На Атлетико му остана само борбата за място в Топ 3


FUTBOL-TV

На Атлетико му остана само борбата за място в Топ 3

Атлетико Мадрид - Елче
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 25.04.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Клос Гомес

Голова Разлика: 104:50 за Атлетико МадридШест кръга преди края на настоящия сезон в Примера Дивисион шампионът на Испания Атлетико Мадрид трудно ще защити титлата си от миналата година. В двубой от програмата на 33-я кръг "дюшекчиите" имат на пръв поглед лесна задача срещу борещия се за оцеляване състав на Елче.

Преди седмица "лос колочонерос" записаха 9-ти мач поред в Ла Лига без допуснато поражение. Този път възпитаниците на Диего Симеоне се наложиха с 2:1 при гостуването си на новака Депортиво Ла Коруня, а попаденията за столичани на "Риасор" бяха дело на Антоан Гризман през първата част. Така Атлетико събра 69 точки в актива си и продължава да заема 3-то място в подреждането, като единствената цел за тима остана да завърши именно в Топ 3, така че може да участва директно в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон, тъй като евентуална 4-та позиция ще прати мадридчани на бараж. През седмицата "дюшекчиите" отново сведоха глава от градския съперник Реал и загубиха с 1:0 четвъртфиналния реванш в турнира, въпреки че бяха в добра серия над "белия балет" на местно ниво. Атлетико не може да е спокоен за 3-ото си място, тъй като преследвачите Валенсия и Севиля са съответно на разстояние от по 4 и 6 точки. За настоящия двубой наказан е треньорът Диего Симеоне, а Марио Суарес е под въпрос.

Елче пък постигна витална победа преди по-малко от седмица над отбора на Реал Сосиедад, побеждавайки баските като домакин с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Джонатас през първото полувреме, а с втория си пореден успех в Ла Лига валенсианци се откъснаха на 6 точки от зоната на изпадащите и в момента заемат 14-то място в таблицата с актив от 34 пункта. За тежката визита в дома на все още действащия шампион наказани са Пашалич, Виктор Родригес и Нигес, а Албакар и Пелегрин са контузени.

Елче играе много трудно като гост на Атлетико. Тимът от едноименното градче има само и единствено допуснати поражения във визитите си на "Висенте Калдерон", които не са много на брой.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Елче 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:

07 април Атлетико Мадрид - Реал Сосиедад 2:0 (Примера)
11 април Малага - Атлетико Мадрид 2:2 (Примера)
14 април Атлетико Мадрид - Реал Мадрид 0:0 (Шампионска лига)
18 април Депортиво Ла Коруня - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
22 април Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 1:0 (Шампионска лига)

Елче:

20 март Елче - Валенсия 0:4 (Примера)
06 април Еспаньол - Елче 1:1 (Примера)
09 април Елче - Хетафе 0:1 (Примера)
12 април Кордоба - Елче 0:2 (Примера)
20 април Елче - Реал Сосиедад 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Елче

47 срещи
26 победи за Атлетико Мадрид
11 равенства
10 победи за Елче


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219