Белият балет е готов за пореден категоричен успех


П. Пенков

Белият балет е готов за пореден категоричен успех

Реал Мадрид - Ейбар
Стадион: "Сантяго Бернабеу", Мадрид
Дата: 11.04.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Ернандес Ернандес


В събота следобед от 17:00 часа Реал Мадрид приема Ейбар на стадион "Сантяго Бернабеу" в среща от 31-я кръг на испанската Примера дивисион. Съставът на Карло Анчелоти е втори във временното подреждане, изоставайки на 4 точки зад първия Барселона, но и притежавайки комфортен аванс от 5 пункта пред третия Атлетико Мадрид. Ейбар пък засега се намира на 14-то място с 31 спечелени точки, което е на 6 пункта пред Алмерия, който е първия тим намиращ се в зоната на изпадащите.

"Белият балет" сгреши на два пъти в последните си пет мача от Примера, като това бяха съответно регистираните загуби срещу основните му конкуренти за титлата. На 7 март Реал Мадрид не успя да спечели нито точка срещу градския си съперник Атлетико и претърпя загуба с 1:0 на "Висенте Калдерон", а две седмици по-късно Барселона нанесе общо 6-я негативен резултат за "мадридчани" през настоящата кампания, побеждавайки ги с 2:1 на "Камп Ноу". За сметка на това пък, срещу непретенциозния съперник Гранада, Реал постигна невероятен успех с 9:1 в началото на април, а през средата на изминаващата седмица Райо Валекано не успя да се противопостави на "кралския клуб" и загуби като домакин с 2:0.

Ейбар пък ще има една единствена цел до края на сезона и това ще бъде гарантирането на учатието на клуба и през следващия в елита на испанския футбол. Преди няколко дни съставът на Гайска Гаритано направи успешна крачка към осигуряването на това, постигайки, макар и минимален, успех с 1:0 при домакинството си на Малага. Въпреки тази победа, представянето на Ейбар не е никак добро, след като тима претърпя три поражения в последните си пет срещи, а в друг мач записа нулево равенство при визитата си на Гранада, тима който беше разгромен с 9:1 от Реал Мадрид преди седмица.

Добра новина за Реал Мадрид ще бъде завръщането в игра на бранителят Пепе, който успешно се възстанови от травмата си. Гарет Бейл, Сами Кедира и Фабио Коентрао обаче остават отсъстващи, като по всяка вероятност Хесе се очаква да започне като титуляр. Тони Кроос и Хамес Родригес са наказани, поради натрупани жълти картони.

Треньорът на Ейбар Гайска Гаритано няма да може да разчита на услугите на своя нападател Анхел, който продължава да се намира в клубния лазарет и отпадна от групата за гостуването на Реал Мадрид. В допълнение Ененко Боведа същоще бъде аут, след като получи твърде много жълти картони и ще трябва да изтърпи наказание, докато съотборниците му Навас и Пиовакари изтърпяха своите и ще могат да се появят отново в игра.

Прогноза: Реал Мадрид - Ейбар 5:0

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

10 март Реал Мадрид - Шалке 04 3:4 (Шампионска лига)
15 март Реал Мадрид - Леванте 2:0 (Примера)
22 март Барселона - Реал Мадрид 2:1 (Примера)
05 април Реал Мадрид - Гранада 9:1 (Примера)
08 април Райо Валекано - Реал Мадрид 0:2 (Примера)

Ейбар:

06 март Леванте - Ейбар 2:1 (Примера)
14 март Ейбар - Барселона 0:2 (Примера)
21 март Гранада - Ейбар 0:0 (Примера)
03 април Ейбар - Райо Валекано 1:2 (Примера)
07 април Ейбар - Малага 1:0 (Примера)

Досегашни срещи:

Реал Мадрид - Ейбар

3 срещи
2 победи за Реал Мадрид
1 равенство
0 победи за Ейбар
Голова Разлика: 7:1 за Реал Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236