Атлетико ще остави Кордоба в зоната на здрача


FUTBOL-TV

Атлетико ще остави Кордоба в зоната на здрача

Кордоба - Атлетико Мадрид
Стадион: "Нуево Арканхел", Кордоба
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Хавиер Естрада


В навечерието на католическия Великден един срещу друг в сърцето на провинция Андалусия се изправят два отбора с коренно различни амбиции, които обаче много трудно ще се осъществят. Новакът Кордоба се бори за своето спасение, което изглежда все по-малко вероятно, а действащият шампион на Испания Атлетико Мадрид пък все още таи надежди за защитата на титлата си от последния сезон, които обаче също не са особено големи.

По всичко изглежда, че Кордоба ще се запъти към Сегунда Дивисион след само един сезон в испанския елит. В последния си двубой "зелено-белите" загубиха с 3:1 гостуването си на Реал Сосиедад в дебютната среща на новия старши треньор на "зелено-белите" Алберт Ферер, а поражението е 9-то поред за Кордоба. Така андалусци продължават да са закотвени еднолично на последното 20-то място в класирането с незавидните 18 точки в актива си, а спасението е на 7 пункта дистанция. За настоящия двубой контузени в състава на домакините са Вико, Гилас и Бусон, а с наказания са Лопес, Пантич и Пинийос.

Шампионът Атлетико Мадрид сложи край на серията от три поредни равенства в Ла Лига, които отдалечиха "дюшекчиите" от борбата за защита на шампионския трофей от последния сезон. В предишния кръг столичани се наложиха без особени затруднения при домакинството си на Хетафе с 2:0 след попадения на Торес и Тиаго още през първата част. Така "лос колочонерос" събраха 59 точки в актива си, но продължават да заемат 4-то място във временното класиране, съответно на 9, 5 и 1 точки от първите три отбора в колоната - Барселона, Реал Мадрид и Валенсия. За настоящия двубой контузени в състава на гостите са капитанът Раул Гарсия, Саул и Моя, а таранът Марио Манджукич е под въпрос. Миранда пък е наказан.

Двата отбора вече се срещнаха по-рано през сезона, като тогава двубоят на "Висенте Калдерон" в Мадрид очаквано завърши с победа на домакините с 4:2. Иначе последното гостуване на Атлетико в Кордоба бе през месец ноември 2011 г., като тогава двубоят бе част от програмата на Сегунда Дивисион, а мачът завърши с успех на столичани с 2:0.

Прогноза: Кордоба - Атлетико Мадрид 0:3Последни 5 изиграни срещи:

Кордоба:

21 февруари Кордоба - Валенсия 1:2 (Примера)
27 февруари Еспаньол - Кордоба 1:0 (Примера)
09 март Кордоба - Хетафе 1:2 (Примера)
15 март Малага - Кордоба 2:0 (Примера)
22 март Реал Сосиедад - Кордоба 3:1 (Примера)

Атлетико Мадрид:

01 март Севиля - Атлетико Мадрид 0:0 (Примера)
08 март Атлетико Мадрид - Валенсия 1:1 (Примера)
14 март Еспаньол - Атлетико Мадрид 0:0 (Примера)
17 март Атлетико Мадрид - Байер Леверкузен 1:0 - 3:2 сл. дузпи (Шампионска лига)
21 март Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Кордоба - Атлетико Мадрид

25 срещи
2 победи за Кордоба
6 равенства
17 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 51:14 за Атлетико Мадрид

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
236