Анонс на 1-ви кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 1-ви кръг на Примера дивисион

Малага - Севиля
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 21.08.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Алфонсо Алварес

Започва сезон 2015/2016 в едно от най-силните първенства в целия свят - испанската Примера Дивисион. Първият двубой за кампанията ще бъде андалуското дерби между съставите на Малага и Севиля.

Отборът от едноименния средиземноморски град завърши на 9-то място през изминалия сезон. Малага събра в актива си 50 точки чрез 14 победи, 8 равенства и 16 загуби. Новите на "Ла Росаледа" са бившият халф на родния шампион Лудогорец Фабио Ешпиньо, Норидин Амрабат и Аднан Тигадуни. За първия мач за сезона няма отсъстващи футболисти.

В заключителната фаза на миналогодишния сезон Севиля спечели за втори пореден път Лига Европа, като по този начин "рохибланкос" се класираха директно за групите на Шампионската лига, въпреки че завършиха на 5-то място в крайното класиране в Ла Лига с актив от 76 точки, с 1 по-малко от основния опонент Валенсия. Севиля не успя да спечели Суперкупата на УЕФА. Играчите на Унай Емери бяха близо до сензационен обрат срещу Барселона, след като изоставаха с 4:1. Севилци докараха мача до 4:4 и продължения, но в заключителните минути Педро направи 5:4. Новите в тима са Гаел Какута, Михаел Крон-Дейли, Адил Рами, Йевхен Коноплянка, Стивън Н'Зонзи, Чиро Имобиле и Мариано Ферейра, а от Севиля си тръгнаха звездата Карлос Бака, който премина в Милан, както и Алейкс Видал, Яго Аспас, Стефан М'Биа и Мариано Барбоса. Контузен за първия двубой е Пареха.

Прогноза: Малага - Севиля 1:3


Депортиво Ла Коруня - Реал Сосиедад
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Антонио Лахос


Депортиво Ла Коруня успя да се спаси в предишния сезон, който бе първи за галисийци след завръщането им в елита от Сегунда Дивисион. Играчите на Виктор Санчес финишираха на 16-то място в класирането с актив от 35 точки и оцеляха благодарение на по-добрата си голова разилка. "Супер Депор" записа едва 7 успеха с 14 ремита 17 загуби. По-известните, които пристигнаха на "Риасор" са Хуанфран, Луис Алберто, Сидней, Кани, Лукас Перес и Ориол Риера, а тези, които се разделиха с клуба са Вилк, Пощига и Точе.

Реал Сосиедад също завърши в долната половина от таблицата, само че на 12-та позиция. Баските събраха 46 точки чрез 11 победи, 13 равенства и 14 поражения. Играчите на Дейвид Мойс победиха всички водещи отбори на своя "Аноета", но изпитваха сериозни затруднения срещу далеч по-скромните съперници. Новите, които пристигнаха в клуба от Сан Себастиан, са Жонатас, Бабич, Брума и Конча, а напусналите са Елустондо и Финбогасон.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Реал Сосиедад 1:1


Еспаньол - Хетафе
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 22.08.2015 г.
Час: 19:30
Съдия: Хесус Хил

Еспаньол бе последният отбор от миналогодишната кампания, който успя да завърши в първата половина на класирането. "Папагалчетата" финишираха именно на 10-та позиция с актив от 49 точки с 13 победи, 10 равенства и 15 загуби. Новите футболисти в състава на тима от Барселона не са много известни, като Сиани, Перес, Роко и т.н., а напусналите са опитните Серхио Гарсия, Лукас Васкес, Кристиян Стуани, Ектор Морено, а титулярният вратар Кико Касийя парафира с колоса Реал Мадрид.

Хетафе също записа посредствен сезон, като тимът от едноименното предградие на столицата Мадрид изпълни своята цел - запаси мястото си в елитната Примера. Играчите на Кике Санчес Флорес завършиха на 15-то място в класирането с актив от 37 точки, само на 2 от зоната на изпадащите, като имаха в актива си 10 победи, 7 ремита и цели 21 загуби. Новите в тима са Мои Гомес, Емилиано Васкес, Балаш Мегиери и др., а тези, които се разделиха с Хетафе, са Ескудеро, Диавара и Кодина.

