Барса писа шестица на Хетафе


FUTBOL-TV

Барса писа шестица на Хетафе

Барселона направи нова важна крачка към 23-ата си шампионска титла в Испания, след като постигна категоричен успех с 6:0 над Хетафе в среща от междинния 34-ия кръг в Ла Лига.

Лионел Меси (9-д. и 47) и Луис Суарес (25 и 40) вкараха по два гола, а по още един добавиха Неймар (27) и Чави Ернандес (30).

Меси откри резултата от дузпа в 9-ата минута, която бе отсъдена за нарушение на  Алваро Аройо срещу Луис Суарес в наказателното поле. Последният удвои аванса на Барса в 25-ата минута, след като със странична ножица засече марково центриране на Меси. 120 секунди по-късно Суарес даде бърз пас към Неймар, който след няколко финта насочи ниско покрай вратаря и в мрежата за класическото 3:0.

В 30-ата минута Чави Ернандес отбеляза атрактивно попадение с удар в далечния горен ъгъл от границата на наказателното поле. В 40-ата минута Суарес бе точен отново. Меси подаде към Чави, той продължи с петичка и уругваецът отправи фалцов удар по диагонала от около 20 метра - 5:0.

Малко след почивката Меси получи топката от Суарес и я насочи в обратния ъгъл. Това беше попадение номер 38 за аржентинеца, с което той се доближи само на гол от Кристиано Роналдо.

Така авансът на каталунците временно беше увеличен на пет точки преди утрешния двубой на Реал Мадрид срещу Алмерия.

  Сподели
226