Барса ще победи Кордоба с тренировъчно темпо


П. Пенков

Барса ще победи Кордоба с тренировъчно темпо

Кордоба - Барселона
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 02.05.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Клос Гомес


Тридесет и петия кръг в испанската Примера дивисион ще изправи един срещу друг Кордоба и Барселона, които се очаква да премерят сили на "Естадио Нуево Арканхел" в съботния следобед. Домакините почти гарантирано отпадат от елита на испанския футбол, след като до края на надпреварата остават точно четири кръга, а последната позиция, която заема тима с актив от 20 точки, не позволя промяна на статуквото. Спасителната зона, в момента заемана от Алмерия, се явява едва на 11 пункта пред тях, като участта за тима изглежда повече от ясна. Барселона пък ще се бори за трофея през този сезон в Примера, въпреки че "белия балет" продължава да "диша" във врата на "каталунците", изоставайки само на 2 точки от тях във временното подреждане. Съставът на Луинс Енрике се намира в прекрасна форма, която преди дни отново беше доказана, след като тима постигна разгромен успех с 6:0 при домакинството си на Хетафе. Кордоба пък имаше известни проблясъци в представянето си през последния месец (равенствата срещу Депортиво Ла Коруня и Виляреал), но едва ли тези 2 спечелени точки могат да върнат радостта в очите на техните фенове.

Съставът на Кордоба ще бъде подсилен от завръщането в игра на Флорин Андоне, който изтърпя наказанието си. Адриан Гунино се очаква да започне на десния фланг, след като съотборника му Хосе Креспо не успя да се представи добра с възложените му функции в последната среща. Дейвид и Фидел се очаква да запазят титулярните си места, а Яго Бузон продължава възстановяването си в клубния лазарет.

Треньорът на Барселона Луис Енрике ще може да разчита на най-доброто, с което разполага при предстоящото гостуване на Кордоба, въпреки че се очаква той даде шанс на някои по-слаби футболисти, с цел да запази основните си играчи в добра кондиция за полуфиналния сблъсък с Байерн Мюнхен през средата на идната седмица.

Прогноза: Кордоба - Барселона 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Кордоба:

08 април Депортиво Ла Коруня - Кордоба 1:1 (Примера)
12 април Кордоба - Елче 0:2 (Примера)
19 април Виляреал - Кордоба 0:0 (Примера)
24 април Кордоба - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)
28 април Леванте - Кордоба 1:0 (Примера)

Барселона:

15 април ПСЖ - Барселона 1:3 (Шампионска лига)
18 април Барселона - Валенсия 2:0 (Примера)
21 април Барселона - ПСЖ 2:0 (Шампионска лига)
25 април Еспаньол - Барселона 0:2 (Примера)
28 април Барселона - Хетафе 6:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Кордоба - Барселона

21 срещи
4 победи за Кордоба
1 равенство
16 победи за Барселона
Голова Разлика: 52:18 за Барселона

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203