Анонс на 29-ти кръг на Примера дивисион


FUTBOL-TV

Анонс на 29-ти кръг на Примера дивисион

Ейбар- Райо Валекано
Стадион: "Ипуруа", Ейбар
Дата: 03.04.2015 г.
Час: 21:45

Абсолютният дебютант в испанския футболен елит - Ейбар, който започна доста задоволително сезона, успя да сложи край на серията от 8 поредни загуби в Ла Лига, след като в последния си мач баските стигнаха до нулево реми при гостуването си на Гранада. Така играчите на Гайска Гаритано спечелиха важна точка, която към настоящия момент ги оставя на 3 точки от зоната на изпадащите. Тимът от едноименното баско градче има в актива си 28 пункта. За настоящия двубой контузен за домакините е Анхел.

Отборът на Райо Валекано пък постигна втора поредна победа в Примера. В предишния кръг столичани записаха нов успех на своя "Вайекас", след като се наложиха с минималното 1:0 над амбициозния състав на Малага, а единственото попадение за "пчелите" бе дело на Какута в средата на първата част. Така мадридчани се изкачиха на 11-то място в подреждането с актив от 35 точки. За настоящия двубой треньорът на Райо Пако Хемес няма да може да разчита на наказаните Амая и Трасорас.

Прогноза: Ейбар - Райо Валекано 2:2


Севиля - Атлетик Билбао
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 17:00
Съдия: Алфонсо Алварес


Коравият отбор на Севиля записа трета поредна победа в Примера, след като в предишния кръг андалусци се наложиха за трети път в рамките на 10 дни над отбора на Виляреал. След като постигнаха две победи в турнира Лига Европа, играчите на Унай Емери торпилираха "жълтата подводница" и за първенството, надигравайки ги отново като гост с 2:0. Така надеждите на "рохибланкос" за място в Топ 4 остават живи. В момента Севиля има 55 точки в актива си, заемайки 5-та позиция, само на 4 от Атлетико Мадрид. За настоящия двубой единственият контузен за андалусци е Кристофоро.

Силните изяви на Атлетик в Ла Лига продължиха и преди паузата за европейските квалификации, когато баските записаха пета поредна победа в шампионата, надигравайки у дома с 2:1 борещия се за оцеляване тим на Алмерия. Успехът остави Атлетик на 8-мо място в класирането с актив от 39 точки, а до края на сезона тимът от Билбао ще играе без напрежение, тъй като голямата цел пред баските ще е да спечелят Купата на Краля, където обаче съперник на финала ще е грандът Барселона. За тежкото гостуване в Севиля контузени са Адурис, Вигера, Яго и Бустинса.

Прогноза: Севиля - Атлетик Билбао 2:2


Алмерия - Леванте
Стадион: "Медитеранео", Алмерия
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Хосе Гонсалес


Отборът на Алмерия продължи да редува равенства със загуби в последните няколко кръга, след като в последния си шампионатен двубой тимът от едноименния средиземноморски град инкасира трето поредно поражение далеч от дома. Този път играчите на Хуан Игнасио Мартинес отстъпиха с 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао, но въпреки това андалусци успяха да се задържат непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 25 точки, колкото обаче има и настоящият съперник, а двубоят е ключов и за двата тима. За настоящия двубой контузен в състава на Алмерия е Рубен, а с наказания са Партей и Велес.

Леванте записа второ поредно поражение в предишния кръг, което смъкна отбора от Валенсия под чертата. "Прилепите" отстъпиха у дома с 1:0 от състава на Селта и по този начин играчите на Лукас Перес се смъкнаха до 18-то място в класирането с актив от 25 точки, но с по-лоши показатели спрямо настоящия опонент. За гостуването в Алмерия с травми са Хуанфран и Камараса.

Прогноза: Алмерия - Леванте 1:2


Малага - Реал Сосиедад
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 04.04.2015 г.
Час: 23:00
Съдия: Карлос Дел Серо


Съставът на Малага записа втора поредна победа в свое гостуване в последните си четири мача в Примера, след като в предишния кръг играчите на Хави Грасия отстъпиха с 1:0 в столицата Мадрид срещу местния Райо Валекано. Поражението не позволи на андалусци да се доближат на 2 точки от местата, даващия право на евроквота. Така Малага заема 7-ма позиция с актив от 44 точки, на 5 от 6-я Виляреал. За настоящия двубой с травми за южняците са Камачо и Чен, а Анхелери е наказан.

