Барса унизен във Виго


FUTBOL-TV

Барса унизен във Виго

Шампионът на Испания и Европа Барселона допусна изненадваща загуба с 1:4 при гостуването си на Селта Виго в среща от междинния пети кръг на Ла Лига.

Луис Енрике заложи на силно нападение в лицето Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар. Жерард Пике пък се завърна в центъра на отбраната, след като изтърпя наказанието си. Но дори и това не помогна на тима да стигне до нещо повече от унизително поражение.

Нолито (26), Яго Аспас (30 и 56) и Джон Гуидети (83) реализираха попаденията в мрежата на каталунците. Първото попадение падна, след като Нолито получи кълбото в наказателното поле и отбеляза след технично насочване с вътрешен фалц към далечния горен ъгъл. При втория гол Жерар Пике не можа да овладее добре една топка в централния кръг, Нолито притича, отне я и веднага даде пас към прелитащия покрай себе си Аспас. Нападателят пробяга около 30-40 метра с топката, преди елегантно да копне над излезлия напред вратар.

При третото попадение Нолито намери Аспас отляво, а той чукна топката над Дани Алвеш, надбяга го и след това преодоля Тер Стеген. Неймар отчасти спаси честта на гостите с гол в 80-ата минута, но само три минути след това резервата Джон Гуидети се възползва от нова грешка на Пике и отблизо реализира за внушителното 4:1.

Това беше първо поражение за каталунците в Ла Лига, които сдадоха водачеството именно на "небесносините".

  Сподели
180