Анонс на 36-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 36-ти кръг на Примера дивисион

Ейбар - Еспаньол
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 08.05.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Хосе Тейшейра


Ейбар започва много сериозно да се разхожда по ръба на бръснача, след като в предишния кръг абсолютният дебютант в Примера инкасира 13-та загуба в последните си 15 мача, а поражението като гост на Валенсия смъкна баските непосредствено над зоната на изпадащите, която е пък е само на 1 точка от тима от едноименното градче. В момента футболистите на Гайска Гаритано са с актив от 31 пункта, а до края на сезона имат още 3 кръга. Раул Навас и Хайме ще пропуснат настоящия двубой.

Еспаньол доиграва спокойно сезона. В последния си двубой "папагалчетата" направиха домакинско 1:1 срещу Райо Валекано. В момента каталунците заемат 10-то място с актив от 46 точки. За гостуването в Ейбар наставникът на Еспаньол Серхио Гонсалес няма да може да разчита само на Матиони.

Прогноза: Ейбар - Еспаньол 1:0


Гранада - Кордоба
Стадион: "Лос Карменес", Гранада
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Фернандо Тейшейра

Гранада постигна витална победа преди седмица, надделявайки с 2:1 при гостуването си на Хетафе в дебюта на новия треньор Хосе Рамон Сандовал, като по този начин андалусци запазиха живи надеждите за спасение. В момента отборът от едноименния град заема предпоследното 19-то място с актив от 28 точки, на 3 точки от спасителната 17-та позиция, а до края на сезона остават 3 кръга. За настоящия двубой контузени са Колунга, Инсуа, Мурийо и Силвестре.

Кордоба пък се прости с Примера Дивисион, след като тимът чака 42 години да се завърне сред най-добрите. Андалусци заемат еднолично последното 20-то място с актив от едва 20 точки. В предишния кръг "зелено-белите" бяха пометени у дома от лидера Барселона с разгромното 8:0. Бусон е единственият контузен за регионалния сблъсък на опашкарите срещу Гранада.

Прогноза: Гранада - Кордоба 2:0


Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 09.05.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Хесус Хил

Атлетик Билбао записа второ поредно равенство. Този път баските направиха 0:0 при визитата си в дома на все още действащия шампион Атлетико Мадрид. Така футболистите на Ернесто Валверде нямат загуба в Примера в четири поредни кръга и в момента "лъвовете" заемат 7-мо място в класирането с актив от 48 точки, което е на 6 от зона "Европа", 3 кръга преди края на кампанията. Въпреки това, голямата цел за Атлетик остава спечелването на Купата на Краля, но съперникът на финала е Барселона. За настоящия двубой контузени са Муняин, Ибай Гомес и Баленсиага, а Адурис е под въпрос.

Депортиво Ла Коруня записа 13-ти пореден мач без успех в Ла Лига. Този път галисийци направиха домакинско 1:1 срещу Виляреал. Ремито остави "Супер Депор" в зоната на изпадащите, където играчите на Виктор Санчес имат 30 точки, а единствената успокоителна новина е, че спасението към настоящия момент е на 1 точка. Домингес и Вилк ще пропуснат гостуването в Билбао.

Прогноза: Атлетик Билбао - Депортиво Ла Коруня 1:0

 

Виляреал - Елче
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Карлос Дел Серо


Виляреал отново се издъни, като "жълтата подводница" е в доста сериозна криза и само по чудо все още запазва 6-ото си място в класирането. В последния си двубой играчите на Марселино Гарсия Торал записаха 9-ти пореден мач без победа в Примера, като този път Виляреал направи 1:1 като гост на борещия се за оцеляване отбор на Депортиво Ла Коруня. Така "жълтата подводница" има 54 точки в актива си, а най-сериозните преследвачи в лицето на Атлетик Билбао и Малага са съответно с 48 и 47. Кадровите проблеми за Виляреал не са един и два, тъй като с тежки травми са титулярният вратар Асенхо, както Мусакио и Марин, а другите липсващи поради контузии са Уче, Черишев, Дос Сантос и Бруно.