Силните изяви на Реал Сосиедад пък продължиха в предишния кръг, когато баските записаха трета поредна победа и общо четвърта в последните си пет мача. Играчите на Дейвид Мойс не срещнаха особени затруднения срещу слабака Кордоба и победиха като домакини с 3:1. Успехът изкачи тима от Сан Себастиан на 9-то място в класирането, а Реал вече има 36 точки в актива си. Добрата новина преди далечното пътуване в южния край на Испания е, че в отбора няма контузени или наказани футболисти.

Прогноза: Малага - Реал Сосиедад 2:1


Валенсия - Виляреал
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 05.04.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Марио Мелеро


Валенсия продължава да преследва голямата цел през настоящия сезон, а именно директна промоция за груповата фаза в Шампионската лига, но конкуренцията за "прилепите" ще е жестока, тъй като пряк претендент е действащият първенец на Испания Атлетико Мадрид, а в отборът на Севиля също дебне за своя шанс. В предишния кръг играчите на Нуно Санто записаха шести успех в последните си седем мача, след като този път Валенсия разби като гост с 4:0 състава на Елче в регионалното дерби. Изразителният успех остави "прилепите" на 3-то място във временното подреждане с актив от 60 точки, съответно на 8 и на 4 от Барселона и Реал Мадрид, и на 1 от Атлетико. За настоящия двубой единственият контузен за домакините е Перес.

Виляреал пък инкасира трета загуба от Севиля в рамките на 10 дни, след като този път "жълтата подводница" загуби и двубоя си за първенство, а преди това играчите на Марселоно Гарсия Торал бяха елиминирани чрез две поражения и в сблъсъка между двата отбора в Лига Европа. Така Виляреал продължава да има в актива си 49 точки и все още тимът е в зона "Европа". За тежкото гостуване на Валенсия контузени са Черишев, Бруно и Марин, а Мои Гомес е наказан.

Прогноза: Валенсия - Виляреал 2:1


Хетафе - Депортиво Ла Коруня
Стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", Мадрид
Дата: 05.04.2015 г.
Час: 20:00
Съдия: Клос Гомес

Тимът на Хетафе записа втора поредна загуба в предишния кръг, след като този път клубът от едноименното предградие на столицата Мадрид отстъпи с 2:0 при гостуването си шампиона Атлетико в градското дерби на предишния 28-ми кръг. Поражението смъкна играчите на Кике Санчес Флорес на 13-то място във временното класиране, а Хетафе има в актива си 29 точки, като столичани все още не са си гарантирали оцеляването, даже напротив, тъй като зоната на изпадащите към настоящия момент е на 4 пункта дистанция. За предстоящия двубой контузени са Валера, Лафита и Алексис.

Отборът на Депортиво Ла Коруня записа шести пореден двубой без победа в Примера, след като в предишния кръг галисийци направиха нулево реми при домакинството си на Еспаньол, а във въпросната поредица от срещи играчите на Виктор Фернандес записаха две ремита и четири загуби. "Супер Депор" заема 16-то място във временното класиране с актив от 26 точки, само на 1 от опасната зона и угрозата пред галисийци да се завърнат в Сегунда след малко един сезон в елита не е никак малка. За гостуването на Хетафе с травми са Вилик и Пощига, а Лопо е наказан.

Прогноза: Хетафе - Депортиво Ла Коруня 1:1


Еспаньол - Елче
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 06.04.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Педро Перес

Еспаньол записа второ поредно безрезултатно равенство в предишния кръг, след като този път каталунците поделиха точките с новака Депортиво Ла Коруня, а ремито смъкна "папагалчетата" на 12-то място в класирането. Воденият от Серхио Гонсалес тим има в актива си 34 точки и по всичко личи, че Еспаньол ще доиграва вече сезона. За предстоящия двубой контузени са Абрахам и Гарсия, а Алваро Гонсалес е наказан.

Елче записа втора поредна тежка загуба в Примера. Този път тимът от едноименното градче инкасира тежка домакинска загуба в регионалното дерби срещу Валенсия с 4:0. Така играчите на Фран Ескриба регистрираха общо 7 попадения във вратата си в последните два кръга без да отбележат нито един. Поражението остави Елче на заеманото от отбора 15-то място в таблицата, като валенсианци имат 27 точки и са само на 2 пункта от опасната, а всеки двубой до края на сезона за Елче ще е като финал. За гостуването на Еспаньол няма отсъстващи футболисти.

Прогноза: Еспаньол - Елче 1:0

 

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
278