Атлетико ще започне сезона с победа над новак


FUTBOL-TV

Атлетико ще започне сезона с победа над новак

Атлетико Мадрид - Лас Палмас
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Едуардо Прието


След като през изминалия сезон тимът на Атлетико Мадрид сдаде титлата на Барселона, "дюшекчиите" започват нова кампания, изпълнена с надежди успехите от по-предходната година отново да се завърнат край "Мансанарес". Доказателство за това е фактът, че по време на предсезонната си подготовка Атлетико спечели няколко приятелки турнира. Иначе възпитаниците на Диего Симеоне завършиха на 3-то място миналата година, което им гарантира директна промоция за груповата фаза на Шампионската лига. Атлетико събра в актива си 78 точки, което бе с цели 16 по-малко от първенеца, а столичани постигнаха 23 победи, 9 равенства и 6 загуби. До момента от "Висенте Калдерон" направиха няколко гръмки трансфера, като безспорно най-големият е този на звездата на Порто Джаксън Мартинес. Колумбийският голаджия пристигна за сумата от 35 млн. евро. Другите нови са Лусиано Вието (от Виляреал), Яник Караско (от Монако), Стефан Савич (от Фиорентина), Фелипе Луис се завърна в Атлетико след едва един сезон в Челси и Бернард Менса (от Витория). Тези, които напуснаха тима са Марио Манджукуич, който премина в Ювентус, Арда Туран подписа с Барселона, Жоао Миранда с Интер, Тоби Алдервейлд вече е част от Тотнъм, а Марио Суарес бе част от сделката по трансфера на Стефан Савич и младокът вече ще играе за Фиорентина.

След 13 години Лас Палмас отново е сред най-добрите в Испания. За последно тимът от Канарските острови игра в Примера през сезон 2001/2002, когато изпадна в Сегунда. Сега играчите на Пако Ерера успяха да стигнат до Ла Лига по изключително драматичен начин. "Лос амарийос" финишираха на 4-то място в долния ешелон, което им осигури място за участие на плейофите за промоция в Примера. Първият съперник, който тимът отстрани, бе Валядолид. След 1:1 като гости "жълтите" направиха 0:0 на своя "Гран Канария" и благодарение на гола на чужд терен стигнаха до двубоя срещу Реал Сарагоса. Първата среща бе загубена с 3:1 и когато всичко изглеждаше изгубено за Лас Палмас в реванша островитяните стигнаха до безценното 2:0, което ги изстреля в Примера Дивисион.

За последно тези два съперника играха един срещу друг през 2005 г., но на Канарските острови, а двубоят бе за Купата на Краля и Атлетико спечели с 1:0. Последната среща помежду им на "Висенте Калдерон" е от 2000 г., когато "дюшекчиите" отново елиминират със същия резултат Лас Палмас от турнира.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Лас Палмас 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

01 август Саган Тосу - Атлетико Мадрид 1:1 (Приятелска среща)
04 август Шанхай СИПГ - Атлетико Мадрид 0:3 (Приятелска среща)
08 август Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид 0:2 (Приятелска среща)
14 август Кадис - Атлетико Мадрид 0:0 - 2:4 след дузпи (Приятелска среща)
15 август Атлетико Мадрид - Бетис 3:0 (Приятелска среща)

Лас Палмас:

02 август Лагуна - Лас Палмас 0:3 (Приятелска среща)
07 август Маритимо - Лас Палмас 1:2 (Приятелска среща)
12 август Лас Палмас - Тенерифе 0:1 (Приятелска среща)
15 август Райо Валекано - Лас Палмас 1:0 (Приятелска среща)
16 август Лас Палмас - Мохреб Тетуан 4:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Лас Палмас

77 срещи
39 победи за Атлетико Мадрид
21 равенства
17 победи за Лас Палмас
Голова Разлика: 133:79 за Атлетико Мадрид

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206