Елче си гарантира мястото сред най-добрите в Испания и през следващия сезон, след като в предишния кръг тимът от едноименния град записа четвърта победа в последните си пет мача. Този път футболистите на Фран Ескриба се наложиха с 2:1 над Малага, а Джонатас и Пашалич донесоха безценните три точки. Така валенсианци вече имат 40 пункта и 3 кръга преди края на сезона могат спокойно да го доиграват, заемайки 13-та позиция, на 10 точки от първия отбор в зоната на изпадащите. Еду Албакар и Хосе Анхел ще пропуснат гостуването на Виляреал.

Прогноза: Виляреал - Елче 2:2


Алмерия - Малага
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Едуардо Прието


Алмерия постигна важна точка в борбата за оцеляване, след като в последния си двубой тимът от едноименния град успя да навакса изоставане от два гола пасив на полувремето в мача си срещу Селта и в крайна сметка назначеният наскоро нов старши треньор на Алмерия Серхи Бархуан съумява засега да задържи клуба над чертата, като в момента "рохибланкос" заемат 16-то място с актив от 32 точки, което обаче е само на 2 от зоната на изпадащите. Фран Велес и Мичел пропускат настоящия двубой.

Малага остана с илюзорни шансове за участие в европейските клубни турнири. Играчите на Хави Грасия допуснаха втора поредна загуба в предишния кръг, след като донякъде изненадващо отстъпиха с 2:1 у дома на Елче, като Малага е в серия от 8 поредни мача без победа в Ла Лига. Така андалусци пропиляха редица златни възможности да догонят Виляреал и да си гарантират място в Топ 6. В момента Малага заема 8-мо място в таблицата с актив от 47 точки, на 7 от шестата позиция, 3 кръга преди края. За регионалното дерби с Алмерия няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Алмерия - Малага 1:1


Селта Виго - Севиля
Стадион: "Балаидос", Виго
Дата: 10.05.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Карлос Веласко Карбайо


Селта не успя да запише втора поредна победа, след като в предишния кръг галисийци пропиляха комфортен аванс от два чисти гола при гостуването си на Алмерия. На полувремето резултатът беше 2:0 за Селта, но през втората част играчите на Едуардо Берисо инкасираха две попадения във вратата си и така си тръгнаха само с точка от Андалусия. В момента Селта заема 9-то място в класирането с актив от 46 точки и може да се каже, че тимът доиграва сезона, защитавайки само за честта си. За настоящия двубой контузени са Радоя, Планас и Убиня.

Серията от 10 поредни кръга без загуба за амбициозния тим на Севиля приключи преди повече от седмица, когато "рохибланкос" отстъпиха у дома с 3:2 от гранда Реал Мадрид. Поражението отдалечи водения от Унай Емери отбор от място в Топ 4, като в момента "рохибланкос" са на 5-та позиция с актив от 69 точки, на 3 от Валенсия, като "прилепите" имат тежко гостуване на Реал Мадрид и при евентуална загуба в столицата Севиля трябва на всяка цена да спечели двубоя си със Селта, за да може да се надява на класиране за Шампионската лига от Ла Лига, иначе андалусци ще трябва на всяка цена да триумфират за втора поредна година в Лига Европа, ако искат да участват в най-престижния клубен турнир. Пареха, Барбоса и Кристофоро ще пропуснат гостуването във Виго.

Прогноза: Селта Виго - Севиля 2:3


Райо Валекано - Хетафе
Стадион: "Вайекас", Мадрид
Дата: 11.05.2015 г.
Час: 21:45
Съдия: Педро Перес


Съставът на Райо Валекано направи второ поредно реми. Преди повече от седмица "пчелите" извъртяха 1:1 при гостуването си на Еспаньол, а равенството в Каталуня смъкна водения от Пако Хемес тим на 12-то място в класирането с актив от 43 точки. За настоящия двубой контузени в състава на Райо са Ба, Амая, Алварес и Баптищао.

Хетафе пък записа четвърта поредна загуба, този път у дома от предпоследния Гранада с 2:1. Така отборът от предградието на столицата Мадрид все още не си е гарантирал на 100% оставането в Примера за следващия сезон. В момента Хетафе заема 14-то място в класирането с актив от 36 точки, на 6 от опасната зона, а до края на кампанията остават още 3 кръга, в които всичко е възможно. За гостуването на Райо треньорът Кике Санчес Флорес няма да може да разчита на Васкес, Йода, Лафита и Валера.

Прогноза: Райо Валекано - Хетафе 1:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
355