Анонс на 5-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 5-ти кръг на Примера дивисион

Атлетико Мадрид - Хетафе
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 22.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Алварес Искиердо


Отборът на Атлетико Мадрид нанесе първа загуба за сезона на Ейбар, побеждавайки като гост с 2:0 в едноименното баско градче. Анхел Корея се превърна в герой, след като отбеляза гол 33 секунди след появяването си в игра (62 мин.), а в 77-ата асистира на Фернандо Торес. Така "дюшекчиите" събраха 9 точки на сметката си и заемат 5-то място в класирането, на 3 от водача Барселона. За междинния 5-ти кръг контузен в състава на столичани е Коке.

Отборът на Хетафе записа първи успех за кампанията, след като в последния кръг тимът от предградието на Мадрид победи у дома с минималното 1:0 състава на Малага. Единственото попадение в срещата бе дело на сърбина Шчепович още във 2-ата минута на двубоя. Така играчите на Фран Ескриба се отлепиха от крайните позиции и в момента Хетафе заема 14-то място с актив от 3 точки. Контузен за тежката визита на Атлетико е Йода.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Хетафе 3:0


Еспаньол - Валенсия
Стадион: "Корнея Ел Прат", Барселона
Дата: 22.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Иглесиас Виянуева



Отборът на Еспаньол се поздрави с драматична победа с 3:2 като гост срещу Реал Сосиедад. Каталунците играха цяло второ полувреме с човек повече на "Аноета", тъй като в края на първата част червен картон получи стражът на баските Херонимо Руи. Въпреки това Еспаньол грабна точките едва в последната минута с победен гол на Ернан Перес, като 4 минути преди това Реал изравни, но радостта на домакините бе твърде кратка. Така "папагалчетата" събраха 6 точки в актива си и в момента заемат 8-мо място в подреждането. Контузен за Еспаньол е Арбия.

Колебливите изяви на Валенсия продължават. След като през изминалата седмица тимът допусна изненадваща донякъде домакинска загуба от руския Зенит с 3:2 в Шампионската лига, в последния кръг играчите на Нуно Санто не успяха да победят новака у дома Бетис за крайното 0:0. Така след първите четири кръга "прилепите" заемат 7-ма позиция с актив от 6 точки, като тимът няма успех на своя "Местайя". За гостуването на Еспаньол контузени са Диего Алвеш и Матю Райън.

Прогноза: Еспаньол - Валенсия 1:2


Селта - Барселона
Стадион: "Балайдос", Виго
Дата: 23.09.2015г.
Час: 21:00
Съдия: Ундиано Майенко



Силните изяви на Селта продължават с пълна сила. В последния си мач в Ла Лига галисийци се поздравиха с 2:1 при гостуването си на носителят на трофея от Лига Европа Севиля. Възпитаниците на аржентинеца Едуардо Берисо свършиха своята работа преди да са изтекли 30 минути от началото на двубоя, когато с Нолито и Вас вкараха головете за Селта. В добавеното време на срещата пък левият бек Джони Кастро бе изгонен. Освен бранителя, другият отсъстващ е Рубен Бланко. Селта заема 4-то място в класирането с актив от 10 точки, като галисийци имат само едно равенство до момента на сметката си и всичко друго им е победи.

Отборът на Барселона се справи с лекота с 4:1 с Леванте. След нулева първа част каталунците се развихриха и Марк Бартра, Неймар и Лионел Меси на два пъти донесоха успеха за "лос кулес". Виктор Касадесус се разписа за валенсианци след нова грешка на не особено убедителния до момента Марк-Андре тер Стеген. Меси пък изпусна и дузпа. С победата над Леванте Барса стана първият отбор, който не губи точка в първите 4 кръга. Съставът на Луис Енрике се справи последователно с Атлетик Билбао, Малага, Атлетико Мадрид и Леванте. "Блаугранас" имат 12 пункта на сметката си, което с 2 повече от настоящия съперник. Контузени за гостуването в срещуположния край на Испания са вратарят Клаудио Браво, както и Дъглас и Рафиня.

Прогноза: Селта Виго - Барселона 0:1


Атлетик Билбао - Реал Мадрид
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 23.09.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Матеу Лаос



Колебливите изяви на Атлетик Билбао продължават. В предишния кръг баските записаха трета загуба от началото на кампанията. Този път футболистите на Ернесто Валверде отстъпиха с 3:1 при гостуването си на Виляреал. След това поражение "лъвовете" са на 13-та позиция в таблицата с актив от 3 точки. Преди дербито с Реал с травми в състава на Атлетик са Боведа, Иняки, Итураспе, Рамальо и Муняин.

Реал Мадрид постигна трудна победа над слабака Гранада в предишния кръг. "Кралският клуб" победи с 1:0, като единственото попадение в срещата падна от засада, а негов автор бе Карим Бензема в началото на второто полувреме. На няколко пъти стражът на "лос меренгес" Кейлор Навас спаси мрежата на тима от попадения и от евентуална грешна стъпка. Въпреки това, играчите на Рафаел Бенитес записаха трета поредна победа в Примера, с която заемат 2-ро място в класирането с актив от 10 точки, на 2 от лидера Барселона. С контузии преди гостуването в Билбао са Серхио Рамос, Гарет Бейл, Данило и Хамес.

Прогноза: Атлетик Билбао - Реал Мадрид 0:0


Лас Палмас - Севиля
Стадион: "Гран Канария", Лас Палмас
Дата: 23.09.2015г.
Час: 23:00
Съдия: Дел Керо Гранде



Новакът Лас Палмас продължава да търси първи успех за сезона. В предишния кръг "лос амарийос" отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Райо Валекано. Така след първите четири кръга играчите на Пако Ерера заемат 16-то място в класирането с актив от едва 2 точки, дошли след ремитата с Леванте и Селта. Проблемите пред тима от Канарските острови преди настоящия двубой са свързани с контузиите на Алеман, Асдрубал, Кастелано и Анхел Лопес.

Едва ли някой е вярвал, че след първите четири кръга от сезона тимът, който ще заема последното 20-то място в класирането, ще е Севиля. "Рохибланкос" продължиха с крайно неубедителните си изяви и в предишния кръг, когато играчите на Унай Емери отстъпиха у дома с 2:1 от намиращия се в много силна форма тим на Селта. Така носителят на трофея в Лига Европа има 2 точки в актива си и няма победа от началото на кампанията. За гостуването в Лас Палмас с контузии в състава на Севиля са Бето, Рами, Пареха и Карисо.

Прогноза: Лас Палмас - Севиля 0:2

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278