Шампионът ще оскубе папагалчетата


FUTBOL-TV

Шампионът ще оскубе папагалчетата

Еспаньол - Атлетико Мадрид
Стадион: "Power8", Барселона
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 17:00

В първи съботен двубой от програмата на 27-я кръг в испанската Примера Дивисион един срещу друг в столицата на провинция Каталуния - Барселона, местният Еспаньол е домакин на действащия шампион Атлетико Мадрид.

Сезонът за Еспаньол вече е предначертан. Отборът се намира в средата на подреждането без никакви шансове за участие в европейските клубни турнири. "Папагалчетата" бяха близко до това да играят на финала за Купата на Краля, но загубиха домакинската среща-реванш срещу Атлетик Билбао и така баските ще спорят срещу другият каталунски отбор Барселона за отличието. Преди седмица играчите на Серхио Гонсалес загубиха с 1:0 гостуването си на Реал Сосиедад след груба грешка на вратаря на тима, като любопитна подробност е от статистиката е, че Еспаньол няма равен мач в Ла Лига от началото на ноември месец миналата година, като в този период каталунците записаха 7 победи и 8 загуби. В момента Еспаньол заема 10-то място в класирането с актив от 32 точки. За настоящия двубой контузен е Фуентес.

Шампионът на Испания пък записа второ поредно равенство в Ла Лига. Преди по-малко от седмица Атлетико Мадрид не успя да победи като домакин състава на Валенсия. вубоят беше много важен и за двата тима, които се намират съответно на 3-о и 4-о място във временното класиране, като разликата в полза на "дюшекчиите" от 1 точка се запази и след този мач. Коке откри за столичани през първото полувреме, но през втората част "прилепите" изравниха и така двата отбора поделиха точките. В момента играчите на Диего Симеоне имат 55 пункта и продължават да са 3-ти във временното класиране, като след загубата на Реал Мадрид, "лос колочонерос" не успяха да се доближат на 4 точки от градския съперник и на 5 от лидера Барселона, а вместо това шампионът продължава да е на 7 пункта от първото място. За гостуването на Еспаньол контузен е Саул.

Двата отбора се срещнаха вече по-рано през сезона. Тогава двубоят в Мадрид завърши с победа 2:0 за Атлетико. Миналата година обаче "дюшекчиите" допуснаха загуба с 1:0 като гост на Еспаньол, а последната победа на столичани е от по-предишния сезон, когато спечелиха с 2:0.

Прогноза: Еспаньол - Атлетико Мадрид 0:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221