Анонс на 37-ми кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 37-ми кръг на Примера дивисион

Кордоба - Райо Валекано
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


Новакът Кордоба се завръща безславно към Сегунда Дивисион след само една кампания сред най-добрите в испанския футбол. "Зелено-белите" от едноименния град заемат последно място в класирането с актив от едва 20 точки и само 3 победи до момента през сезона. Преди седмица Кордоба загуби с 2:0 гостуването си на Гранада. За последния домакински двубой за сезона контузени са Зукулини, Креспо и Бусон.

Райо Валекано постигна първа победа от три кръга насам. "Пчелите" спечелиха с 2:0 домакинството си на Хетафе. В момента столичани заемат 11-то място с актив от 46 точки и доиграват сезона. Контузен за гостуването на юг в Андалусия е Ба, а старши треньорът Пако Хемес е наказан и няма да бъде на пейката.

Прогноза: Кордоба - Райо Валекано 1:2


Депортиво Ла Коруня - Леванте
Стадион: "Риасор", А Коруня
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00

Тимът на Депортиво Ла Коруня стигна до щастливо равенство в последния кръг при гостуването си на Атлетик Билбао за крайното 1:1 след гол в заключителните минути на срещата. Това бе 14-ти пореден двубой за галисийци без победа в Ла Лига, но въпреки това, "Супер Депор" успя да се измъкне от зоната на изпадащите, заемайки спасителното 17-то място, заради по-добрите си показатели спрямо Гранада и Ейбар, въпреки че трите състава са с еднакъв точков актив от по 31 пункта. За важния мач с Леванте контузени са Вилк и Домингес. Победа сега задължителна, тъй като в последния ден от сезона Депортиво гостува на намиращия се във великолепна серия почти сигурен шампион Барселона.

Леванте не се даде на все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Столичани за пореден път доказаха, че играят трудно на "Сиудад де Валенсия" и се спасиха от загуба срещу "прилепите" за крайното 2:2. Със спечелената точка Леванте си гарантира на 99% оставането в Примера през следващия сезон. В момента играчите на Лукас Алкарас заемат 14-то място с актив от 36 точки, на 5 от опасната зона. За гостуването в срещуположния край на Испания контузен е Диоп, а Барал е наказан.

Прогноза: Депортиво Ла Коруня - Леванте 2:1


Елче - Атлетик Билбао
Стадион: "Мануел Мартинес Валеро", Елче
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


След като постигна четири победи и една загуба в последните си пет мача, с които си гарантира оставането в Ла Лига през следващия сезон, очаквано в редиците на отбора на Елче настъпи спад и спокойствие. Преди седмица тимът от едноименния град загуби с 1:0 гостуването си на Виляреал. Въпреки поражението, футболистите на Фран Ескриба запазиха 13-ото си място в класирането с актив от 40 точки. За последния домакински двубой за сезона отсъстващи са Ломбан и Анхел.

Атлетик Билбао се прости с шансовете си за участие в Европа чрез класирането в Примера. В предишния кръг баските допуснаха нелепо изравняване в заключителните минути на мача си срещу Депортиво Ла Коруня за крайното 1:1. Така играчите на Ернесто Валверде останаха на 8-мо място в класирането с актив от 49 точки, на 7 от 6-я Виляреал два кръга преди края на сезона. Голямата цел за "лъововете" ще е да спечелят Купата на Краля, но съперник на финала там ще е колосът Барселона. За гостуването на Елче контузени са Муняин и Ибай.

Прогноза: Елче - Атлетик Билбао 1:1


Хетафе - Ейбар
Стадион: "Колисеум Алфонсо Пересе", Мадрид
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


Отборът на Хетафе все още няма как да се спокоен за мястото си в елита. В предишния кръг играчите на Кике Санчес Флорес инкасираха пета поредна загуба, след като този път отстъпиха с 2:0 при гостуването си на Райо Валекано. Така два кръга преди края на сезона тимът от едноименното предградие на столицата Мадрид заема 15-то място в класирането с актив от 36 точки, което само на 5 от настоящия съперник, който пък е под чертата. Контузени за домакините продължават да са Васкес, Йода, Валера и Лафита.

Новакът Ейбар, който е абсолютен дебютант в испанския елит, е много близо до угрозата да се завърне обратно в Сегунда. Въпреки че започна изненадващо добре сезона, през втората половина от кампанията баските започнаха да издишат и в момента са в серия от шест поредни загуби, която ги смъкна до предпоследното място в класирането с 31 точки. Единствената успокоителна вест за Ейбар е, че със същия актив са още съставите на Депортиво Ла Коруня и Гранада, а Алмерия е с точка повече. За важният мач срещу Хетафе контузени са Навас и Хайме.

