:0 при гостуването си на Еспаньол. Така играчите на Нуно Санто заемат 10-то място в класирането с актив от 6 точки. Проблемите пред тима преди настоящия двубой са свързани с контузиите на Гомеш, Алвеш и Райън.

Гранада пък допусна трета поредна загуба в шампионата. Този път андалусци отстъпиха с 3:0 у дома срещу Реал Сосиедад. Поражението смъкна тима от едноименния град на 18-то място в класирането, където играчите на Хосе Сандовал имат 3 точки на сметката си. За гостуването на Валенсия с травми са Майнс, Пити и Рубен Перес.

Прогноза: Валенсия - Гранада 2:0


Севиля - Райо Валекано
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Алехандро Ернандес


Носителят на трофея в Лига Европа Севиля продължава да затъва в Примера. "Рохибланкос" продължават да нямат победата от началото на кампанията, а за капак на всичко добре селектираният отбор на андалусци дори заема последното 20-то място след първите 5 кръга. През седмицата възпитаниците на Унай Емери записаха втора поредна загуба в шампионата, след като този път отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Канарските острови срещу новака Лас Палмас. Севилци имат едва 2 точки в актива си и ако искат отново да се целят към върха в подреждането, ще трябва да започнат да печелят двубоите си. В лазарета на тима са Банега, Ескудеро, Бето, Рами, Карисо и Пареха.

Райо Валекано пък започна да навлиза във форма и в междинния кръг столичани записаха втора поредна победа в Ла Лига. Този път момчетата на Пако Хемес се наложиха с 2:1 у дома над новака Спортигн Хихон. Така "пчелите" се изкачиха до 9-ото място в таблицата с актив от 7 точки. За гостуването на юг в Севиля контузени са Кобеньо и Зе Кастро, а Еберт е наказан.

Прогноза: Севиля - Райо Валекано 2:0


Ейбар - Селта Виго
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 26.09.2015 г.
Час: 23:05
Съдия: Педро Перес


Тимът на Ейбар записа злощастно равенство в междинния 5-ти кръг, с което инкасира трети мач без победа в актива си. Баските водеха поведоха с 2:0 като гости на Леванте, но в крайна сметка пропиляха аванса си, като изравнителното попадение, което инкасираха, падна в добавеното време на срещата. Така Ейбар си тръгна от Валенсия само с една добавена точка към актива си. В момента играчите на Хосе Мендилбар заемат 8-мо място в класирането с актив от 8 точки. За настоящия двубой с контузии за домакините са Луна, Рамис, Хаиме и Кастелано.

Селта изнесен истински урок на шампиона на Испания и Европа - Барселона. "Небесносините" разбиха каталунците с 4:1, а попаденията за водения от Едуардо Берисо тим бяха дело на Нолито, Яго Аспас на два пъти и Гуидети. След паметния успех галисийци заемат 2-ро място във временното подреждане с актив от 13 точки, с колкото е лидерът Реал Мадрид, но показателите на Селта са по-лоши спрямо тези на "кралския клуб". Освен това, отборът от Виго няма загуба от началото на сезона. За гостуването на Ейбар контузен е само Рубен Бланко.

Прогноза: Ейбар - Селта Виго 1:2


Спортинг Хихон - Бетис
Стадион: "Ел Молиньон", Хихон
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 13:00
Съдия: Хуан Мартинес


Новакът Спортиг Хихон допусна поражение в междинния кръг, след като тимът от област Астурия загуби с 2:1 визитата си в столицата срещу местния Райо Валекано. Така играчите на Абелардо Фернандес заемат 13-то място в класирането с актив от 5 точки. За предстоящия двубой срещу другият от новаците в Примера контузен е само Куеляр.

Бетис пък инкасира втората си загуба до момента, след като "зелено-белите" отстъпиха с 2:1 у дома срещу Депортиво Ла Коруня в междинния кръг. Поражението смъкна селекцията на Пепе Мел на 14-та позиция в таблицата, а севилци имат в актива си 5 точки. За гостуването на Хихон контузени са Молинеро, Дигар и Матия.

Прогноза: Спортинг Хихон - Бетис 2:2


Депортиво Ла Коруня - Еспаньол
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Хосе Санчес


Депортиво бързо се съвзе от загубата от новака Спортигн Хихон и в междинния кръг галисийци не допуснаха същата грешка, като този път победиха другия от новаците Бетис с 2:1 като гости. Така "Супер Депор" събра 8 точки в актива си, с които заем 7-мо място в класирането. Контузен за домакините за настоящия двубой е само Мануел Пабло.

Еспаньол записа втора поредна победа през седмицата, като този път каталунците се справиха у дома с 1:0 над неубедителния до момента състав на Валенсия. По този начин "папагалчетата" успяха да се изкачат до 6-ото място във временното подреждане с актив от 9 точки. Добрите новини пред треньора Серхио Гонсалес са, че в отбора му няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Еспаньол 1:1


Хетафе - Леванте
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 19:15
Съдия: Сантияго Хайме


Само няколко дни след като постигна първата си победа за сезона, Хетафе отново инкасира загуба. В междинния 5-ти кръг играчите на Фран Ескриба отстъпиха с 2:0 при гостуването си на гранда Атлетико Мадрид. Поражението в градското дерби остави тимът от предградията на столицата на 17-то място в класирането с актив от 3 точки. За настоящия двубой контузени в състава на домакините продължават да са Лаго и Йода.

Леванте успя да изтръгне точката в последния си мач като домакин на Ейбар. "Прилепите" губеха с 2:0 срещу баските, но успяха да заличат пасива и в крайна сметка да добавят важна точка на сметката си. Валенсианци дори се спасиха в третата минута на добавеното време, а героят за Леванте бе Дейверсон. Така играчите на Лукас Алакарас имат 3 пункта в актива си, но все още са без победа в първенството. За гостуването на Хетафе контузен е само Давид Наваро.

Прогноза: Хетафе - Леванте 0:1


Реал Сосиедад - Атлетик Билбао
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 27.09.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Карлос Веласко


Реал Сосиедад записа първа победа за сезона и сложи край на серията от две поредни загуби в Ла Лига. В междинния 5-ти кръг баските се наложиха с 3:0 при гостуването си на Гранада, а успехът в Андалусия ги изкачи на 11-то място в класирането с актив от 5 точки. За дербито с Атлетик контузени са Салдуа и Раул Навас.

Атлетик Билбао допусна детински грешки в защита, които в крайна сметка доведоха до четвърта загуба за сезона за "лъвовете". Този път баските отстъпиха на Реал Мадрид с 2:1, а след поражението воденият от Ернесто Валверде тим заема 15-та позиция с актив от 15 точки. За гостуването на Реал Сосиедад контузени все още са Муняин, Рамальо, Итураспе, Иняки и Боведа.

Последните три баски дербита между двата отбора завършваха при резултат 1:1. Преди това пък Реал Сосиедад бе в серия от три поредни победи в големия регионален сблъсък, като тази серия бе веднага след идентичната на Атлетик от същия брой успехи.

Прогноза: Реал Сосиедад - Атлетик Билбао 2:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146