Поизмореният Атлетико трябва да победи на всяка цена Хетафе


FUTBOL-TV

Поизмореният Атлетико трябва да победи на всяка цена Хетафе

Атлетико Мадрид - Хетафе
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 21.03.2015 г.
Час: 17:00


Първият съботен двубой от програмата на 28-я кръг в Ла Лига ще противопостави един срещу друг два столични отбора. Шампионът Атлетико Мадрид е домакин на Хетафе.

Въпреки че до края на сезона в Примера остават още 10 кръга, по всичко личи, че е много малко вероятно действащият първенец на Испания да успее да защити титлата си от миналогодишната кампания. Преди седмица играчите на Диего Симеоне не успяха да победят посредствения отбор на Еспаньол и двубоят в Каталуния завърши 0:0. Точката смъкна "дюшекчиите" от заеманата много кръгове насам от тях 3-та позиция и в момента "лос колочонерос" са 4-ти с актив от 56 точки, на 1 от Валенсия и на цели 9 от водача Барселона. През седмицата Атлетико успя да се промъкне на четвъртфиналите в Шампионската лига, след като тимът елиминира чрез изпълнение на дузпи германския Байер Леверкузен, а двубоят в редовното време и продълженията завърши 1:0 за испанския първенец. Контузен за настоящия двубой е Саул, а Манджукич е под въпрос. Миранда пък е наказан.

От девет кръга насам отборът на Хетафе редува загубите с победи. Традицията, която отборът от едноименното предградие на столицата Мадрид наложи напоследък, не се промени и в последния мач, когато играчите на Кике Сначес Флорес отстъпиха с 1:0 при домакинството си на Реал Сосиедад. Поражението смъкна столичани на 13-то място в класирането, а Хетафе има 29 точки в актива си, което на 4 от зоната на изпадащите. За гостуването в дома на шампиона контузен е само Лафита.

Статистиката между двата отбора напълно очаквано е на страната на домакините. Последният шампионатен двубой на "Висенте Калдерон" преди повече от година завърши с голов рецитал в полза на Атлетико, след като "дюшекчиите" пометоха Хетафе със 7:0. Последната победа на тима от предградията като гост на Атлетико датира от 2010 г., когато отборът на Хетафе спечели с 3:0 и по този начин постигна дубъл през тогавашния сезон над по-именития си опонент.

Прогноза: Атлетико Мадрид - Хетафе 2:0

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189