Прогноза: Хетафе - Ейбар 1:1


Реал Сосиедад - Гранада
Стадион: "Аноета", Сан Себастиан
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


Реал Сосиедад очаквано загуби гостуването си на лидера Барселона с 2:0 в предишния кръг. Поражението в Каталуня смъкна водения от Дейвид Мойс тим на 12-то място в таблицата, където баските от Сан Себастиан имат 43 точки в актива си. За последния домакински двубой за сезона контузен е само Сурутуса, но пък Рули, Пардо и Гранеро са наказани.

Гранада постигна много важна победа преди повече от седмица, когато отборът от едноименния град спечели регионалното дерби срещу изпадналия вече тим на Кордоба с 2:0. По този начин андалусци запазиха шансовете си в битката за оцеляване. Въпреки че се намира в зоната на изпадащите с актив от 31 точки, надеждата за Гранада е жива. Контузени за гостуването на Реал са Инсуа, Колунга, Мурийо и Силвестре.

Прогноза: Реал Сосиедад - Гранада 2:1


Севиля - Алмерия
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00

Севиля продължава с битката за 4-ото място в крайното класиране в Примера. Андалусци обаче сбъркаха в последния си мач, завършвайки наравно 1:1 при гостуването си на Селта. По този начин играчите на Унай Емери не успяха да скъсят дистанцията от Валенсия само на точка и така разликата от 3 пункта се запази. "Рохибланкос" заемат 5-та позиция с актив от 70 точки, два кръга преди края на сезона. Севиля се класира за втора поредна година за финала в Лига Европа. Ако успее отново да спечели отличието, то този път тимът от Андалусия ще играе в Шампионската лига, дори и да не се пребори за място в Топ 4. За последния домакински мач в Ла Лига за настоящата кампания контузени са Бето и Пареха.

Алмерия продължава да се надява, че ще успее да запази статута си на елитен отбор и през следващия сезон. В момента тимът от едноименния пристанищен град заема 16-то място в подреждането с актив от 32 точки, като зоната на изпадащите е на дистанция от само 1 точка. На тима му предстоят два кошмарни кръга. След тежката визита в Севиля в последния ден от сезона възпитаниците на Серхи Бархуан посрещат Валенсия. Фран Велес и Мичел ще пропуснат настоящия двубой.

Прогноза: Севиля - Алмерия 3:0


Валенсия - Селта Виго
Стадион: "Местайя", Валенсия
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


Валенсия направи важна крачка към бетониране на 4-ото място в крайното класиране, която можеше да бъде още по-голяма. В предишния кръг "прилепите" си тръгнаха с точка от "Сантяго Бернабеу" за крайното 2:2. Играчите на Нуно Санто дори поведоха с 2:0 в резултата, а в края на полувремето Кристиано Роналдо изпусна дузпа. През втората част обаче Реал се върна в мача с два гола, но в крайна сметка двубоят не излъчи победител. По този начин Валенсия е близо до квалификациите за Шампионската лига, а Реал Мадрид ще гледа как вечният враг Барселона ще ликува с титлата в Примера. Иначе "прилепите" заемат 4-то място в класирането с актив от 73 точки, което с 3 повече от преследвача Севиля. Единственият отсъстващ за двубоя е Родриго, който е наказан.

Селта пък записа второ поредно реми, след като преди повече от седмица галисийци спряха устрема на Севиля. Двубоят на "Балаидос" завърши 1:1, а с ремито тимът от град Виго се смъкна с едно място назад в подреждането и в момента играчите на Едуардо Берисо са 10-ти с актив от 47 точки. За тежкото гостуване на Валенсия с травми продължават да са Радоя, Планс и Убиня, а Фернандес и Санти Мина са наказани.

Прогноза: Валенсия - Селта Виго 2:0


Виляреал - Малага
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 17.05.2015 г.
Час: 20:00


Виляреал най-накрая сложи край на серията от 9 пореди мача без победа в Ла Лига. В предишния кръг "жълтата подводница" успя да се наложи, макар и само с 1:0, над състава на Елче. Така играчите на Марселино Гарсия Торал си гарантираха на 100% участие в Лига Европа, тъй като два кръга преди края на сезона имат в актива си 57 точки, което със 7 повече от настоящия съперник и заемат 6-то място в подреждането. Асенхо, Пина, Уче, Черишев, Мусакио и Марин са контузени, а Руис е наказан.

Малага постигна победа преди повече от седмица, надделявайки с 2:1 над Алмерия, но уви - късно. Андалусци пропиляха цели 8 поредни възможности да се приближат именно до Виляреал, че дори и да изместят "жълтата подводница" от място в Топ 6, но играчите на Хави Грасия могат да винят само и единствено себе си за това, че не се възползваха от грешните стъпки на своя съперник. В момента Малага заема 7-мо място с 50 точки и няма как да се измести по-напред в подреждането в оставащите два кръга до края на кампанията. Ломбан и Хосе Анхел са контузени, а с наказания са Титон и Суарес.

Прогноза: Виляреал - Малага 1:1

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201