Кака: Роналдо е по-развит играч от Меси


Н. Гавазов

Кака: Роналдо е по-развит играч от Меси

Бившият полузащитник на Реал Мадрид и националния отбор на Бразилия Кака сравни двете звезди на испанския футбол - Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Според бразилеца, португалският футболист е по-развит като футболист от своя аржентински колега.

"В съвременния футбол има два претендента за "Златната топка" - това са Меси и Роналдо. Не виждам други кандидати за това. Целият футболен свят просто се кланя на двамата", заяви Кака.

"Роналдо е икона на съвременния футбол, на Меси се молят много по-малко. Смятам, че е несправедливо да се разглеждат техните индивидуални постижения, тъй като сами по себе си те са велики футболисти. Трябва да се гледа година за година, за да се разбере кой от тях е по-добър. Докато те се държат професионално, останалите участници може просто да не ги номинират", каза още бразилецът.

"Ако мога да избира, ще посоча Роналдо. Според мен, той е по-професионален и развит играч, който умее да използва и двата си крака и прекрасно действа с глава. А освен това, Роналдо ми бе приятел", завършва Кака.

 

  Сподели
113