Прогноза: Еспаньол - Хетафе 1:0

 

Леванте - Селта Виго

Стадион: "Сиудат де Валенсия", Валенсия
Дата: 23.08.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Рикардо Бенгоечеа


Леванте бе също един от отборите, които през изминалия сезон в Примера минаха между капките в последния момент и успяха да се спасят от изпадане. "Прилепите" завършиха на 14-то място в крайното класиране с актив от 37 точки, само на 2 от зоната на изпадащите, като записаха 9 победи, 10 равенства и 19 загуби. Валенсианци осъществиха няколко трансфера в лицето на Дейверсон, Гхилас и Трухийо, а напусналите са Диоп, Иваншич, Уче, Сисоко, Барал и Винтра.

Девет точки не достигнаха на тима на Селта от това да играе в европейските клубни турнири през настоящия сезон. Галисийци събраха 51 пункта на сметката си и завършиха на 8-мо място в крайното класиране с 13 победи, 12 равенства и 13 поражения. През лятото на "Балаидос" дойдоха Яго Аспас, който се завръща във Виго след два не особено успешни сезона в Ливърпул и Севиля, Даниел Вас, Джон Гуидети и Деян Дражич. Напусналите Селта са Михаел Крон-Дейли, Санти Мина и Ларивей и ветеранът Борха Убиня окачи бутонките на стената.

Прогноза: Леванте - Селта Виго 1:1


Бетис - Виляреал
Стадион: "Бенито Виямарин", Севиля
Дата: 23.08.2015 г.
Час: 23:30
Съдия: Биканди Гаридо


След един сезон в Сегунда тимът на Бетис отново се завърна там, където му е мястото - в елитната Ла Лига. През миналогодишната кампания "зелено-белите" спечелиха по-долния ешелон, завършвайки с актив от 84 точки, което бе с 2 повече от съставите на Спортинг Хихон,който също се завърна в Примера и този на Хирона. Играчите на Пепе Мел събраха 25 победи, 9 ремита и 8 загуби. До момента към клуба от Севиля се присъединиха няколко опитни футболисти като Хайко Вестерман, Рафаел ван дер Ваарт, Кристияно Пичини, Дидие Дигар, Хуан Мануел Варгас, Херман Пецея и Франсиско Портийо. Тези, които напуснаха, са Хуанфран, Чули и Дани Пачеко.

Виляреал завърши на 6-та позиция през изминалия сезон, като мястото осигури на "жълата подводница" участие в Лига Европа. Възпитаниците на Марселино Гарсия Торал записаха 16 победи, 12 равенства и 10 поражения, които им отредиха 60 точки. До момента от "Ел Мадригал" осъществиха няколко трансфера, като към тима се присъедини Роберто Солдадо, Мариано Барбоса, Виктор Руис, Лео Баптищао, Самуел Гарсия и Саму Кастейехо, а напусналите отбора са звездата Лусиано Вието, който парафира с Атлетико Мадрид, Уче, Перес, Мои Гомес, Кани и Джовани дос Сантос. Контузените за първия мач за сезона са Солдадо, стражът Серхио Асенхо, Марин и Мусакио.

Прогноза: Бетис - Виляреал 2:2


Гранада - Ейбар
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 24.08.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Игнасио Иглесиас


Головата разлика успя да запаси мястото на Гранада в Примера и през настоящия сезон. През миналогодишната кампания андалусци финишираха с актив от 35 точки и записаха 7 победи, 4 ремита и 17 загуби. Сега целта пред играчите на Хосе Сандовал ще е да останат отново сред най-добрите в Испания. Новите, които ще облекат екипа на "рохибланкос", са Рене Кърхин, Мигел Лопеш, Иронду Мусаву-Кинг, Едгар Мендес и Рубен Перес. Тимът бе напуснат от много играчи, като най-осезаема ще е липсата на звездата Джейсън Мурийо, който парафира с италианския гранд Интер.

Ейбар пък се оказа може би най-щастливият губещ от изминалия сезон в Примера. Абсолютният дебютант в Ла Лига започна много добре сезона, но впоследствие инкасира дълга серия от загуби, като в крайна сметка баските завършиха на 18-то място в класирането, точно под чертата, с актив от 35 точки, като заради по-лошите си показатели спрямо тимовете на Депортиво Ла Коруня и Гранада тимът изпадна. Месец по-късно обаче Испанската футболна федерация изхвърли състава на Елче от Примера, който въпреки че завърши на 13-та позиция, имаше редица финансови задължения и така Ейбар зае мястото на валенсианци в Примера.

Прогноза: Гранада - Ейбар 0:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284