Анонс на 38-ми кръг на Примера дивисион


И. Ангелов

Анонс на 38-ми кръг на Примера дивисион

Леванте - Елче
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 17:30

И двата отбора вече успяха да съхранят оставането си в Ла Лига, като Леванте стои само на 4 пункта над опасната зона само с един мач преди края.

Елче бе в добра форма през април, но не успя да я пренесе в новия месец, като загуби поредни срещи с Атлетик и Виляреал. Вторият от тези отбори успя да вземе победата след дефицит от два гола 10 минути преди края.

Леванте успя да спечели само 2 от последните си 18 мача на гости. Този отбор вече мисли за следващата кампания и вероятно отново няма да се стреми към победа.

Прогноза: Леванте - Елче 1:1

 

Райо Валекано - Реал Сосиедад
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30

Райо няма загуба в 4 поредни кръга в Ла Лига и отборът успя да постигне поредни победи срещу Хетафе и Кордоба.

Сосиедад понесе тежка загуба с 3:0 от борещия се за оцеляване Гранада в миналия кръг, като отборът на Дейвид Мойс доста се затруднява да намери победата в последно време. Сега той не може да разчита и на Зурутуза, който е наказан, и Шаби Прието, който е с наказание.

Като гост баските са спечелили само една среща цял сезон, а Райо спечели всички без два от последните си осем мача в Мадрид.

Прогноза: Райо Валекано - Реал Сосиедад 2:1

 

Ейбар - Кордоба
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30

Докато Кордоба вече изпадна преди седмици, то Ейбар все още има надежда и шанс да се спаси в Ла Лига за втори пореден сезон.

Момчетата на Гайска Гаритано са на 2 точки от спасението, което означава задължителна победа за домакините ако те искат да имат възможност да се отделят от последните 3 отбора в таблицата. Проблем може да се окажат тримата липсващи в лицето на Жайме, Абрахам и Морал.

Точка срещу Хетафе в последния кръг даде този шанс на домакините сега, но от януари този тим постигна една единствена победа.

Прогноза: Ейбар - Кордоба 1:0 

 

Селта Виго - Еспаньол
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30

Селта Виго загуби само веднъж в последните 8 кръга в испанската Ла Лига. Тази единствена загуба дойде срещу Реал Мадрид в един прекрасен двубой, завършил при резултат 4:2.

Еспаньол също бе победен от тима на Карло Анчелоти след добра поредица от срещи, а от последните възможни за спечелване 12 точки, този отбор взе 7. Гостите нямат абсолютно никакви проблеми и ще потърсят нови три точки тук.

Определено това са два отбора във форма и ни очаква страхотен двубой. Гостите имат 3 победи в последните 4 кръга в елита, като победиха Виляреал, Гранада и Ейбар.

Прогноза: Селта Виго - Еспаньол 3:2 

 

Алмерия - Валенсия
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30 

Домакините не са опитвали вкуса на победата в последните си 4 мача и сега са в голяма нужда от точки ако искат да имат шанс за оставане в елита още една кампания.

Валенсия обаче взе 3 равенства и понесе загуба в последните си 4 пътувания извън дома. Това означава, че все пак Алмерия има своя шанс да се спаси. Домакините ще трябва да се възползват от наказанието на Родриго и контузията на Гомес в тима на своя гост, но пък Трухило е аут с наказание за Алмерия.

Победата е от жизненоважно значение за Нуно Санто Еспирито, ако той цели изместването на Атлетико Мадрид от третото място в класирането. Това ще гарантира на тима игра в групите на Шампионска лига за следващата кампания.

Прогноза: Алмерия - Валенсия 1:2

 

Малага - Севиля
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30

Севиля загуби само 1 от последните си 13 мача в Ла Лига, и изглежда момчетата на Унай Емери искат квалификацията в Шампионска лига. Макар да имат шанс да играят в това голямо състезание, все пак трябва да се мисли и за финалът в Лига Европа.

Малага спечели само веднъж в последните 10 кръга. Тази победа обаче дойде срещу представящия се зле Алмерия.

Емери няма загуба в последните си 6 гостувания. Това е форма, която ще е голямо предизвикателство пред домакините.

Прогноза: Малага - Севиля 1:2

 

Атлетик Билбао - Виляреал
Дата: 23.05.2015 г.
Час: 19:30

Домакините нямат загуба в последните си 6 срещи в първенството, а момчетата на Ернесто Валверде изглеждат в повишено самочувствие след като успяха да се върнат от пасив 2 гола до победа със само 10 минути преди края срещу Елче миналия уикенд.

Виляреал успя да преодолее лошата форма, като за първи път от януари успя да достигне и до поредни победи. Отборът обаче има твърде много проблеми. Сега наказани са дос Сантос, Вието и Рукавина, а с травми аут са Марин, Мусачио, Черишев, Асеньо, Уче и Пина.

Гостите нямат победа извън дома през 2015-та година. Те записаха 8 равенства и 2 победи в гостуванията си до тук, а и сега не се очаква те да постигнат това.

Прогноза: Атлетик - Виляреал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
132