За Реал Риасор е непревземаема крепост


.

За Реал Риасор е непревземаема крепост

Депортиво Ла Коруня - Реал Мадрид
Стадион: "Риасор", Ла Коруня
Час: 23:00
Съдия: Мигел Гамес


Реал Мадрид гостува на Депортиво Ла Коруня в най-интересния двубой на кръга в Примера дивисион. За “Белия балет” по традиция това е един от най-тежките мачове като в последните6 години столичани губят на “Риасор”, като последната им победа тук отдавна е забравена. Тя бе през 1991 година. Няма по-тежък стадион за Лос Меренгес в цяла Испания.

През седмицата Депортиво игра срещу Севиля мач за Купата на Краля. Галисийци победиха с 1:0 Севиля като гост, но седмица по-рано бяха загубили с 3:0 у дома и отпаднаха от надпреварата преди полуфиналите. Иначе това е един от най-добрите сезони за тима от няколко години насам, когато заляза славният СуперДепор. В момента момчетата на Мигел Анхел Лотина са на 5-та позиция с 34 точки, колкото и ма и 4-тия Майорка.  

Реал Мадрид от своя страна нямаше ангажименти през седмицата, тъй като отдавна напусна Купата след ужасяващия резил срещу аматьорите от Алкоркон. Така последен мач за “белите” се явява двубоят им с Малага от миналия уикенд спечелен с 2:0 с два гола на Роналдо. Португалецът обаче получи червен картон в тази среща и сега е наказан. 5 точки делят Реал от лидера Барса и всичко друго освен победа на “Риасор” може да означава сбогуване с мераците за титлата.

Положението с контузиите в състава на Депортиво никак не е добро. Тандемът отляво – Андрес Гуардадо и Фелипа са аут. Срещата пропускат още Браян Ангуло, Ласад Ноиуи, Миста и Серхио Гонсалес. Рики, Алберто Лопо, Родолфо Бодипо и Даниел Арунсубия са с болки, което ги поставя под въпрос. Хуан Родригес се завръща след наказание.

За Мануел Пелегрини също има доста проблеми. Гонсало Игуаин и Рафаел ван дер Ваарт са под сериозна въпросителна. Езекил Гарай има шанс да се появи в игра. Мамаду Диара и Ласана Диара са твърдо аут. Както споменахме няма го Роналдо, който е наказан.

Макар да имаше двубой през седмицата Депортиво не игра с основните си футболисти, така че няма да чувства умора. Освен това тази битка има своя логиката, която е красноречива – 19 години Реал, не знае какво е победа в галисйската столица. Депортиво побеждаваше своя съперник и в години, когато не бе в добра форма. Няма причина да не го направи и този път, особено като се има предвид, че се бори за място в Топ 4.

Последни 5 изиграни срещи:


Депортиво Ла Коруня:

13 януари Депортиво Ла Коруня - Валенсия 2:2 (Купа на Краля)
17 януари Майорка - Депортиво Ла Коруня 2:0 (Примера)
20 януари Депортиво Ла Коруня - Севиля 0:3 (Купа на Краля)
23 януари Депортиво Ла Коруня - Атлетик Билбао 3:1 (Примера)
27 януари Севиля - Депортиво Ла Коруня 0:1 (Купа на Краля)

Реал Мадрид:

19 декември Реал Мадрид - Реал Сарагоса 6:0 (Примера)
03 януари Осасуна - Реал Мадрид 0:0 (Примера)
10 януари Реал Мадрид - Майорка 2:0 (Примера)
16 януари Атлетик Билбао - Реал Мадрид 1:0 (Примера)
24 януари Реал Мадрид - Малага 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:
Депортиво Ла Коруня - Реал Мадрид

33 мача
14 победи за Реал Мадрид
7 равенства
12 победи за Депортиво Ла Коруня
Голова Разлика: 48:45 за Депортиво Ла Коруня

През този сезон:
29 август Реал Мадрид - Депортиво Ла Коруня 3:2 (Примера)

Коефициенти от bet365:
Депортиво Ла Коруня - 4.00
Равен - 3.40
Реал Мадрид - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
158